Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj, potřeboval bych radu, jak na výměnu seriového volantu za sportovní. Ve volantu mám airbag a nerad bych při výměně přišel k úrazu. A taky když vyměním volant, co s kontrolkou, bude mi svítit airbag???

díky za rady. ;)

post-25-1161417569.jpg

Vloženo

Bude to zřejmě chtít odpor. Jinak jsem nikdy nechápal lidi, co si dají místo volantu s ABG takovu krávovinu. Ale je to tvoje zdraví a život...

Vloženo

pokud při výměne nepojedeš rychlostí větší jak cca 40 km/h a nebudeš při tom bourat tak ti airbag nic neudělá :D

na to aby ti nesvítila kontrolka musíš překódovat VAGem gateway

Vloženo

K tomu volantu potřebuješ ještě nábu, kdyš koupíš kvalitní tak u ní je i ten odpor na tu kontrolku. Který zastrčíš do konektoru místo Airbagu. Jinak práce na 15minut Zdar. -_-

Vloženo
Díky všem. Tu nábu mám. Akorát nevím, jak vyndat ten prostředek volantu, kde je ten airbag. vzadu jsou nějaký 2 šrouby? :huh:

kdyz se podivas nebo spis sahnes na zadni stranu volantu tak je na kazdy strasne mala dira...musis tam strcit nejakej mensi sroubovak a lehce zapacit...pytel se uvolni a uz ho bez problemu vyndas

Vloženo

Pak sem hoď foto jak to vypadá.

Jinak taky nechápu, když má někdo bag za, který si u některých aut musíš připlatit vyměni za volant bez, a nechápu proč výrobci těch sportovních nedělají i z bagem. Rána hlavou do tohoto volantu musí být užasný zážitek.

Vloženo

Jinak taky nechápu, když má někdo bag za, který si u některých aut musíš připlatit vyměni za volant bez, a nechápu proč výrobci těch sportovních nedělají i z bagem. Rána hlavou do tohoto volantu musí být užasný zážitek.

:palec2:

Vloženo

Jseš li připoután pásy, nenačechráš si o volant ani vlasy :palec2:

Asi takhle :smich:

Vloženo

Já měl kamaráda co se vracel domů z tenisu, nebyl připoutaný, necelý kilometr od domu vylítl ze zatáčky do stromu a airbag mu zlomil vaz. Jak letěl tělem dopředu tak bag mu tlačil hlavu zpět !!!

Když airbag, tak vždy pásy, dávejte bacha !!!

• o 1 rok později...
Vloženo
:help: Zdravím,mám oktávku 1.8 20v 1997 a chci davat sportovní volnat,,čily ten origo musim sundat a chci se zeptat až vypojím airback tak pak bude nekde svitit kontrolka?Nebo se to da obejit nejakym odporem co se da misto konektoru k airbacku?Neco sem nekde zaslechl,,,nevíte jak to udelat??Díky moc a napište
Návštěvník
Vloženo (editace)
:help: Zdravím,mám oktávku 1.8 20v 1997 a chci davat sportovní volnat,,čily ten origo musim sundat a chci se zeptat až vypojím airback tak pak bude nekde svitit kontrolka?Nebo se to da obejit nejakym odporem co se da misto konektoru k airbacku?Neco sem nekde zaslechl,,,nevíte jak to udelat??Díky moc a napište

Da odporem nebo odletovat diodu - asi zvol odpor -hledej na foru

Pokud zvolis pouze odstr. diody - bude stale nactena chyba v RJ Airbagu :)

Editováno: , autor: Návštěvník
Vloženo

Teda nedá mi to ale musím si k tomu říct svý. Když už chceš sportovní volant, tak ja bych šel jedině do origo trojraminka i s bagem. Jestli tam chceš dat takovejt ten "pseudo" sportovní, tak se asi nemáš moc rád ...

Vloženo
Teda nedá mi to ale musím si k tomu říct svý. Když už chceš sportovní volant, tak ja bych šel jedině do origo trojraminka i s bagem. Jestli tam chceš dat takovejt ten "pseudo" sportovní, tak se asi nemáš moc rád ...

Tak jsem přemýšlel, nešel by do Ocťule použít nějaký tříramený volant třeba z VW, SEATa, Audi??

Vloženo
Tak jsem přemýšlel, nešel by do Ocťule použít nějaký tříramený volant třeba z VW, SEATa, Audi??

To sa tu spominalo, zamienaju volanty z OI, OII, ... Existuje RS kozenny volant a ked nevies co s peniazmi, tak si zozen sportovy volant s airbagom, aj take existuju, len cena je inde. :)

Vloženo (editace)

Já to nezkoušel :-) ale jistě bude pasovat z GIV, ToledoII i LeonI, který sou na stejný platformě. No a třeba sportovní trojraminko v kůži z GIV s kodem 1J0419091AE pásne podle ETKA i do Pašíka od 97 do 05, novějšich Leonu, Fabky 00 až teď a i Octa od 01 az teď. Verze s perforovanou kůži 1J0419091AE je ale za pěkných 320Eur, obyc verze 1J0419091H za 210 eček. Nevim ale, jak je to s tou Octou do 01, protože v etka je sport. volant bez náhrady :-( takže tam může být jinak řešený uložení volantu.

Editováno: , autor: rayx
Vloženo

založil sy vlakno kvôli tomu aby si sa dozvedel ako sa da oblbnuť airbagovka aby nesvietila kontrolka tak to je jednoduché namiesto bagu tam pripojíš odpor 2,7 Ohm , ale ako píšu kolegovlia nadomnou tak tu variantu s tým neoriginal volantom bez bagu si montuju ľudia ktorý sa nemajú moc radi ;)

Vloženo
založil sy vlakno kvôli tomu aby si sa dozvedel ako sa da oblbnuť airbagovka aby nesvietila kontrolka tak to je jednoduché namiesto bagu tam pripojíš odpor 2,7 Ohm , ale ako píšu kolegovlia nadomnou tak tu variantu s tým neoriginal volantom bez bagu si montuju ľudia ktorý sa nemajú moc radi ;)

Ale jak je tam konektor,ten mam odstříhnout a spojit dratky pres odpor k sobě???A stačí odpojit baterka pouze??Díky :help:

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...