Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Dnes jsem stál se svou předokolkou vedle Yetiho 4x4 na stejných kolech a zdál se mi vyšší.Je to pravda ?

Měla by být stejná (i dokumentace dává jen jednu hodnotu)

Rozdiel pri rovnakých kolách môžeš vidieť ak máš auto naložené nákladom alebo osobami, ja ho mám vtedy na zadnej náprave nižšie aj o 5 cm. Rozdiel v hmotnosti rôznych typov montovaných motorov na prednej náprave a dodatočná váha Haldexu na zadnej je pravdepodobne kompenzovaná iným typom pružín a tlmičov, preto majú všetky rovnakú svetlú výšku.

• 2 měsíce později...

Zdravím, mám možnost dodat podložky na zvýšení světlé výšky, pokud by měl někdo zájem.

pis ss

Upraveno od autofun
podla pravidiel fora, necitujeme predchadzajuci prispevok

• 3 roky později...

zajimalo by me jak ŠA dosla k hodnote 180 mm   . nez jsem auto koupil, tak jsem tam volal  (jak mereno a pro jake pneu)- prepli me na nejake technicke a vyvojove oddeleni, kde mi rekli, ze takovymi udaji nedisponuji  , a na dotaz ,kdo tim disponuje , mi opet zopakovali, ze jejich oddeleni tim nedisponuje - chvili jsem si pripadal jak novinar pred politikem a pustil to z hlavy...

jenze jsem s yetinou skrkl na hrane strmeho najezdu na silnici - v miste kde bezne jezdim s roomstrem nebo fabii a bez skrkani - myslel jsem, ze jsem jel rychle a auto se zhouplo ,ale nedalo mi to a lehl jsem si s metrem pod auto ( navic jsem pochopil, ze tim ze mam tdi euro 6 je situace jeste horsi, nez  asi u jinych modelu (euro 5 nebo benzin) - v prostred auta trci z podvozku katalizator CSR kvuli ad blue)  nameril jsem:

ja svetlou vysku chapu jako nejmensi vzdalenost od roviny terenu po nejnizssi cast podvozku - mam pneu 205/55 -16 (tedy pokud bude na standartnich letnich 215/60-16 tak + 15 mm vysky)

kryt motoru mezi prednimi koly 15 cm (16,5 letni)

svrar priruby katalizatoru 13,5 cm ( 15 letni)

jinak hlavni rovina podvozku 18  (19,5)

ochranne nabehy plastoveho deklu podvozku pred zadnimi koly 16 (17,5)

tak nevim ze by i udaj o svetle vysce byl virtualni pojem jako kombinovana spotreba ?

co ted s tim? - zapamatovat si ze katalizator je osove asi jako kloub pravyho sterace (tedy vyoseno na stranu ridice) a v kolejich se snazit mit vzdy zvedlou levou stranu,  no  pak prejdu  na 215/65 - 16  + poradne nafoukat  - coz tu hosi na foru psali, ze bez problemu - a ziskam tim alespon dalsich 10 mm - presto vsechno se na 180 mm nedostanu

nevim zda je moznost to jeste zvednout pomoci podlozek ? - ja proste v terenu jezdim hodne, kazdou dutinu podvozku, uz ted mam plnou hliny a katalizator, uz je ryhovany - zatim jsem dosedl na bricho jen v hline ,ale bojim se, ze jednou prijde sutr - kdyz uz ten katalizator tak cni - proc tam nedali  nejake ochranne vyztuhy  ? (alespon na tu hlinu by to pomohlo)

Upraveno od mnik

• 1 rok později...

Dají se běžně sehnat 2cm podložky a k tomu (nepovolené) pneumatiky 215/65 R16 , to je další 1cm k dobru. O 3cm ho zvedneš a nikoho tím neurazíš. :) 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.