libero Vloženo 27. Květen 2012 Sdílet Vloženo 27. Květen 2012 nalial si ho do spojky...prečo si to vymenil a až potom sa pýtaš???.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos740 Vloženo 27. Květen 2012 Sdílet Vloženo 27. Květen 2012 neviem myslel som ze je to prevodovka a co teraz olej skoncil pod autom bude to mat nasledky na spojku? Dufam ze nie :kol-26: Skusam to lebo mam problem s prevodovku nieco tam rachoti ked ma zaradeny prevod stupen a nemam stlaceny plyn vraj to bude prevodovka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 27. Květen 2012 Sdílet Vloženo 27. Květen 2012 jasné,že to všetko vyletelo von...neviem,osobne som sa s takýmto prípadom nestretol,ale v lepšom prípade to skúsiť vystriekať trebárs čističom bŕzd..striekať ho tam cez ten otvor ako si nalial ten olej (možno jeden ks spray nebude stačiť) v horšom prípade prevodovka dolu a rozobrať spojku (lamela výmena) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wikidy Vloženo 24. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2012 jaaaj boaaa, nalial olej do spojky... prepac kemo ale musim sa smiat... nic v zlom, tiez som par podobnych hovadin povystrajal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 24. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2012 No tak asi po třech měsících už to nějak vyřešil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wikidy Vloženo 25. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2012 tak to asi jo, ale tohle az reknu svemu mechosovi, tak se budeme dlouho smat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2012 tak sa pri tej príležitosti opýtaj svojho mechanika čo sa niekedy aj nemu podarilo,nech sa môžeme aj my zasmiať Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wikidy Vloženo 26. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2012 no mam jednu, to sa sice nepodarilo jemu ale jednomu nemenovanemu autorizaku jednej nemenovanej znacky, pri vymene DSG prevodovky nieco posrali v zapojeni a nefungovala poloha parking, borec prisel na parkovsko velmi mierne z kopca, odisiel nakupovat, auto sa medzitim rozbehlo a zramoval 3kove bavo a nejakeho renaulta... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 27. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2012 U autorizovanýho prodejce mi prodali olej do převodovky a to Total Transmission BV, má normu API GL-4+, chci vyměnit u svýho auta r.v. 2003, 1,4,16V olej v převodovce, tak doufám, že jsem nekoupil špatnej. Co vy na to? http://www.oleje-pema.cz/prevodovy-olej-total-transmission-syn-bv-75w-80-polosyteticky-1l_33648.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 27. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2012 mal by si mať prevodovku s označením 02T a tam by mal ísť plnosyntetický olej 75W-90 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenal Vloženo 27. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2012 Dolezite je, aby splnal normu VW 501 50. Nemeni sa tak casto, preto by som tam dal original, aj ked je o trochu drahsi. Ja som kupoval naposledy za 8eur/liter. Pozri krabicu toho oleja, ak je tam spominana norma, tak ho tam kludne mozes dat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wikidy Vloženo 5. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2012 patri tam full synth 75W-90 transmission, znacka je v podstate sumak, aj ked nebude mat normu vW 501 50... ja tam tez total, zrovna oleje urcene pre francuzske auta su vhodne, lebo frantici su dost haklivy na kvalitu oleja... takze total a elf funguju dobre... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 8. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2012 Ten total byl 75W-80, koupil jsem ho narychlo v CB Auto 2 litry za 840,- ( na netu 1 litr za 180,- Kč), ale pak jsem ho u nich vyměnil za originál 2 litry za 480,- Kč, ten samej prodejce , co mi ho prodával a vyměňoval, tak se sám divil, jak je drahej! