ctirad1 Vloženo 8. Květen 2012 Sdílet Vloženo 8. Květen 2012 zderek,mam.fabii com.r.v.2008 1,2 51kw.najeto 66000tis.km.kdy se meni rozvody ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 8. Květen 2012 Sdílet Vloženo 8. Květen 2012 je tam řetěz, nemění se Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 8. Květen 2012 Sdílet Vloženo 8. Květen 2012 Až začne chrastit, není na škodu ho vyměnit. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ctirad1 Vloženo 8. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 8. Květen 2012 diky,to kazdy motor 1,2.rachta jako kdyz je volnej retez,???????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 8. Květen 2012 Sdílet Vloženo 8. Květen 2012 Bývá volný ten napínák... Je to pak prý slyšet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miggy Vloženo 23. Září 2012 Sdílet Vloženo 23. Září 2012 Ahojte Ako tak študujem príručku k Fabii II 51kW, neviem sa nikde dočítať, kedy sa menia rozvody. Buď som slepý, alebo sú doživotné (a tomu veľmi neverím). Minulý týždeň som sa hádal s kamarátom, že v príručke k autu nemám uvedené, kedy sa menia a teda že su doživotné. Samozrejme, že mi neveril. Pozrel som teda do príručky a fakt som tam žiadnu zmienku nenašiel. Viete mi niekto poradiť, kedy ich treba meniť? Zatiaľ mám najazdených iba 70 000km. Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mara00 Vloženo 23. Září 2012 Sdílet Vloženo 23. Září 2012 je tam retez .... "dozivotni" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 23. Září 2012 Sdílet Vloženo 23. Září 2012 Jak uz streli tak nic nepomuze , proto taky dozivotni Odeslano z Iphone 4S Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miggy Vloženo 23. Září 2012 Sdílet Vloženo 23. Září 2012 Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miggy Vloženo 24. Září 2012 Sdílet Vloženo 24. Září 2012 Ešte jedna otázočka: Je potrebné meniť olej v prevodovke? Viem, že je doživotný, ale len tak pre istotu sa vás pýtam, či ho radšej niekto nemenil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Září 2012 Sdílet Vloženo 24. Září 2012 keď vymeníš,nič nepokazíš..len prospeješ prevodovke ..koľko máš nabehané? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miggy Vloženo 26. Září 2012 Sdílet Vloženo 26. Září 2012 Momentálne mám cca 70 000km. Myslím si, že sa dosť starám o motor: pravidelne mením olej podľa predpísaných intervalov, pomedzi výmenné intervaly vzduchového filtra ho občas prefúknem kompresorom, nejazdím s otáčkami až na doraz... a podobne. Preto ma zaujíma, či už niekto z vás menil olej v prevodovke, či jej to prospelo (zvuk, spotreba, presnosť radenia...), alebo sa na to vykašľať? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. Září 2012 Sdílet Vloženo 26. Září 2012 (editace) pri týchto km by som to neriešil... ale už by som to nechal tady tak,je to len téma o rozvodoch Editováno: 26. Září 2012, autor: libero1071 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 26. Září 2012 Sdílet Vloženo 26. Září 2012 když už je to téma o rozvodech, tak napíšu svůj postřeh. stáří auta 2 roky, najeto 50tis., před 3tis. občas zarachtal po startu rozvoďák, u studenýho i teplýho. po najetí 3tis. to dělalo prakticky pokaždé a někdy to rachtalo docela hnusně. na oleji najeto cca 12tis. teď po výměně oleje je ticho. s olejem shell 10w-40 to nedělalo nikdy a to jsem najel 2x 15tis., začalo to dělat až s olejem mobil super 3000 5w-40. otázka je, co tam opravdu v servisu nalili. teď jsem dával zase mobil, ale u výměny jsem byl. takže by mě zajímalo jestli má vliv na napínák viskozita oleje nebo různé projevy stárnutí u různých značek olejů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miggy Vloženo 27. Září 2012 Sdílet Vloženo 27. Září 2012 A robí Ti to opäť, alebo to prestalo? Mobil si nalial taktiež 5W-40? Ináč ja mám taktiež 5W-40 a nerobí mi to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DEFIANT Vloženo 27. Září 2012 Sdílet Vloženo 27. Září 2012 Ešte jedna otázočka: Je potrebné meniť olej v prevodovke? Viem, že je doživotný, ale len tak pre istotu sa vás pýtam, či ho radšej niekto nemenil. tak po 5 letech nebo 100-120 tis. nejenom ze to proplachnes od bordelu, ale vysrazene vzdusne vlhkosti, ktera z toho oleje dela neco mezi blatem a emulzi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 27. Září 2012 Sdílet Vloženo 27. Září 2012 A robí Ti to opäť, alebo to prestalo? Mobil si nalial taktiež 5W-40? Ináč ja mám taktiež 5W-40 a nerobí mi to. ted po vymene uz to prave nedela. v te prevodovce bych to menil az tak po 150tis. a 5 let je uplne zbytecny, 6-7 pokud se malo jezdi. zkusenosti mam, po vymene jde lip radit, ale pokud se meni driv, tak rozdil zadnej, krom toho, ze ses o par penez chudsi a mas dobrej pocit :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inya Vloženo 27. Září 2012 Sdílet Vloženo 27. Září 2012 Řetěz je tzv. celoživotní, moje starý auto má 200tis.km a zatím není v plánu, že by se měnil. Olej v převodovce jsem měnil ve 180tis. a na řazení to bylo znát. Dřív jak po 120000 ho nemá cenu měnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richiis Vloženo 27. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2012 Ale například těch 120 000km někdo najede třebas za cca 10 let a materiály stárnou.. mimochodem a ten řetěz nejde vyměnit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 28. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2012 ide,nie je problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richiis Vloženo 28. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2012 Tak když to teda jde, tak tím pádem není co řešit. Po 150 tisícíh nebo 10 let dle toho co nastane dříve bych něchal vyměnit řetěz a životnost by měla být zase o něco delší..? ..? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 28. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2012 Mela , ale e to vicemene zbytecna cinost Odeslano z Iphone 4S Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richiis Vloženo 30. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2012 Jakto, když přece ti rupne řetěz, potká se ti motor. Když řetěz vyměníš tak by to se nemělo mic stát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 30. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2012 ešte som osobne nevidel ani nepočul,že by sa reťaz roztrhla... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 6. leden 2013 Sdílet Vloženo 6. leden 2013 .....tak do servisu dotahli HTPecko. Najeto 62000 km. Preskocil retez. Vysledek......hruza. Motor na odpis. Klient asi bude mit smulu. I kdyz je jeste v zaruce, nedodrzel servisni intervaly a tak oprava pravepodobne pujde cela za nim. Jen motor stoji cca 72.000 Kc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.