Přejít na obsah

Škubnutí po uvolnění plynového pedálu


simitu

Doporučené příspěvky

Zdravím vás. Mám takový zvláštní problém. Vždy když na nižší rychlostní stupeň (1, 2) prudčeji vytočím studený motor (3000 otáček) a pustím plynový pedál, tak autem poměrně znatelně cukne. Jakmile se motor ohřeje, to škubnutí tam pořád je, ale už to není taková "pecka". Na vyšších převodových stupních po úplném uvolnění plynového pedálu je tam také velice jemné "zakucknutí".

Hledal jsem tady, ale přesně takový popis chyby jsem nenašel. EPC nesvítí, motor tahá tak jako vždycky s výkonem nepozoruji problém. HTP 12V MR2006.

U podobných příznaků jste tady v jiných vláknech doporučovali vyčistit/vyměnit EGR, který ale nemám, potom jsem našel zmínku o zapalovacích cívkách nebo svíčkách. Najeto mám 86000 km, svíčky jsou tam od 60000.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

osobně mě to dělá taky a mám za to že pokud motor zrychluje a jsou vymezeny vůle pro tento stav pokud se plyn uplně ubere tak motor začne zpomalovat ale ostatni díly se ctějí točit dál a protože motor není pevně spojen s ostatnímy točivými díly musí se vůle vymezit pro brždění motoru (to je taková ta prodleva) a pak to cukne vůle jsou vymezeny a motor brzdí ostaní točivé komponenty podle mě se natom z velké části projevuji vymlácené lamalové pruziny, tento jev pozoruji cca od 80tkm nyní 123tkm a má to zhoršující tendenci, pak se tam od 100tkm objevuje ještě jeden znuk v nizkých otáčkách jak kdyby plantal rozvodový řetaz o napínací lišty ale dost možná jsou to právě opět vymlácené pružiny na lamele

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nová skutečnost, téměř celou noc pršelo a bylo vlhko (konečně) a potřeboval jsem brzy ráno jet. Co mě překvapilo, na žádném převodu se mi zaškubnutí nepodařili nijak vyvolat, vše plynulé bez trhání při libovolném šlapání a uvolňování plynu. Tak jsem zvědav, co až to vyschne. Žeby měla na to vliv vlhkost ...

Editováno: , autor: simitu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...