Přejít na obsah

Alpine CDA-117Ri


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny odborníky zde na fóru, ježíšek mi naježil toto autorádio do mé O1 limuzíny, rádio jsem připojil do ISO konektorů (byl trošku problém to do octy dostat - vzadu je dost hrubých kabelů pro připojení různých přístrojů, nakonec se to povedlo), dle cz návodu staženého z internetu jsem postupně nastavil celé rádio i grafický ekvalizér, ale nějak se mi ten zvuk nezdá. Hraje krásně, čistě, ale nějak bez basů !!! Repra mám origo bez žádných podložek a bez tlumení dveří, přesto jsem čekal alespoň trošku zlepšení oproti rádiu, které tam bylo předtím ( starý Panasonic), kromě čistoty hudby se ale nezměnilo nic. Otázka zní - je to v nastavení rádia (ekvalizér), nebo v repro (podložky, tlumení dveří apod.)??? Předem díky za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bez vytlmenia dveri necakaj zlepsienie. Mal som v aute panasonic a na original repro hral lepsie ako Alpine CDE-120R. Vytlmil som dvere, kupil repro a k tomu Alpine CDE -123R. Teraz je to zmena. Inak s instalaciou som mal aj ja robotu...riesil som to prehodenim kastlika z radiom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ked nechces kupovat nove repro, staci vytlmit len dvere. Rozdiel bude pocutelny. Ale kedze to uz budes mat cele rozobrate poriesil by som to komplet. Ja osobne som kupil dopredu http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/powerbass-s-6c a do plata http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/powerbass-s-693. Cena aj s tlmiacim materialom vibraflex 25 cca 220,- EUR. Repro mam zapojene len na radio, bez zosiku. Oproti original rieseniu je to rozdiel 100%. Pomer cena-vykon hodnotim ako vyborny.

Pri tychto repro ako aj u vacsiny potrebujes kusok ohnut alebo odrezat plech na stahovacke okien. A samozrejme MDF podlozky pod predne repro.

Popozeraj tu...http://forum.skodahome.cz/topic/29822-repro-do-octy/....je tu toho az az.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

...tak je to samozřejmě i o zbytku sestavy tzn. reproduktorech a jejich instalaci (a to včetně tlumení) ale určitě je hlavní problém v nastavení samotného autorádia.

Ve složce AUDIO je nejenom pram. EQ, ale i Media Expander a podíveje se jestli není aktivovaná pásmová propust kde nastav do pozice OFF.Ta pokud je zapnutá tak vlastně filtruje kmitočty v ní nastavené.

Máš velice kvalitní autorádio tak by bylo vhodné kdyby jsi jeho kvality využil naplno a dal na něj i lepší reproduktory protože na ty OEM to nebude nikdy ono a ještě k tomu jestli za nimi máš krycí fólii, která brání proudění vzduchu vytlačovaného membránou reproduktoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fancarhifi: Díky za obsáhlou odpověď, včera mi došlo z Prohifi - měli v akci set Powerbass S-6C + 4x Vibraflex 25 za příjemnou cenu 2 770,-Kč. Již mám vytlumené a osazené pravé dveře, dnes se vrhám na levé. I teď je již cítit znatelný rozdíl. Na to nastavení radia se kouknu, možná že když jsem se hrabal v nastavení, tak jsem to na ON přepnul ...., zatím díky, pak dám vědět. :kol-47:

Editováno: , autor: Luky1h
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...