Přejít na obsah

,,kopání´´ do pedálu brzdy od předku

S@jmon

Doporučené příspěvky

přesně tak už nepovolovat ... vyšroubovat šroub a při zatlačení na něj musí opět volně vyjet ven (tlačen jen tou gumovou prachovkou). Pokud ne tak vyčistit jak šroub tak i pouzdro do kterého zajíždí. Rovněž pak očistit i uložení desek v třmenu a dosedací plochy desky, aby když je založíš do třemnu volně chodily. Nasadit třmen zpět a dobře utáhnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Kdyby byly zvlněný kotouče, nebude kopat pedál, ale drnčel by volant. Přední brzda má plovoucí třmeny a to znamená, že zvlnění kotouče neovlivňuje výchylku pístku, protože celý třmen se pohybuje do stran podle vlny na kotouči. Navíc téměř nikdy není zvlněný jen jeden kotouč, v 99% případů mají vlny oba - a aby to kopalo do pedálu, musely by ty vlny na obou přicházet na oba brzdiče najednou - stále a beze změny. Musí to teda být od ABS.

Toto bude asi můj problém,když začnu prudčeji brzdit tak mi docela vibruje volant :w00t1: zvlněné kotouče, to už jsem slyšel, takže když se kotouč dál obržďuje tak se to částečně asi nesrovná že?Kamoš mi říkal nech si je stočit a budeš mít klid.

Může mít vliv na vibrace také vůle v čepech,ložiska apod. předpokládám když má felda najeto podle tach. 158 tis. nevím co se tam předtím měnilo, je možné, že by tam bylo vše ještě původní?

Díky za názory. kol119

Odkaz ke komentáři

když si je dáš stočit tak pak záleží na tom jak hodně sou zvlněný a okolik to stočej, aby to splnilo normu (povolenou minimální tloušťku) :).. a vůle v čepech ložiskách atd. na to můžou mít taky vliv to chce na haver a zkusit je v jakým sou stavu :) protože i to to dělá že se ti zdá že se vlněj :) jak to kope :) já sem přišel na to že mi tam nechodí třmen na kole u řidiče (neposouval se) :) takže musím rozdělat a namazat a dát nový gumičky :)

Odkaz ke komentáři

No právě, v dnešní době už člověk méně veří a víc prověřuje,..

Na těch stránkách tam o nich fakt dobře píšou, mají tam na ně mírnou slevu a kotouče jsou za 2050 kč -pár a desky jsou přes 1000 kč sada.

jsou na 1.6 jenže , vědět tak kde bude ta kvalita,.. :kol-32:

Odkaz ke komentáři

Maj je na SkodaTECKAautodoplnkyTECKAcz.. :kol-33:

Jinak sem dnes sundal kola,psal sem o pískání a něco mi ,,štrejchalo v kole, myslel sem ložisko...

koukl jsem na třmeny a jak na levým tak pravým kole byly spodní pístky zatuhly a vůbec nechodily, vyndal jsem je očistil namazal chodí teď dobře a pískání skoro zmizelo je slyšet jen lehce, ale vzhledem k tomu, že kotouče jsou dost obržděný a desky dost jetý plánuju výměnu i toho... a ještě mrknu na ložiska až to vytáhnu...

:kol-28:

Editováno: , autor: Toom
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...