Publikováno Listopad 1, 201014 r Ahoj všichni, Vlastním Octavii II 1.6 MPI s DSG rok 2006, najeto cca. 140tis. Před týdnem se mi rozsvítila oranžová kontrolka motoru a po napíchnutí na diagnostiku se ukázala závada č. 16875 s popiskem "systém sekundárního vzduchu" a "průtok příliš malý". Auto jezdí pocitově pořád stejně, bez sebemenšího problému. Spotřeba taky pořád stejná: ve městě kolem 8l, mimo město 6,5l (jezdím podle limitů). Setkal se někdo z Vás s touto závadou? V čem by mohl být problém? Díky za jakoukoli radu.
Listopad 4, 201014 r Autor Tak bohuzel vycisteni EGR ventilu a smazani chyby nepomohlo. Po cca 50km se kontrolka znovu rozsvitila :-(
Červen 8, 201213 r Zdravím , potřebuju poradit, závada - 07831 sekundární vzduch. system -průtok příliš malý , P1423-006 - zkrat na plus , jsem z toho jelen :-)
Březen 17, 20178 r Zdravím, měl jsem ted stejný problem a zjistil jsem, že díl 06A 959 253 B (čerpadlo sekundárního vzduchu) bylo plné vody. Zřejmě tam zkondenzovala a následek byl takový, že mi ten díl celý vyreznul. Čerpadlo není rozebiratelné, bez násilí se to tedy neobešlo. Byl jsem zvědavý co je uvnitř a našel jsem jen hromadu rzi. Doporučuji hledat použitý díl, nový je 6000-13000Kč
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.