Castor603 Vloženo 11. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2012 Ahoj Kluci, nevi nekdo jaky olej patri do Tiptroniku a koli, ma nekde zkusenost s vymenou. Diky za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 11. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2012 náplň celková je 9 litrů. mazací látka VW ATF v samotné rozvodovce je 0,75litru( ale po dobu životnosti se nemění) olej SAE 75W90 čerpáno z dílenské příručky.Doporučuji prostudovat.Budeš v tom mít lepší přehled. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Castor603 Vloženo 12. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2012 Vicku tak ted jsem z toho jelen mrkni na odkaz: tam se uvadi, ze se nemeni cela napln, jen 3 litry mate nekdo zkusenost? http://www.castroledge.cz/iframe.php?f_ide=600 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 12. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2012 Zavolej si sem. http://www.automaticke-prevodovky.com/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Castor603 Vloženo 12. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2012 Díky žraloku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 12. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2012 no proto jsem psal abys koukl do příručky.Je tam psáno,že planetová převodovka má náplň celkovou 9 litrů nicméně při její výměně( odmontování olejové vany) se mění pouze 3 litry. Pak tam bylo psáno o té rozvodovce a tam bylo těch 0,75 litru Já jsem se v tom nepátral víš.Psal jsem ti,že to mám převzato z DP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Castor603 Vloženo 12. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2012 Hmm nakonec vsechno jinak, volal jsem na cislo co mi dal Zralok a je to 6l litru pri 40stupnich teploty, a nastartovanym motoru, no alchymie, necham to vymenit do toho se nepustim cena cca 4000 tis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 12. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2012 vidíš a v DP je psáno,že se motor nesmí točit.Hele kamaráde máš tu DP nebo ne?Stáhni ji někde a koukni na to.Je tam psáno,že celá náplň se nemění,pouze 3 litry a motor se nemá točit. Poslal bych ti to o těch převodovkách.Má to cca 18 MB ale nevím jak to poslat tak velký soubor.Možná že email co mám na centrum.cz by to zvládl.Nevím no Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Castor603 Vloženo 12. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 12. Červenec 2012 Viku dej to nekam na uloziste a posli link, no obvolal jsem toho samozrejme vic bo jsem neverici Tomas , a skoro vsude mi dali tohle info, zajedu jeste na zveds do skodovky asi, ael tem moc neverim, Volal jsem vsechno borcum co opravuji a repasuji automaty . diky kamo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 12. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2012 Neznám lepší servis na automaty než ten co jsem ti poslal odkaz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 12. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2012 Viku dej to nekam na uloziste a posli link, no obvolal jsem toho samozrejme vic bo jsem neverici Tomas , a skoro vsude mi dali tohle info, zajedu jeste na zveds do skodovky asi, ael tem moc neverim, Volal jsem vsechno borcum co opravuji a repasuji automaty . diky kamo Na úložiště jo?Ty jsi dobrý.Myslíš že vím jak to tam chodí a jak se to dělá?Na to jsem lopata a pc používám na to abych si pokecal na fóru :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2012 je to 6l litru pri 40stupnich teploty, a nastartovanym motoru, toto je správne a to rozmezie tej teploty je 35 až 45 st. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Castor603 Vloženo 13. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 13. Červenec 2012 Viku a co takhle nejaka uschovna to je lehounke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 13. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2012 no klidně.Řekni mi jak na to a já to tam fláknu to není problém.Hodím ti tam klidně celou DP.Ale postup mi musíš napsat ty.A to docela podrobný jelikož z pc si netykám nijak moc a toto jsem ještě nedělal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shalibaba Vloženo 3. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2017 Ahoj. Neměnili jste teď někdo olej v této převodovce? Tiptronic 5HP19 - Superb I 2.8 V6? ani za boha nemohu najít žádný olej, který by byl SCHVÁLENÝ pro normu ZF No. S671090170 a G052162 A2 Když už jsem našel svého favorita MOBIL LT71141, tak tam vidím, že sice má specifikaci VW TL 52162 (Quality Level), ale ne schválení. Schválené jsem našel pouze oleje FEBI a SWAG, ale ty neznám. Díky za jakékoliv vysvětlení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kenapuc Vloženo 7. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2017 (editace) Já jsem taky laboroval, chvíli přemýšlel nad tím od FEBI a nakonec koupil olej přímo od ZF. 7 litrů oleje ZF + těsnění od ZF + sací koš (filtr) od ZF mě vyšlo na cca 2550,- Kč. Samotný olej ZF LifeguardFluid 5 kupuju cca 250/l EDIT: Přidávám odkaz na nějakou dokumentaci výrobce: https://www.zf.com/global/media/... Ve 2.8 V6 Superbu je 5HP19 FL. V ostatních motorizacích nevím. Editováno: 7. Listopad 2017, autor: Kenapuc Přidán odkaz na dokumentaci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.