D4nNy Vloženo 29. Květen 2012 Sdílet Vloženo 29. Květen 2012 (editace) Když jsem koukal pod auto, tak jsem tam měl kapičku oleje.. Tak jsem se kouknul pod auto a vidím, že mi tam teče trochu oleje.. Můžete mi poradit co to je a co s tím? Mám to vyfocené. Viz foto Editováno: 20. Říjen 2014, autor: Pawouk Upraven název vlákna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
D4nNy Vloženo 30. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 30. Květen 2012 Děkuju:) to je ono: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0498203b-manzeta-kloubu-poloosy-1-9tdi-96kw-fabia.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrafelda96 Vloženo 14. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2014 Jak dlouho vám u Fabie vydržely origo manžety vnějších homokloubů / jaká je obvykle životnost těchto manžet? Co ovlivňuje jejich životnost, může na ni mít vliv třeba i posypová sůl na silnicích v zimě? Jde mi o to, že origo manžety vnějších homokloubů mi vydržely zhruba 4 roky a to mi připadá málo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 14. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2014 měl jsem Fabii MR 2002 a do teď jsou tam původní, najeto cca 120 tisíc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gtride Vloženo 18. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2015 (editace) Fabia 1.2 40kw BMD.r.v.09.2005.Manžety originál a stále sú OK. Editováno: 18. Listopad 2015, autor: gtride Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bajerka Vloženo 11. Duben 2016 Sdílet Vloženo 11. Duben 2016 rok 2001 výměna první 150 000 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 11. Duben 2016 Sdílet Vloženo 11. Duben 2016 Já měnil zatím jen jednu cca v 120 tisících a zatím po 4 letech drží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. Duben 2016 Sdílet Vloženo 11. Duben 2016 co vnější, ale měnil někdo ty vnitřní? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 11. Duben 2016 Sdílet Vloženo 11. Duben 2016 Pokud vnitřní nějak nepoškodíš,tak bych řekl,že vydrží životnost auta. Aspon já sobě nikdy,ani nikomu jsem neměnil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Terenius Vloženo 11. Duben 2016 Sdílet Vloženo 11. Duben 2016 (editace) Tak vnitrni nejsou tak moc namahane zatacenim, mely by vydrzet mnohem dele. Editováno: 11. Duben 2016, autor: Terenius Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 12. Duben 2016 Sdílet Vloženo 12. Duben 2016 Gumenne manzety vela nevydrzia . Tie tvrde kaucukove toho znesu ovela viac pri vymene nesetrit a kupit tieto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 12. Duben 2016 Sdílet Vloženo 12. Duben 2016 kromě pravé přední, mám všechny ještě origo , tu měněnou jsem dával tu tvrdší ... možná vydrží déle, ale na draka práce s ní, pro uchycení jsem musel nakonec použít šroubovatelnou sponu, bo z domku homokloubu se mi při prvním plném rejdu vysvlékla a na hřídely, jsem musel onehdá také dát šroubovatelnou, bo jak je ta manžeta tvrdá, nepoddajná, svezla se mi níže, blíže ke kloubu, kde je průměr hřídele menší a už tolik netěsnila, takže mi lítal tuk ven druhou stranou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 12. Duben 2016 Sdílet Vloženo 12. Duben 2016 Na tie origo spony su klieste a s nimi to ide rychlo aj to dobre drzi . Potom sa ti nestane zeby ti zliezla. Tak sa mi zda ze za tie klieste som dal 5€ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 12. Duben 2016 Sdílet Vloženo 12. Duben 2016 no my je neměli Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 12. Duben 2016 Sdílet Vloženo 12. Duben 2016 Aj tymto sa to da ked nemaš origo kliešte na pasky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 13. Duben 2016 Sdílet Vloženo 13. Duben 2016 no takovými jsme to zkoušeli, ale za a) nebyli dostatečně dlouhé na vyvinutí dostatečné páky a za stejně se smekávaly ze zámku pásky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 13. Duben 2016 Sdílet Vloženo 13. Duben 2016 Ja mam tieto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 13. Duben 2016 Sdílet Vloženo 13. Duben 2016 tak jasné pokud se tím někdo živí, tak to má smysl ... já co vyměním manžetu jednou za 300 000km, tak ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin von Plass Vloženo 12. Červen 2016 Sdílet Vloženo 12. Červen 2016 Také mám podobný problém, myslíte, že to je homokyneťákem? Zdravím, mám Fabii I. 1.4 mpi. Vše bylo v pohodě, ale po výměně kol ze zimních na letní je v autě neskutečný dunivý hluk od 70km/h do 90km/h je to opravdu hodně nepříjemné. Vypadalo to, že hluk jde ze předu, přezul jsem tedy na fungl nové pneu ale hluk stále stejně intenzivní.Zvedl jsem auto na hever a protočil přední kola. Ložiska jsem tedy vyloučil, nehlučí. Že by ale šla kola přední lehce roztočit, to říct nemohu, ale přičítám to převodovce. Na pravém kole se mi svléká manžeta na homokynetickém kloubu. Může on vytvářet při jízdě takovýto hluk? Čím to tedy může být? Nemůže mi přibržďovat kolo? Proč by byl v kabině takovýhle dunivý hluk. Hrozně to znepohodlňuje jízdu.Děkuju Vám za odpovědi a rady, jsem zoufalý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 12. Červen 2016 Sdílet Vloženo 12. Červen 2016 co znamená, svléká se mi manžeta? Je poškozená, prasklá, utržená? Praskla páska která jí drží na domku homokloubu? Pokud je manžeta OK a jen je dole z domku, koupit pytlík vazelíny do homokloubu (prodává se zvlášť), koupit pásku co patří na domek, natlačit vazelínu, zapáskovat, vyzkoušet. Je-li manžeta poškozená, tak vyměnit, ostatní kroky stejné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standa 2 Vloženo 20. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2021 taky mi tam dali tu tvrdou a už 2 x spadla spona prosím jak na internetu poznám tvrdou a normální manžetu. chci tam dát originál za 600 nebo prvovýrobu , ty jsou taky ty tvrdý , nebo jak ji poznám na internetu aby ji nemusel vracet. ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.