LucasCZE Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 No oni by ti potkavacky svitily do oci a casteji kdyz sviti vys A za denihonsvetla ty mlhovky neoslnujou, teda pokud se navalis npod autem Jasne. S potkavackama by to bylo jeste horsi. Srovnaval jsem to s dennim svicenim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dvorcidlo0 Vloženo 29. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2015 A viete mi poradiť neaké žiarovky - náhradu ( do priestoru mlhoviek - nie neaký pripinacie pásiky - ale klasika tam kde denne svietenie má byť ) najsamlepšie LED pre O2 FL pre denné svietenie ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOM-LA Vloženo 21. Září 2015 Sdílet Vloženo 21. Září 2015 (editace) Čus chlapy, pročet jsem fórum, ale nezjistil jsem z něj v čem se liší ta AMERIKA, EVROPA potažmo SCANDINAVIA.Proč si všichni dáváte tu „AMERIKU“? V čem je ta výhoda? Vím, že když u AMERIKY zatáhnu ručku, zhasnou mlhovky, ale to mi přijde spíš na závadu, než jako výhoda. Je tam tedy nějaké jiné plus, u tý AMERYKY?A ta EVROPA a SCANDINAVIA, je to jedno a to samé? Nebo motám jabka s hruškama? Prosím, vysvětlete mi do někdo, díky. Třeba OZi, ten má přehled Editováno: 21. Září 2015, autor: TOM-LA Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 21. Září 2015 Sdílet Vloženo 21. Září 2015 Pokud dáš Skandinávii tak ti k tomu budou svítit i obrysovky což vepředu nevypadá zrovna nejlíp a víc to provokuje. Zhasnutí při zatažení ručky třeba já vnímám jako +. Sám to nemám do mlhovek ale mám jen Ameriku, svítí jen potkávačky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 21. Září 2015 Sdílet Vloženo 21. Září 2015 trvale svítící pouze obrysovky jsou v ČR nepovolené, takže asi tak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 21. Září 2015 Sdílet Vloženo 21. Září 2015 To i ty mlhovky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 21. Září 2015 Sdílet Vloženo 21. Září 2015 Jenže ty mlhovky svítící samostatně neprovokují tak, jako mlhovky a pozičky svítící zároveň. Jinak ta Amerika je právě kvůli té "deaktivaci" poziček... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 21. Září 2015 Sdílet Vloženo 21. Září 2015 To i ty mlhovky Já třeba místo mlhovek mám (tedy teď zrovna ne, ale co nejdříve opět budou) LEDky, tam je to nutnost, protože obrysovky svítit s denním nesmějí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 21. Září 2015 Sdílet Vloženo 21. Září 2015 Jenže ty mlhovky svítící samostatně neprovokují tak, jako mlhovky a pozičky svítící zároveň. Jinak ta Amerika je právě kvůli té "deaktivaci" poziček...No a to sem psal v tom prvním postu z dneška 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOM-LA Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 Moc děkuji za vysvětlení, už jsem z toho moudřejší Takže když to shrnu, bez zaškrtnutí bytu 17 bit 4 (zapnuti denni pres mlhovky) svítí AMERIKA pouze přes potkávací a SCANDINAVIA pouze přes obrysovky. Je to tak? A ještě nikdo neodpověděl na to, proč někdo píše EVROPA a někdo SCANDINAVIA...je to to samé, jen jinak pojmenované v L CODE? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 Jestli si to dobře pamatuji, tak Amerika je denni bez obrysovek a bez zadních světel a Scandinavie je denní i se zadním bez obrysovek...opravte mě někdo jestli je to jinak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 O Evrope jsem neslysel, proste Amerika nebo Skandinavie. Pokud vim, tak Amerika sviti jen potkavackama a to jen pri povolene rucni brzde. Skandinavie sviti potkavackama a obrysovkama. A to jak prednima, tak zadnima vcetne osvetleni RZ. Otoceni prepinace svetel z vypnuto na potkavacky navic zapne pouze osvetleni palubni desky. Nakodovani sviceni mlhovkama misto potkavackama jde jak u Ameriky, tak u Skandinavie. Plati vse co jsem psal vyse, jen misto potkavacek sviti mlhovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOM-LA Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 Tak, takhle přesně jsem to potřeboval. Moc děkuji LUCAS CZEA teď se zeptám ještě na to, když mám 4-polohový spínač světel, včetně TUNEL ASISTENT a světelného senzoru, jestli je to možné vše skloubit.Jde mi o to, že nyní, když mám přepnuto na „tunel asistent“ tak se potkávací světla rozsvítí, až při setmění (včetně kontrolky na palubce). Ale přes den nesvítím vůbec a to je problém.Tak bych chtěl, abych měl přepínač v poloze tunel asistent a přes den svítily mlhovky a v noci si to samo přepnulo na potkávací.Takže bych měl tedy zapnout AMERIKU a svícení přes mlhovky.Myslíte že jde tato kombinace? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
