Publikováno Leden 9, 201213 r po naštartovaní,motor klepe ako dieselový motor.Po zohrianí zvuk zmizne , ale motor žere vela oleja.prosím poradte mi na meilovú adresu monika.111@azet.sk.........DAKUJEM
Leden 13, 201213 r Mám podobný problém s mojí fábkou 1.4 16V 74kW žere docela dost oleje a za studena se mi zdá taky že nejak klape.... jak jsi to vyřešil?? Poraďte kdokoli kdo s tím máte zkušenosti...
Leden 13, 201213 r docela dosť je koľko??..a aj tebe podobná otázka..koľko tam máš nabehané??...ak nemáš nikde viditelný únik oleja,tak cez gufera ventilov,v horšom prípade cez piestne krúžky..
Leden 13, 201213 r Na 1000 Km Asi 800ml. Najeto mám 127000 unik viditelný není motor je všude naprosto suchý a čistý... mastná je jen převodovka ale to bude nejspíš jen těsnení.... A do motoru leju Shell Helix HX8 5W40...
Leden 19, 201213 r řešíte něco, o čem se tady už hezkých pár let diskutuje. V této sekci je vyvěšený rozcestník a v něm lze najít obsáhlá vlákna jak o příčinách klepání mototu za studena, tak o nenasytnosti 16V 74 kw olejem. Než začneš dělat generálku, tak si to určitě přečti. Ve stručnosti: * klepání je normální * požírání oleje je bohužel také normální * používej hustší olej * pokud se to nezlepší (dobré to nebude nikdy) vyměň gufera na ventilech, po té pístní kroužky * spotřebu máš opravdu vysokou, takže to také může být větší "lokální" problém jednoho válce.
Leden 30, 201213 r nejsem si jist, ale pro motory 1.4 16V je myslim predepsany olej 10W40, laicky receno je o neco malinko hustsi a klepani by se melo uklidnit (i kdyz ne uplne) a spotreba oleje by mela klesnout (i kdyz taky ne na nulu)... ja uz mam tento motor ve druhem aute, obe kupovany jako ojetiny, obe 55kW a u prvniho majitel lil 5W40 - klepal jako blazen, studenej, ohratej, to bylo jedno, hlavne pod zaberem, i kdyz spotreba byla minimalni, u soucasneho je tam 10W40, spotreba blizka nule a klepani minimalni, max 5 vterin u studeneho motoru... Upraveno Leden 30, 201213 r od Wikidy
Leden 30, 201213 r No já tam měl taky 10W 40 a klepalo to jak nafťák,než se motor zahřál,takže určitě déle než 5 vteřin. Olej je předepsán podle normy VW,když ji splňuje 5W nebo 10W,je jenom na tobě co tam naleješ. Je tady o tom jedno celé téma.
Únor 2, 201213 r Dávám 10w40, olej žere minimálně max 6 deci na 10000km, za studena klepe, ale nic hrozného - vlastnost.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.