Přejít na obsah

Test základního motůrku 1.2 MPI

JirkaBrno

Doporučené příspěvky

tak mě ani Fabie HTP nepřišla nějak líná,Rapid má ještě o sekundu lepší zrychlení z 0-100 a vyšší maximální rychlost,hádám,že mpi pojede možná líp jak 1.4 63kw ve Fabii či Roomsteru,ale nevím přesně v té 1.4ce jsem nejel,naopak HTP mě docel překvapil jak to jede,hlavně je to oproti TSI spolehlivé a o to mi jde :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HTP není vůbec špatný motor. Do rychlosti 100km/h je velmi svižný. A nebojím se tvrdit, že spolu s optimálně nastavenou převodovkou pro tento typ motoru, je plně srovnatelný s jinými motory o objemu 1400ccm. Nad uvedenou rychlost mu ale dochází dech a výkonově vadne. Do městského provozu je však naprosto ideální!

Odkaz ke komentáři

přesně jak říkáš,měl jsem možnost jet v Opelu Astra H 1.4 16v 66kw a troufnu si říct,že HTP je svižnější i když pravda Astra je taky těžší auto,ale ten novej motor MPI 55kw v lehčím autě pojede dobře a Rapid byť má velkej kufr není zas tak těžkej,nesmí se ale ten kufr narvat těžkejma krámama :kol-29:

Odkaz ke komentáři

Proto bych se HTP 55kW vůbec nebál! Dobře vím co umí HTP 51kW ve FII, proto Rapid na tom nebude ani o trochu hůře. Pro sportovněji zaměřené tato motorizace sice není to pravé, ale ti si také koupí jiný motor nebo jiné auto a ostatním udělá HTP 55kW velmi dobrou službu.

Odkaz ke komentáři

Máš pravdu,ono Rapid stejně není sportovní auto a ani nemá být,je to auto rodinné a rodina potřebuje především spolehlivý vůz s přijatelnýma provozníma nákladama a to MPI 55kw  většině splní,komu ne,tak silnější motor,snad TDI,nebo raději 1.4TSI,který by neměl být takový krumpl jako 1.2TSI.Třeba časem do Rapida dají nové TSI s rozvodem DOHC a řemenem,tam to snad už bude sekat dobrotu :kol-35:

Odkaz ke komentáři

Přesně tak... ŠA už dává do TSI nové řetězové sady od jiného dodavatele, takže už bude klid. Rapid dostane řemenový rozvod až kdo ví, rsp. až poté, co ho budou mít už všechny ostatní modely. Mým snem je DSG, ale ta je jen pro 1.4TSI. Pro moje převážně městské ježdění bych si bohatě vystačil i s MPI + DSG :kol-47:

Odkaz ke komentáři

DSG je pouze pro 1.4 TSI ! 77kW+DSG je pouze pro Yeti a OIII.

Problémy s rozvody mělo víc modelů s motory TSI. Co je mi známo prohlášení ŠA, tak došlo několikrát k technickým úpravám na rozvodech (nevím podrobnosti), avšak vždy s neúspěchem, proto v r. 2011 změnili dodavatele řetězových sad a problém tím prý byl odstraněn. Motory vyrobené v r. 2012 a dále mají být už v pohodě.

Odkaz ke komentáři

Hoši, vy si to tady pěkně malujete. Nic není vyřešeno, přestože je řetězů několik, stačí číst příslušné téma... 1.2MPI v Rapidu - tam bude nejvíc záležet, kde a jak se to auto bude provozovat. Pochybuji, že pro lety po dálnici, anebo časté jízdy s naloženým vozem, bude toto ideální motorizace.

Odkaz ke komentáři

Pokud bude někdo jezdit věčně s prázdným kufrem, tak proč ne... :kol-32:

Jsem zrovna jedním z těch, co si koupili MPI 40kW pro jízdy jen po Praze a nakonec jsem 80% celkově naježděných kilometrů (cca 100.000) najezdil po D11 nebo E55 :kol-28:  

Editováno: , autor: fufal
Odkaz ke komentáři

No jo, ale kolik lidí si bude kupovat nové auto s batohem na zadku do města, když tam bude vozit vzduch? Za těchto podmínek bych raději Fabii HTP. Tak ono se to dá jistě provozovat po dálnici nějakou rozumnou rychlostí (počítám, do 110 km/h ?), aby to majiteli nesežralo i pěněženku. :kol-28:

Odkaz ke komentáři

Zrovna já budu vozit drtivou většinou ten vzduch při cestách do práce :kol-48:... ale potřebuju velký kufr občas na kočárek.  

Na dálnici jsem při rychlostech do 130km/h většinou překážel, proto jsem jezdil s proudem 130-150 (nějakých 5000ot./min. i více) a do 8l/100km jsem se vešel. Jasně, diesel by to jel úplně za jinou spotřebu, ale vzhledem k mojí motorizaci 1.2 HTP 40kW a uváděné rychlosti (technické maximum vozidla), byla pro mě spotřeba přijatelná... musela být :kol-26:     

Odkaz ke komentáři

fufal:tak podle toho co pipisuješ ti bude 1.2MPI podle mě stačit a když vozíš kočárek,tak ten velkej kufr se využije dobře a kočárek v kufru to auto ani nepocítí,třeba fabie HTP je v pohodě i na té dálnici,tady to rusák mastí s naloženým autem 160km/h a spotřebu tam má 6.7l to bude ve skutečnosti,tak 7l a to není žádná hrůza

Odkaz ke komentáři

myslím,že fabie HTP kombík by taky stačila je levnější,dobře so do ní nastupuje,na pentlování po městě je zcela ideální,jak auto tak i daná motorizace,pravdou je,že rapid je hezčí,mě ten nevej design škodovky přesně sedí a nebo ještě počkat na novou fabii bude za rok,ale zezačátku bude určitě za stejnou cenu co rapid,alespoň kombíková,takže teď je na zvážení jestli-

1)koupit stavající fabii fresh za slušnou cenu  

2)přitlačit a koupit rapida mpi    

3)počkat na novou fabii  

4)vzít fabii ze škodaplus roční vozy,kde se jedná o úsporu v řádech tisíců    

5)a teď babo raď :kol-28: 

Odkaz ke komentáři

nejsou,ale líp potom ten motor vypadá na papíře

pusher... Rapid v TSI už bude dražší,novej teda a zrovna TSI bycnechtěl,má z něj obavy,leda,že by do toho Rapida dali ze dne na den novej typ TSI DOHC + řemen,tak to jo,to bych pak do toho asi šel :kol-28:

Editováno: , autor: Pawouk
Odkaz ke komentáři

tavič: HTP je pro moje potřeby sice ta nejlepší volba... jenže tahle motorizace bohužel není pro Rapid Ambition Fresh, co zas chci kvůli výbavě. Fabie je pro mě moc malá, byť si ji velmi chválím a nejen kvůli tomu, že jí má manželka :kol-142:. Takže volím pro mě mnohem krásnějšího Rapida 1.2 TSI 63kW, jelikož 77kW zase plnohodnotně nevyužiju.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...