Červenec 26, 201114 r Kluci, já mám podobný problém a to, že mi v zatáčkách hučí ložiska, ale jak mám kokos zjistit který to jsou? Auto už má najeto 161 000 km a vím, že cca před rokem mi už měnili právé přední... Neměl bych je pro sichr vyměnit všechny?
Červenec 26, 201114 r já měnil teď nedávno (68 000km). Projevovalo se to pouze když se zatáčelo do leva, stačilo jen opravdu mírně pohnout volantem do leva a navíc to šlo slyšet jen při určité rychlosti. Nebyl jsem schopný určit odkud ten zvuk jde. Zkoušel jsem pořádně zacloumat kolama a na PP byla cítit nepatrná vůle, levé bylo "natvrdo" No a opravdu to bylo PP. Pokud bylo auto zvedlé, tak se na kolech nedalo nic poznat, muselo stát na zemi, Vyměněno celkem 1600Kč FAG. To stare ložisko vypadalo venku úplně normalně a bez vůle. Upraveno Červenec 26, 201114 r od Alma
Září 2, 201114 r já měnil teď nedávno (68 000km). Projevovalo se to pouze když se zatáčelo do leva, stačilo jen opravdu mírně pohnout volantem do leva a navíc to šlo slyšet jen při určité rychlosti. Nebyl jsem schopný určit odkud ten zvuk jde. Zkoušel jsem pořádně zacloumat kolama a na PP byla cítit nepatrná vůle, levé bylo "natvrdo" No a opravdu to bylo PP. Pokud bylo auto zvedlé, tak se na kolech nedalo nic poznat, muselo stát na zemi, Vyměněno celkem 1600Kč FAG. To stare ložisko vypadalo venku úplně normalně a bez vůle. sorry ,že som sa neozval skor,ale nebol čas. Bol sim v inom servise pri kamošovi a ten mi povedal,ze to nebolo šmejdove ložisko ale bolo na hovno nalisovane ten zasran čo ho lisoval snim musel niekde klepnut ,pretože v tom ložisku je prepažka,ktora nie je kovova,ale je z plastu a pri naraze sa rozbije takže to ložisko potom vydrži fakt malo
Září 18, 201113 r s ložiskem nikde neklepnul, jen ho lisoval za střed místo za vnější klec / klasická chyba rádobymechaniků
Září 25, 201113 r Kde koupit ložisko předního kola ? Když jsem se koukal na autokelly tak tam měly pouze celý náboj ...díky
Září 25, 201113 r http://ecat.elit.cz/ArticleDetails.aspx?PartDetailID=713+6104+70&REFPAGE=HistoryFabia_loziskoPN.pdf Upraveno Září 25, 201113 r od Meggy
Září 26, 201113 r http://ecat.elit.cz/ArticleDetails.aspx?PartDetailID=713+6104+70&REFPAGE=History to je nějak brutálně drahý. Já kupoval FAG za tisicovku
Říjen 7, 201113 r Nevíte někdo jakej je potřeba klíč na povolení matky poloosy ? Upraveno Říjen 7, 201113 r od car driver
Říjen 7, 201113 r pokud máš plnou matku, tak 36 12ti hranej ořech. Upraveno Říjen 7, 201113 r od boobika
Říjen 7, 201113 r http://www.autokelly.cz/Catalog.aspx?PATH=3761801&CT=16&PCT=16&CUR=0&EM=False&PGS=20&PT=0&PVT=1&SHT=1&SD=0&ST=0&LNG=0#PATH=3761801|CT=5|PCT=16|CUR=0|EM=False|PGS=20|PT=0|PDID=3077876|PDPID=6379502|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0|
Říjen 9, 201113 r Ložisko mám vyměněný, dokonce jsem sehnal i 36ku ořech. A teď se užívám potichou jízdu..
Únor 27, 201213 r Zdravím vás, mám problém ktorý tu už asi je popísaný, ale nenašiel som odpoveď na ten môj. Pri jazde mi trasie volantom, najviac pri cca 40km/hod, pri vyžšej rýchlosti sa trasenie zmenšuje a pri cca 120 uz nieje skoro cítit. Hľadám príčinu. Na prednej náprave som vymenil guľové čapy, tyčky riadenia s čapmi, predné silentbloky, zadné boli menené pred rokom (v servise vymenili len predné s tým že zadné sú OK). Kotúče predných bŕzd som dal zrezať a k tomu nové platničky. Poraďte prečo tým volantom stále klepe?? Pred 2 týždňami mi začalo hučať akoby od gúm, podľa toho čo som sa dočítal sú to ložiská. Je nutné meniť ložisko aj s nábojom alebo stačí vymeniť ložiská? Mohli sa ložiská pokaziť od toho vibrovania volantu? Klepe s ním asi 5mm dostrán. Díky za rady.
Únor 27, 201213 r Pro Robo-Cadca.Neodpadlo ti náhodou závaží z předního nebo i zadního kola? Může to dělat i to.Ložiska koupíš jenom komplet a to i s nábojem zvlášť ne a hlavně na nich nešetři kupoval jsem nedavno FAG jsou dobré a kvalitní nedoporučuju STARLINE a jiné noname ložiska.Je to všechno zkušební materiál a za tři měsíce mněníš znovu.Jo a mnění se levá i pravá strana.
Únor 27, 201213 r není pravidlem, měnit obě ložiska, když jedno odyšlo. Pravý odejde vždy dříve, z praxe, levý vydrží i o 50 tis. km více, jinak když pravý přední je špatný, tak hučí při zatáčení doleva, u levýho naopak. Samozřejmě na ložiskách nešetřit, nejméně Fag a lépe( SKF), vpředu se to těžko mění, než vzadu.
Únor 28, 201213 r OK ale co jsi ušetřil po 50 tkm? Je to věc každého,já je měnil taky timto zpusobem a ještě že jsem koupil dvě.Mě odešlo dřív na levé straně-výměna- za měsíc už i pravá strana.Zákon schválnosti .
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.