Publikováno Leden 31, 201213 r Zdravím chlapi.Tak se mi vyskytl na supu další problém.Když jsem ráno jel tak z ničeho nic auto kleklo.Nešlo nastartovat a připadlo mi jako když točí naprázdno.Po nějáký době asi po 4.pokusu nastartovat se objevila snaha (už netočil naprázdno) a pak dokonce nastartoval a od tý doby už dobrý.Nesvítila žádná kontrolka na palubce,že by byl s něčím problém.Napadlo mě,že by to mohla být zmrzlá nafta (bylo -22 stupňů a motor byl na 80 stupních,ujeto asi 10km) a pokud to bylo naftou tak nevím jestli mohlo dojít k poškození něčeho tím že točil naprázdno.A pak mě napadlo,že známej měl něco podobnýho i když ne v zimě a bylo to prej čidlo na hřídeli.Co myslíte vy? Upraveno Leden 31, 201213 r od Márty'SP
Únor 5, 201213 r Zdravim, mám podobnej problém, po ujetí cca 10 km, motor byl cca na 70°, zničeho nic kleklo - žádná kontrolka nic, jen pár sekund před tim trochu škubalo, zkoušel sem to párkrát nastartovat a nic - motalo to na prázdno. Nakonec sme museli Supíka odtáhnout teďka ho v garáži rozmrazuju teplometama - zamrzlá nafta (podle teploměru bylo -11°), nebo něco jinýho? Zdá se mi že při -11° by to zamrzat nemělo, ikdyž při kvalitě český nafty, kdo ví ... Podle toho cukání bych hádal že došla nafta - tak možná pokud se nějakej cucek nedostal do palivovýho filtru - nevim, co myslíte?
Únor 5, 201213 r Může toho být víc. Zamrzlá nafta nebo čerpadlo v háji. Ale myslím, že naftou to asi nebude. Záleží ale kde tankuješ. Já mám čerpadlo načaté a občas mi to cuká taky ale teď nemám na opravu čerpadla peníze tak čekám kdy klekne úplně. Tak je mi jedno kde tankuju a nemám problém s naftou ani při - 24°C. Jestli to je čerpadlem tak můžeš točit motorem jak chceš ale nenastartuješ. Upraveno Únor 5, 201213 r od žralok
Únor 5, 201213 r klidně bych vsadil na tu naftu.Bráchovi to udělalo taky a to pozor tankoval na shellce.A jakmile to rozmrzlo nebyl problém.Nezbývá než tomu trošku pomáhat aditivy
Únor 5, 201213 r Mě to zatim nikdy necukalo, naftu beru výhradně u Shell (poslední tankování v HK, směr do centra - jinak beru většinou u jiný), tak to jeste trochu prohreju, zkusim nastartovat a uvidime ...
Únor 5, 201213 r Nj, máš recht, do teď jsem jezdil fakt jen k nim, ale je fotík bere do Supa u noname a jezdí vesele i v těhlech mrazech. Už jsem koupil flašku aditiva, vyměnim palivák a uvidíme
Únor 5, 201213 r Autor Mě to taky zatim neudělalo.Jednou jsem natankoval u Agip v HK a druhej den nastal tenhle problém.Přesně jak říkáš D4NNY nejdřív cukání a pak konec,točení naprázdno a po 4.pokusu nastartoval a od tý doby OK.Jestli to je čerpadlo tak to mam radost.Na kolik vyjde?
Únor 5, 201213 r Zdravim, mám podobnej problém, po ujetí cca 10 km, motor byl cca na 70°, zničeho nic kleklo - žádná kontrolka nic, jen pár sekund před tim trochu škubalo, zkoušel sem to párkrát nastartovat a nic - motalo to na prázdno. Nakonec sme museli Supíka odtáhnout teďka ho v garáži rozmrazuju teplometama - zamrzlá nafta (podle teploměru bylo -11°), nebo něco jinýho? Zdá se mi že při -11° by to zamrzat nemělo, ikdyž při kvalitě český nafty, kdo ví ... Podle toho cukání bych hádal že došla nafta - tak možná pokud se nějakej cucek nedostal do palivovýho filtru - nevim, co myslíte? Zamrznuta nafta!!! ROZMRAZIT A pridat ADITIV VIF.
Únor 5, 201213 r Oprava čerpadla vyjde cca 5800,-Kč až 18000,-Kč bez DPH. Záleží na závadě a poškození.
Únor 6, 201213 r proč myslíš hned na nejhorší?když ti to ještě neudělalo a teď v těch mrazech to je poprvé tak nezoufej.Udělej to jak psal prochy.Jak ti to rozmrzne tak tam nalij VIF (cena cca 200kč) a až pak uvidíš jestli to bude dělat i nadále
Únor 6, 201213 r Tak Supík ještě večer nastartoval, sic jsem musel přes kabely, nalil jsem aditivum a zatím jezdí ... Chtěl bych ale ještě pro jistotu vyměnit palivák, jakej mám koupit? (1.9, 96kW, rv 2003)
Únor 6, 201213 r Autor no tak kdyby to bylo čerpadlem tak mužu ještě uplatnit záruku provozu.to je že pokud během 1 roku nebo 12000km se něco na autě pokazí tak opravu platí prodejce.
Únor 6, 201213 r Jasně BOSCH, a jaký rozměry? průměr [mm]: 89 výška [mm]: 200 nebo 80 a 155? Upraveno Únor 6, 201213 r od .:D4NNY:.
Únor 6, 201213 r ale jinak si myslím že když kdekoli zadáš na jaký to je motor tak ti dodají ten správný palivový filtr.A pokud to kupuješ přímo v obchodě tak je to ještě snadnější takže asi je zbytečné se ptát jaké rozměry atd atd.Značka bosch nebo jiný značkový a bum ho tam.Cena se pohybuje kolem 1000kč
Únor 6, 201213 r no tak kdyby to bylo čerpadlem tak mužu ještě uplatnit záruku provozu.to je že pokud během 1 roku nebo 12000km se něco na autě pokazí tak opravu platí prodejce. No kamaráde na to taky pozor.Je vada a vada.V tomto případě bych se nedivil kdyby to bylo čerpadlem,že Ti řeknou že sis to zadupal sám a že záruka se vztahuje pouze na skryté vady.Ale nechci malovat čerta na zeď samozřejmě a možná se pletu.Každopádně si myslím že na 90% to je naftou.Držím palce
Únor 6, 201213 r Autor nikdy jsem neměl nafťáka takže jsem ani nikdy nepoužíval aditiva a nevěděl jsem že se má nalít před tankováním (i když je to vlastně logický) ale nejdřív jsem natankoval do plna a pak si šel koupit aditivum.jde ho tam ještě dolít nebo to nechat až budu znova tankovat?
Únor 6, 201213 r Já teda dávám zimní aditiva od Vif a zdá se mně že to účinek má.Byl sem před cca měsícem na chalupě v Unternberku -29 stupňů a bez aditiv(zapoměl sem si vzít plechovku) Nastartoval sem až na třetí pokus.Teď sem tam byl zas a Auto stálo 2dny.Noc -35 stupňů a nastartoval sem na poprvé.Kámoš tam měl staršího transporténa a při startování vymlátil baterku.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.