Přejít na obsah

Fabia 2 cost cutting

mike_k

Doporučené příspěvky

tusim ale ze standartni vybava ambiente nema klimu.. takze roomster ambiente je bez klimy.. pak tu cenu 235 000 chapu, stejne tak nema sun set, chrom paket, predni mlhovky s dennim svicenim, prodlouzenou zaruku , lity kola, radio, central na dalku atd atd.. coz treba room ambiente plus za 270t ma...takze kdyz si to spocitas, tak je lepsi 30t priplatit a mit daleko daleko lip vybaveny auto nez ambiente holotu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Treba si uvedomit aj to, ze moja prva Fabka 1,4 MPI Combi stala v roku 2000 400 tis. Sk, a bola to holotina, s jednym airbagom, bez ABS, ziadna elektrika. V roku 2010 ma vyslo 1,2 TSI s plnou elektronikou, ABS, ESP, 6 airbagov a cojaviem co este na 11 800 Eur, co by bolo 370 tis. Sk. A nehovorim o tom, aku hodnotu malo vtedy 400 tis. Sk a aku to ma hodnotu teraz. Aj mne vadilo, ze tam nemam v kufri po bokoch koberce, palivomer digitalny, ziadny teplomer na chladiacu kvapalinu, len kontrolku ci je motor studeny alebo prehriaty. Na druhej strane fungujem bez tych veci bez problemov. Auta su dnes vyrazne lacnejsie, tak sa to niekede musi prejavit. Napr. na retazi na TSI, hahahaha

Odkaz ke komentáři

jj auta sla vseobecne s cenama dolu.. taky si pamatuju na nase prvni uplne nove, neojete auto.. psala se zima roku 1995, nasi nasetrili krvavych 250 000, podplatili vedouciho ve Vsetine a to jeste pres znameho a my si na Vanoce jeli pro novou skodu felicia cervenou Lxi, ktera mela ve vybave jen zadni sterac.. veci jako mlhovky, otackomer, airbag, radio, posilovac, okna v elektrice... byly za velmi krvave priplatky, nebo nebyly vubec... podplatili proto, ze tehda neslo sehnat jinou barvu nez bilou, zlutou a takovou hnusne svetle zelenou... a my meli cervenou romantickou..!

oproti tomu rok 2011, ja kupuju za 269 000 fabia combi, ambiente plus -klima, litaky, sun set, mlhovky, radio, 4pytle, okna zrcadla v elektrice, hagusy,chrom paket, abs, metaliza, 4roky zaruka... a jeste se o me pretahuji prodejci a nabizi slevy...

Editováno: , autor: JirkaBrno
Odkaz ke komentáři

no nevim cemu se smejes, ale jestli sis nekdy kupoval novy auto tak ano.. mel jsem vyhlidlou fabii v plzni, cena 269000, napsal jsem do Porsche Brno, kde stala 275000 jestli by neslo neco udelat s cenou, ze mam nabidku za tolik a za tolik.. rekli mi at jim poslu tu nabidku z Plzne a za hodinku mi pristal mail, ze se dostanou s cenou na 268500.. ver si tomu nebo ne, ale bylo to tak.

edit-muj kolega z prace si kupoval roomstera, vybiral z nabidek Brno lesna a porsche brno.. nejenom, ze mu v porsche udelali lepsi cenu, ale dali mu slevu na material a praci i servis a jeste mu dali zaruku 5 let pokud bude jezdit k nim na garancky.. mel 1,2 tsi motor.

Editováno: , autor: JirkaBrno
Odkaz ke komentáři

ono zase uprimne, kdyz daji jen 500Kc oproti konkurenci, tak se kolikrat ani nevyplati vyrazit (pokud je to dal atd)...

pripomina mi to moji mamu, ktera by nejradeji obrazila vsechny obchodaky, protoze tu maj levnejsi to a tu zas ono a tezko se ji vysvetluje, ze jen na phm a km najedu vic, nez o kolik je to tam ci onam levnejsi... nehlede na case, ktery dnes nema nikdo a neda se ani zlatem vyvazit; pac jako spravny cech, vymyslela taktiku, pojedem do toho obchodaku, ktery je nejdal a cestou zpet obrazime zbytek, jsou preci po ceste... tak jsem musel do toho tvrzeni pridat a zduraznit i cas

Odkaz ke komentáři

radius.. prosim te, co to tady pises-ja mel auto v Plzni za 269, v brne bylo za 275... jelikoz jsem Brnak, tak i pres cestu do Plzne by se mi to vyplatilo tam jet.. ale jen tak z hecu jsem napsal do Brna, poslal jim nabidku a srazili cenu na 268 a nejake drobne, takze slevili o 6000 a usetrili mi kus cesty..

no, s cenama je to tak- firmy se predhani kolik toho prodaj i na hranici 0% marye, protoze se jim pocitaj prodeje aut celkove, pak maj slevy od skodovky, takze muzou jit na nizsi marze.. cim vic prodaj aut, tim maj vetsi marzi.. takze jedou kolikrat i na krev a jsou schopny dat dobre ceny, jen pro to musi clovek neco udelat.. napr v Praze vyhlidla fabka s jeste lepsi vybavou- loketka, tempomat, MAXI dot a cena nizsi nez v brne!! Bohuzel uz bylo auto zamluvene...

