Přejít na obsah

Cukání až zdechnutí motoru

johny.89

Doporučené příspěvky

Zdravím, Už několik dní se snažím vyřešit problém s cukáním až zdechnutím motoru. Děla to při optimálních otáčkách a nižších,dále při studenem motoru a při rychlostech 1,2,3 a 4. Pokud tomu pořádně vrznu tak to dělat přestane,a to už tam mam přes 3000 otáček. Mám Octavii r.v. 97, najeto ma necelych 130 000, motor je to 1.6 55 Kw. A všiml jsem si že to dělá ejčastěji pokud je tam mín benzínu jak 1/4 nádrže. Diagnostika nic nenašla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle toho co jsi psal to vidím na vadné čerpadlo paliva. Diagnostika ti nic neukáže. Pokud by byla závada jinde (zapalování, vstřik....) napíše to chybu lambda, vstřik atd.... Palivové čerpadlo nenapíše nic! Proběhni konektory (od pojistky až po přívody k čerpadlu a prostříkej je kontaktolem) - možná to pomůže. Jinak nejčastěji čerpadlo odchází pokud jezdíš "na doraz s palivem" čerpadlo se palivem zároveň i chladí. Pokud čerpá naprádzdno, tak se přidře, nemá pak tlak a dělá to prašiviny. Oprava / výměna za nové cca 3000-6000,- dle typu čerpadla.

Odkaz ke komentáři

Zavada ohlana;) Tryska vstřiku + lambda. Kdyz jsem cca po mesici jel znova na diagnostiku uz to naslo tyto zavady;) Ted by měspíš zajímalo jak vyměním vstřikovací trysku:D do serivisu to davat nechci prijde mi to zybtecne vse co jde tak si delam na aute sam:)...

Editováno: , autor: johny.89
Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

no mne sa stalo nieco comu sam nerozumiem... isiel som z prace, studeny motor, prva krizovatka 1, 2, neutral, za krizovatkou znova 1, 2 a zrazu neskutocny dym z vyfuku (bielo sedy) akoby niekto seno zapalil, vykon ziadny auto islo zdochnut. Motor som nevytacal ani nikdy nevytacam za studena na viac nez 2500-3000 otacok. Vypol som auto a pockal kym prejde dym nech nieco vidim a uz som chcel volat aj odtahovku. Skusil som nastartovat, vyfuklo este posledny zbytok dymu z vyfuku a auto slo v pohode celu cestu az domov.

Ma niekto nejake napady z coho to mohlo vzniknut? Dokonca za studena?

Dik

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...