Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Čest, Feldaři! :kol-28: Taky mám krátkou Feldu 1,3 MPi, r.v.97 a kupoval jsem ji s 125.000km na tachošu v roce 2008. Teď tam mám 185.000km a jelikož si zapisuji tankování, tak jsem si to ze zvědavosti ščotnul a natankoval jsem necelých 3.900 litrů benzínu naturálu 95. Jednoduchými počty mi vyšlo, že jezdím za nějakých 6,55 litrů/100km. Jezdím pravidelně do práce a zpět cca 30km a jednou ročně dálnici na dovču. Dvakrát ročně zapřáhnu těžký vozík a jelikož vážím 160 kg, tak jezdím stále s třetinovou zátěží! :kol-28: Samo, že v zimě vyskočí spotřeba na sedm, ale v létě klesne kolem šesti. Tak snad pro porovnání to příjde někomu vhod. Čus-bus, Felicius! :kol-47:

Vloženo (editace)

No jen tak pro zajímavost mám 1.6 tku kolik najedu na plnou nádrž sice ještě nevím (plná nikdy nebyla:)) ale ohledně spotřeby jsem na tom podobně jako 1.3 jky, a to se dá říct, že 1.6 jede o dost lépe a poskytuje výkon v širším spektru otáček.Myslím, že spotřeba je hodně stejná. :kol-47:

A ještě když je řeč o ujetí na plnou nádrž, chtělo by to pro srovnání několika aut stejnou trasu, tím myslím někdo jede více z kopce, větr v zádech nebo spíš proti větru tohle vše se podepisuje na spotřebě a pak styl jízdy, ale to není nic nového proto se to bude hodně lišit nepočítaje stavy motorů všech aut.

Editováno: , autor: Toom
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

mně bere ropák 1.9D ve felde 6l, nejmín jsem měl 5.6 a nejvíc k 7 kdyz taham vozík ale i tak když se ptam tak lidi řikají že jimto jezdí kolem 5 nekteří i pod 5 jakto delají to nevím.

Vloženo (editace)

Jednoduše kecají, stejně jako kolikrát "TDI mi jezdí za tři litry...". Jezdil jsem se spoustou aut a např. felda 1,9pick-up jezdil kolem 6ti, s vlekem 8., Felda 1,3/50 combík do šesti, FI 1,9D kolem 6,2, OII 1,9TDI v průměru 6,5., Audi A6 2,0TDI za 7. Teď mám tady tu bednu a ta v TSI jezdí kolem 6,7......

Editováno: , autor: žralok
Citace předchozího příspěvku !
Vloženo

Hm, zajímavá otázka, kolik na jednu nádrž.

Zajímavější mi ale připadá, kde berete peníze na plnou nádrž?

Když se rozsvítí oranžová na přístrojové desce, říkám tomu porucha za 1400 ...

Vloženo

zalezi jak kdo jezdí, jestli nekdo projede za 300,- behem týdna tak je nesmysl brat plnou apk jezdit cely cas se zbytecnou zatezí a v neposlední rade pak i se starým palivem

• o 3 týdny později...
Vloženo

Mám Feldu combi 1.3 MPi (50 kW) a ujedu na plnou běžně 500-570 km a to jsem těžká noha :) Nejvíce sem ujel 619 km ma plnou nádrž :) Beru vždy pokaždé plnou nádrž. Nejsem hazardér, abych si ničil palivový čerpadlo tím, že budu dlouho jezdit se svíticí kontrolkou nedostatku benzínu a nabírám rozumně včas :)

• o 1 měsíc později...
Vloženo

mám feldu 1.3 z roku 1996 a průměrně na nádrž najedu 580-620 km.A tak 80% skáču po Praze.Když se rozsvítí kontrolka,tak ještě tak 20 km jezdím a pak beru plnou což je asi 36 l.Takže podle počtu najetých km už dokážu odhadnout spotřebu.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...