~ mikk ~ Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 (editace) Mam to presne, jak pises. Pokud mam prepinac svetel na AUTO a je dost svetla, sviti jen mlhovky na Ameriku. Kdyz vjedu treba do patrovych garazi nebo kdyz se setmi, zapnou se predni potkavaci + obrysove i zadni svetla, i osvetleni palubovky. Kontrolka svetel se mi rozsvecuje, i kdyz svitim jen na Ameriku. Editováno: 22. Září 2015, autor: ~ mikk ~ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 Přesně tak je to. V nastavení AUTO/TUNEL si to akorát přepíná senzor světla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOM-LA Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 Úžasný. Děkuji za dobré zprávy Tak já to zkusím nakódovat a snad mi to bude šlapat.Jen pro kontrolu, má to vypadat takto, nebo je ještě potřeba něco? kodovani09 centralni elektrika07 kodovaniotevrit v LCodebyt 0 bit 3 odskrtnout pro vypnuti denni scandinaviabyt 0 bit 4 zaskrtnout pro zapnuti denni amerikabyt 17 bit 4 zaskrtnout pro zapnuti denni pres mlhovkybyt 20 dec nastavit 60% svitivosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 (editace) Přesně tak... Akorát já osobně jsem pro nastavení svítivosti mlhovek na alespoň 70% při 50-60% to svítí divně, resp. Vypadá to divně na autě... A jestli tu někdo bude mluvit o oslňovaní, tak je to kravina, za dne to neoslňuje ani při 100% a při šeru těch 70% je v pohodě, protože senzor docela hodně dobře vyhodnocuje šero a přepne včas potkávačky. A je v konečném důsledku úplně jedno, kolik 100% je nastaveno, PČR a STK to zajímat nebude, budou řešit že to nemá svítit vůbec. V tomto případě na technické nechávám kolečko nastavené na potkávačky a mám klid, mlhovky se vůbec nepustí [emoji6] Editováno: 22. Září 2015, autor: Stringo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 Presne tak to mam nakodovane i ja a taky mam prepinac nastaveny na tunel. Intenzitu mam nastavenou na 50 %, libi se mi to tak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOM-LA Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 Ok, nastavím podle vašich parametrů. Děkuji za pomoc chlapy Do konce týdne napíšu, jak se mi zadařilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullets Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 (editace) Taky to mám přes AUTO jako kolegové výše a chtěl bych podotknout že si v nastavení palubáku můžu odškrtnout funkci denního a prostě svítit mlhovky nebudou tudíž problém na STK nehrozí Editováno: 22. Září 2015, autor: Bullets Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 Jenže ty máš FL nebo PolarFis ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullets Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 Jo jo mám FL Scouta předFL to nemá v menu maxíku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 22. Září 2015 Sdílet Vloženo 22. Září 2015 Nemá, FL má mnohem víc možností a informací Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOM-LA Vloženo 24. Září 2015 Sdílet Vloženo 24. Září 2015 Takže, operace se povedla (TUNEL ASISTENT, +DENNÍ AMERIKA na MLHOVKY)Všem moc děkuji za rady Akorát se chci ještě zeptat, to že nesvítí světla v zadu je v pohodě, nebo ne?Pro denní svícení, je nebo není, povinnost svítit v zadu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 24. Září 2015 Sdílet Vloženo 24. Září 2015 ano pri americe nesviti... a je to naprosto v poradku pri dennim neni povinnost sviti zadnimi svetly. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.