Přejít na obsah

Koupě nové OIII - výbava, motor, atd.

rsrsrs

Doporučené příspěvky

Určitě člověk co si pořídí motorizaci 2,0 TDI/135 kW 4×4 AP. bude spokojenější. Mám jen obavy až se rozsvítí kontrolka DPF, abych se nebál v našem městečku zajet třeba do trafiky pro cigára, ale rovnou bych musel třeba na 15km dálniční okruh, aby se to správně vypálilo.. Na to vypálení sazí by snad mohl stačit  úsek 17km z většiho městečka k nám ale napůl cesty je taková vesnička kudy se projíždí - takže tam je zapotřebí zpomalit minimálně na 50km/hod, tak by s tím mohl být problém, když v návodu píšou nejezdit pod 70km/hod...

Editováno: , autor: jindrous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslím spíš točivý moment ten je o cca 1/3 větší...

No jestli pro tebe není argument menší spotřeby a většího toč.momentu dostačující, tak nevím.. ale je pravda že 40 tisíc je taky dost rozdíl v ceně samozřejmě...

a proč tedy bys jí nevzal?

Editováno: , autor: jindrous
Odkaz ke komentáři

Tfsi 1.8 132kw porazí rs naftu, v reálu bude mít na válcích o par kW i vice

Věř že i ta nafta bude mít na válcích víc než je na papírech uváděno. :kol-28:

Osobně říkám, že bych volil 1.8TSI a to z několika důvodů. Menší servisní náklady, nemusí se v zimě myslet na arktickou naftu, a s tím i souvisí kvalita nafty. Dále bych asi vyzvedl lepší zážitek za volantem ( při točení do červených ). :kol-47:  A ta spotřeba se dá vyrovnat v hospodě, když si pokaždé dáš o 3 plzně méně. :kol-28:

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři

Určitě člověk co si pořídí motorizaci 2,0 TDI/135 kW 4×4 AP. bude spokojenější. Mám jen obavy až se rozsvítí kontrolka DPF, abych se nebál v našem městečku zajet třeba do trafiky pro cigára, ale rovnou bych musel třeba na 15km dálniční okruh, aby se to správně vypálilo.. Na to vypálení sazí by snad mohl stačit  úsek 17km z většiho městečka k nám ale napůl cesty je taková vesnička kudy se projíždí - takže tam je zapotřebí zpomalit minimálně na 50km/hod, tak by s tím mohl být problém, když v návodu píšou nejezdit pod 70km/hod...

Jindrouši doporučuji ti opravdu číst a číst a to nejen návod, ale tady co se píše, to s tím vypalováním je hloupost, vypálí se to i když zastavíš.... určité to není důvod se bát.... mám v pořadí druhé auto s filtrem pevných částic, jezdil 70 ℅ město a nikdy se mi kontrolka nerosvítila....

Ve tomu že většina věci se moderních TDI netýká.... tedy většina fám....

Odkaz ke komentáři

hlavně se tady porovnává RS 2,0 TDI a 1,8 TSI které se dá dát do normal octavie. Takže ten kdo nechce RS tak si stejne ten 135 kW nekoupí...

ŠA už nabízí (nebo brzo bude) motor TDI 135kW i do běžných Octavii, takže si ho může klidně koupit... 

Výhradně pro RS zůstal jen motor TSI (TFSI) 162kW.

Editováno: , autor: Napalm
Odkaz ke komentáři

myslím spíš točivý moment ten je o cca 1/3 větší...

No jestli pro tebe není argument menší spotřeby a většího toč.momentu dostačující, tak nevím.. ale je pravda že 40 tisíc je taky dost rozdíl v ceně samozřejmě...

a proč tedy bys jí nevzal?

Protože jízda s benzínem je pro mě daleko zábavnější. Krouťák má sice nafta větší, ale zase spektrum otáček kde je využitelný není tak velké. Ale každopádně i s dalších reakcí vidíš, že ne každý by byl s naftou spokojenější jak ty tvrdíš. Spokojenější dle toho co píšeš budeš každopádně ty, tak neváhej a ber diesel bez ohledu na DPF. :kol-31:

Odkaz ke komentáři

Pokud se nanalítá desítky tisíc kiláků ročně tak bych naftu nedoporučoval. Jak bylo výše psáno, starost o kvalitu nafty, komplikovanější a citlivější technika, vyšší výdaje po ujetí 100 Tkm na případné opravy, častější řazení díky krátkému úseku velkého krouťáku, a možné problémy v budoucnu v centrech měst, kde nafta je na černé listině a bude se preferovat benzín, plyn a elektrika.

Třeba můj benzín má rychlostní rozsah na pětku 175 km/h a to je pak skoro jízda jak s automatem. Nemusí se tolik řadit a tím je i spotřeba Ok.

Odkaz ke komentáři

Hravec ty máš zase den, ale neva. Jasně že benzín se dá podtočit, jde lépe do otáček a když je dobře navrženej tak pak má takovéto velké spektrum otáček. Samozřejmě že v optimálních podmínkách tedy na rovině. Tu hodnotu jsem uvedl jako příklad který se využívá ale málokdy.To pak je dobrej Fahrspaß kterej se zažije jen u benzínu.

Samozřejmě že vylučuju u benzínu atrapy jako tříválec, to mělo opodstnění u dvoutaktu Wartburg, ale jinak je to dobré tak do zahradního traktůrku.

Odkaz ke komentáři

vůbec to není zajímavé, já jsem ti odepsal

... nejde vůbec o limity... 

a také ....

...už se to tu probíralo ...

takže není důvod to opakovat... a nevybírej si z toho co jsem odepsal jen to, co se ti hodí do krámu.... brácho od w ...

Editováno: , autor: Hravec
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...