Odkaz ke komentáři

Já když jsem kupoval, tak jsem rovnou přišel s konkrétnm požadavkem a katalogovou cenou, jakou jsem si vypočítal v konfigurátoru, ale řekl jsem že na to nemám a že zatím obcházím kolik by mě kde dali slevu. Srazili kolem 40t. Tak jsme objednávku hned sepsali.

A jako stálý zákazník, jsem ani nemusel platit zálohu. Toho stálého zákazníka jsem si vysloužil, že jsem u nich před 15 lety koupil Feldu. Za ty roky nic víc.

Tehdy v r 1996 to byla přesně katalogová cena 305t a ještě jsem musel čekat v pořadí na začínající 1.9D.

Odkaz ke komentáři

JJ funguje to tak vsude. cca 10% muzou sundat vzdycky. Jen to chce mit argumenty. U R sem mel ssebou kamarada z AAA, kterej to pekne sehral a 8% sem dostal. U MINI to bylo horsi, ale zase sem mel nekolik nabidek z Nemecka a stim pak sel sem. A zase do Nemecka a tak. 3x sem jim vymenil jejich nabidky. Az sem dostal kolem 9% slevu.

Ne kazdej umi vyjednavat, nekomu to treba prijde hloupy, ale tak si ssebou vemte nekoho, kdo to dokaze. Pokud prodejce uvidi, ze to auto moc chcete a potrebujete, tak vas natahne. :kol-31:

Odkaz ke komentáři

Ohledne snizovani cen aut, je treba si uvedomit, ze naklady na vyrobu elektroniky a obecne slozitejsich soucasti sly brutalne dolu. Vyrobit treba ABS nebo ESP pred 10ti lety a nyni bylo v uplne jinych radech. Takze bych netvrdil uplne, ze cost cutting je nutny proto, ze dnes ma kazde auto v zakladu par airbagu, ABS a ESP (coz ma navic jen diky EU).

Odkaz ke komentáři

Ja osobne v druhe F1 pred FL na krizovatce HTP temer neslysim, dokud neseslapnu plyn :)

HTP 47kW na neutral slyset opravdu skoro nejde, projevi se hlavne ve vyssich otackach. Souhlasim s ostatnimi, ze 51kW verze je jeste vyrazne tissi. Ze by byla hlucnosti horsi oproti prvni generaci je nesmysl.

JJ funguje to tak vsude. cca 10% muzou sundat vzdycky. Jen to chce mit argumenty.

Skutecne? Co kdyz ma obchodnik marzi 5% a u akcniho modelu 2,5%? Pro informaci, vsechny modely Skody vcetne napr. Superbu jsou standardni marzi pod zminenou cifrou. Vetsi slevy se daji dosahnou okrajove kombinaci cilove skupiny, ale zejmena nekterou z podpor. A ty nejsou porad, nejsou na vsechna provedeni a nejsou na neomezeny pocet vozu.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři

Skutečně. Dá rozum, že nemluvím o akčních, nebo referentskejch autech apod. I kdyz i tam možnosti jsou. Keci, ze na autech "skoro" nevydelaj jim zbaští možná chovanci Jedličkova ústavu. Můžeme se tahat za slovíčka a o %, ale když započteme bonusy za kusy, provize leasingovek a pojišťoven a další plnění, tak se dostaneme na slušný prachy.

Ale můžeme si tu mazat med kolem huby, jaký jsou to chudáčci, nevydělávaj a ty vily, maserati apod, mají půjčené od manželky :kol-31:

Odkaz ke komentáři

Chovanec Jedličkova ústavu ví, že salony jsou živé ze servisu a ne z prodeje aut. Samotná distribuce v lepším případě generuje nulu, většinou mírnou ztrátu. Ale to je těžké vysvětlovat v době, kdy existuje kvantum parazitů žijících ve virtuálním světě státní správy a dotací.

Odkaz ke komentáři

JJ funguje to tak vsude. cca 10% muzou sundat vzdycky. Jen to chce mit argumenty. U R sem mel ssebou kamarada z AAA, kterej to pekne sehral a 8% sem dostal. U MINI to bylo horsi, ale zase sem mel nekolik nabidek z Nemecka a stim pak sel sem. A zase do Nemecka a tak. 3x sem jim vymenil jejich nabidky. Az sem dostal kolem 9% slevu.

Ne kazdej umi vyjednavat, nekomu to treba prijde hloupy, ale tak si ssebou vemte nekoho, kdo to dokaze. Pokud prodejce uvidi, ze to auto moc chcete a potrebujete, tak vas natahne. :kol-31:

vůbec nepochybuju o tom, že kamarád z AAA umí sehrát pěkné divadlo. Kdysi za dávných časů mě tam taky takový jeden tvůj kamarád ochcal :-) ale jinak nic ve zlém pro tebe to byla ta nejlepší volba :kol-47:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...