monika.111 Vloženo 9. leden 2012 Sdílet Vloženo 9. leden 2012 po naštartovaní,motor klepe ako dieselový motor.Po zohrianí zvuk zmizne , ale motor žere vela oleja.prosím poradte mi na meilovú adresu monika.111@azet.sk.........DAKUJEM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. leden 2012 Sdílet Vloženo 9. leden 2012 najazdené??.... zvuk vyzerá,že sú to hydroštely Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
monika.111 Vloženo 9. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2012 dakujem pekne,za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
webdis Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 Mám podobný problém s mojí fábkou 1.4 16V 74kW žere docela dost oleje a za studena se mi zdá taky že nejak klape.... jak jsi to vyřešil?? Poraďte kdokoli kdo s tím máte zkušenosti... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 docela dosť je koľko??..a aj tebe podobná otázka..koľko tam máš nabehané??...ak nemáš nikde viditelný únik oleja,tak cez gufera ventilov,v horšom prípade cez piestne krúžky.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
webdis Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 Na 1000 Km Asi 800ml. Najeto mám 127000 unik viditelný není motor je všude naprosto suchý a čistý... mastná je jen převodovka ale to bude nejspíš jen těsnení.... A do motoru leju Shell Helix HX8 5W40... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 pfúúúúú tak to je sakramentsky veľa....tak asi GO motora Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
webdis Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 To znamená veškerá těsnění a pístní kroužky co?? To bude asi pálka.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 presne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
webdis Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 moc jsi mě nepotěšil, ale děkuji za radu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 19. leden 2012 Sdílet Vloženo 19. leden 2012 řešíte něco, o čem se tady už hezkých pár let diskutuje. V této sekci je vyvěšený rozcestník a v něm lze najít obsáhlá vlákna jak o příčinách klepání mototu za studena, tak o nenasytnosti 16V 74 kw olejem. Než začneš dělat generálku, tak si to určitě přečti. Ve stručnosti: * klepání je normální * požírání oleje je bohužel také normální * používej hustší olej * pokud se to nezlepší (dobré to nebude nikdy) vyměň gufera na ventilech, po té pístní kroužky * spotřebu máš opravdu vysokou, takže to také může být větší "lokální" problém jednoho válce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wikidy Vloženo 30. leden 2012 Sdílet Vloženo 30. leden 2012 (editace) nejsem si jist, ale pro motory 1.4 16V je myslim predepsany olej 10W40, laicky receno je o neco malinko hustsi a klepani by se melo uklidnit (i kdyz ne uplne) a spotreba oleje by mela klesnout (i kdyz taky ne na nulu)... ja uz mam tento motor ve druhem aute, obe kupovany jako ojetiny, obe 55kW a u prvniho majitel lil 5W40 - klepal jako blazen, studenej, ohratej, to bylo jedno, hlavne pod zaberem, i kdyz spotreba byla minimalni, u soucasneho je tam 10W40, spotreba blizka nule a klepani minimalni, max 5 vterin u studeneho motoru... Editováno: 30. leden 2012, autor: Wikidy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. leden 2012 Sdílet Vloženo 30. leden 2012 No já tam měl taky 10W 40 a klepalo to jak nafťák,než se motor zahřál,takže určitě déle než 5 vteřin. Olej je předepsán podle normy VW,když ji splňuje 5W nebo 10W,je jenom na tobě co tam naleješ. Je tady o tom jedno celé téma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 2. Únor 2012 Sdílet Vloženo 2. Únor 2012 Dávám 10w40, olej žere minimálně max 6 deci na 10000km, za studena klepe, ale nic hrozného - vlastnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.