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adnemo Vloženo 15. Duben 2013 Sdílet Vloženo 15. Duben 2013 Ja by som mal otázku tiež chcem meniť olej v prevodovke ale na nalievacom otvore je šrou z čudnou hlavou. Kľúč by mal byť niečo ako imbus ale zhruba 10 hran a v kľúči ešte musí byť v strede diera aby sa dal nasadiť. Aký kľúč na to budem potrebovať ? Imbus 17 to nieje lebo sa nedá nasadiť. ? stretli ste sa už s tým ? Fabia 1.4 16V 74kw ročník 99 ? Ďakujem za odpoveď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 15. Duben 2013 Sdílet Vloženo 15. Duben 2013 zajtra ti poviem ..teraz už nie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 velkosť 16 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 1. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2013 Ahoj. A jak to má s těma plnícíma/kontrolníma/výpustníma šroubama převodovka 02T u fabie II 1,2 htp 51kW? Taky nevěřim, že by ten olej byl schopnej fungovat po celou životnost auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alexandrap Vloženo 1. Duben 2016 Sdílet Vloženo 1. Duben 2016 nechal som vymenit olej v prevodovke (original - riedky) v servismanuali je pisane , ze objem je 1.9 l - mne tam voslo 1.5 l - az zacal vytekat vypustal to dlho, pred vymenou som isiel asi 10 km, takze olej bol teply. je mozne, aby bolo "nevymenitelne" mnozstvo 0.4 l ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čočkyn Vloženo 14. Červen 2016 Sdílet Vloženo 14. Červen 2016 nechal som vymenit olej v prevodovke (original - riedky) v servismanuali je pisane , ze objem je 1.9 l - mne tam voslo 1.5 l - az zacal vytekat vypustal to dlho, pred vymenou som isiel asi 10 km, takze olej bol teply. je mozne, aby bolo "nevymenitelne" mnozstvo 0.4 l ? Těžko říct, už si to nepamatuji ale ten vypouštěcí šroub není úplně na dně ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 12. Červen 2018 Sdílet Vloženo 12. Červen 2018 Dnes jsem vyměnil olej v převodovce, zátky byly trochu zatuhlé a není moc prostoru pro nasazení imbusu, ale jinak to šlo celkem bez problému. Otázka je to správné množství, doplnil jsem podobně jako alexandrap asi jen 1,5 l oleje. Řadit jde perfektně, olej měl najeto asi 105T. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kaskordio Vloženo 14. Květen 2019 Sdílet Vloženo 14. Květen 2019 (editace) Zdravím, u nově starého auta měním olej. Jedná se o 1.9 SDi. Ve škodovce mě řekli 400Kč/l, tak se poohlídám po druhovýrobě. Normy splňují oba dva. https://www.abv-autodily.cz/?page=detail&aid=858&z=a&d=1&mid=5#popis https://www.luckygas.cz/product/manualni-prevodovky-a-napravy/75w-90/divinol---synthogear-sae-75w-90_-prevodo/4342 Budu vděčný za jakékoliv připomínky, případně pokud by se daly koupit v Brně, rád si nechám poradit kde. Děkuji? Editováno: 14. Květen 2019, autor: Kaskordio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 14. Květen 2019 Sdílet Vloženo 14. Květen 2019 akorát si origo převodový olej objednávám i s jinými díly na skoda-dily.cz z Plzně, oleje.cz v Brně neznáš? Chodím tam s bandaskou na převoďák pp90 a jiné oleje nejen do motorek a zahradní techniky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kaskordio Vloženo 14. Květen 2019 Sdílet Vloženo 14. Květen 2019 Hledal jsem podle ceny, ale nejspíš objednám z skoda-dily. Cenově to vychází podobně včetně poštovného. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kaskordio Vloženo 31. Květen 2019 Sdílet Vloženo 31. Květen 2019 (editace) Zdravím, tak jsem se pustil do výměny a narazil jsem na problém. Kde je napouštěcí šroub? Jedná se o 1.9 Sdi 2004. Výš už je jen startér. Editováno: 31. Květen 2019, autor: Kaskordio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kaskordio Vloženo 1. Červen 2019 Sdílet Vloženo 1. Červen 2019 Mám přímo koupený Castrol syntrans či jak se jmenuje. Jen jsem nevěděl kama jinama ho tam dostat. Tady jsem našel, že to leje někde vrchem. Ale nejspíš to bude jak říkáš :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.