Publikováno Květen 8, 201213 r zderek,mam.fabii com.r.v.2008 1,2 51kw.najeto 66000tis.km.kdy se meni rozvody ?
Září 23, 201212 r Ahojte Ako tak študujem príručku k Fabii II 51kW, neviem sa nikde dočítať, kedy sa menia rozvody. Buď som slepý, alebo sú doživotné (a tomu veľmi neverím). Minulý týždeň som sa hádal s kamarátom, že v príručke k autu nemám uvedené, kedy sa menia a teda že su doživotné. Samozrejme, že mi neveril. Pozrel som teda do príručky a fakt som tam žiadnu zmienku nenašiel. Viete mi niekto poradiť, kedy ich treba meniť? Zatiaľ mám najazdených iba 70 000km. Ďakujem
Září 24, 201212 r Ešte jedna otázočka: Je potrebné meniť olej v prevodovke? Viem, že je doživotný, ale len tak pre istotu sa vás pýtam, či ho radšej niekto nemenil.
Září 26, 201212 r Momentálne mám cca 70 000km. Myslím si, že sa dosť starám o motor: pravidelne mením olej podľa predpísaných intervalov, pomedzi výmenné intervaly vzduchového filtra ho občas prefúknem kompresorom, nejazdím s otáčkami až na doraz... a podobne. Preto ma zaujíma, či už niekto z vás menil olej v prevodovke, či jej to prospelo (zvuk, spotreba, presnosť radenia...), alebo sa na to vykašľať?
Září 26, 201212 r pri týchto km by som to neriešil... ale už by som to nechal tady tak,je to len téma o rozvodoch Upraveno Září 26, 201212 r od libero1071
Září 26, 201212 r když už je to téma o rozvodech, tak napíšu svůj postřeh. stáří auta 2 roky, najeto 50tis., před 3tis. občas zarachtal po startu rozvoďák, u studenýho i teplýho. po najetí 3tis. to dělalo prakticky pokaždé a někdy to rachtalo docela hnusně. na oleji najeto cca 12tis. teď po výměně oleje je ticho. s olejem shell 10w-40 to nedělalo nikdy a to jsem najel 2x 15tis., začalo to dělat až s olejem mobil super 3000 5w-40. otázka je, co tam opravdu v servisu nalili. teď jsem dával zase mobil, ale u výměny jsem byl. takže by mě zajímalo jestli má vliv na napínák viskozita oleje nebo různé projevy stárnutí u různých značek olejů.
Září 27, 201212 r A robí Ti to opäť, alebo to prestalo? Mobil si nalial taktiež 5W-40? Ináč ja mám taktiež 5W-40 a nerobí mi to.
Září 27, 201212 r Ešte jedna otázočka: Je potrebné meniť olej v prevodovke? Viem, že je doživotný, ale len tak pre istotu sa vás pýtam, či ho radšej niekto nemenil. tak po 5 letech nebo 100-120 tis. nejenom ze to proplachnes od bordelu, ale vysrazene vzdusne vlhkosti, ktera z toho oleje dela neco mezi blatem a emulzi
Září 27, 201212 r A robí Ti to opäť, alebo to prestalo? Mobil si nalial taktiež 5W-40? Ináč ja mám taktiež 5W-40 a nerobí mi to. ted po vymene uz to prave nedela. v te prevodovce bych to menil az tak po 150tis. a 5 let je uplne zbytecny, 6-7 pokud se malo jezdi. zkusenosti mam, po vymene jde lip radit, ale pokud se meni driv, tak rozdil zadnej, krom toho, ze ses o par penez chudsi a mas dobrej pocit :-)
Září 27, 201212 r Řetěz je tzv. celoživotní, moje starý auto má 200tis.km a zatím není v plánu, že by se měnil. Olej v převodovce jsem měnil ve 180tis. a na řazení to bylo znát. Dřív jak po 120000 ho nemá cenu měnit.
Prosinec 27, 201212 r Ale například těch 120 000km někdo najede třebas za cca 10 let a materiály stárnou.. mimochodem a ten řetěz nejde vyměnit?
Prosinec 28, 201212 r Tak když to teda jde, tak tím pádem není co řešit. Po 150 tisícíh nebo 10 let dle toho co nastane dříve bych něchal vyměnit řetěz a životnost by měla být zase o něco delší..? ..?
Prosinec 30, 201212 r Jakto, když přece ti rupne řetěz, potká se ti motor. Když řetěz vyměníš tak by to se nemělo mic stát.
Leden 6, 201312 r .....tak do servisu dotahli HTPecko. Najeto 62000 km. Preskocil retez. Vysledek......hruza. Motor na odpis. Klient asi bude mit smulu. I kdyz je jeste v zaruce, nedodrzel servisni intervaly a tak oprava pravepodobne pujde cela za nim. Jen motor stoji cca 72.000 Kc.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.