Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Nevím kolik za to chce nebo jakou má představu, ale co si pamatuju když jsme pro to byli tak platil tuším 285t. plus mínus. Jo a z toho motoru je zklamaný,ale já mu to říkal že je to taková zdechlina. 

Vloženo

Hovno zdechlina, neumí s tím jezdit a nechce se to učit. Evidentně je zmlsanej ropákama s turbem, zabírajícíma zdola na 1500rpm. Protože už i nový TSI se musejí roztáčet někam ke 2000rpm, aby měly zátah (opatření k zmenšení negativnícch vlivů prudkýho přechodu otáček na pohon rozvodovýho mechanismu). Motor 1,4 16V má ty vlastnosti "díky" cifršpiónům, který na něj odmítli poskytnout finanční krytí pro instalaci prostředků k navýšení krouťáku v nižších točkách = něco ze sortimentu zahrnujícího variabilní časování ventilů, mechanicky nebo elektricky ovládaný přívěry sacího nebo vejfukovýho potrubí, proměnný dýlky sání nebo vejfuku atp. Je prostě ořezanej a jeho možnosti jsou tím limitovaný - ale tvrdit o něm, že je zdechlina je dost přehnaný...

Vloženo

Tož je to přehnaný, ale je to tak. Ten motor jede v otáčkách ve kterých se jezdit prostě nedá (kdo to má poslouchat). Jinak do třech tisíc je to mrtvola. Ale jinak s tebou souhlasím.

Vloženo

U Rooma je na vině vyšší interiérový hladiny hluku kromě lehčího stálýho převodu v rozvodovce (= na stejnou rychlost musí motor víc točit) i ojebaná protihluková izolace ve srovnání s fábulí. I když třeba já osobně si na bublavej zvuk šestnáctiventilku v točkách kolem 3000-4000 vychutnávám...

Vloženo

Fábule II i Polo mají proti Roomsteru těžší stálej převod, tam ty akcelerační hodnoty vůči otáčkám vypadají jinak. Navíc mám takovej neblahej dojem, že se nejenom liší soft v ŘJ motoru 1,4 16V mezi fábulí a roomem (minimálně má jiný číselný označení), ale že je ještě jinačí (ostřejší) verze softu zvlášť pro Polo a případně Seat. Potvrdit nebo vyvrátit by to ale musel někdo, kdo by porovnal palivový mapy i další tabulky ve všech verzích SW.

Vloženo

No já vyzkoušel Rooma, ale co jsem nevyzkoušel, resp. ani nebylo možné vyzkoušet-přesněji koho by to napadlo - ty kratší převody o kterých se zde píše v posledních měsících. Prostě v příměstském provozu by mě něco takového ani nenapadlo řešit a zkoušet, a v tu dobu to nikde nikdo ani neřešil. Teď mě to při dálkové docela štve.

Vloženo (editace)

tak já jem zvyklej na HTP čko deset let takže vím do čeho jdu..a po vyzkoušení vím že to bude jen lepší....dick.a ty jsi přestupoval na rooma z fabky,nebo z OI?

Editováno: , autor: mira
  • o 2 týdny později...
Vloženo

ahoj...neříkej že takhle rychle ,jeden měsíc....když já ho objednal 25unora a budu ho mít první týden v květnu...že by byli rozdíly přes jeden měsíc?copak v tom je za zrychlení takové...vážně nevěřím.....

Vloženo

Je to možné.. Někteří prodejci si blokují termíny a mají objednanou třeba nějakou předváděčku.. A ty konfigurace lze ještě celkem dlouho po objednání měnit, takže ji jen mohl překonfigurovat na to co si vybral Xantrix  ;) .

Vloženo (editace)

... no a ještě je třeba se modlit, aby jim dobře dopadlo vyjednávání o kolektivní smlouvě ta stará končí prý k 31.3. a když se nedohodnou, tak prý se výroba zbrzdí

http://ekonomika.idnes.cz/jednani-o-mzdach-ve-skode-auto-d2q-/ekoakcie.aspx?c=A140327_090853_ekoakcie_spi

... mám objednáno od 29.1. a nemám odvahu volat prodejci ... raději žiji v nejistotě a nechám se snad mile překvapit :)

Editováno: , autor: ranicek
Vloženo

Roomster ambition,  trumf, pacific, 1.4 16V, navíc tažné, alarm, sportovní paket, ESC+, hlavové airbagy, boční lišty  :) prodejce se dušoval, že by už v dubnu,  prej mám volat kdybych si myslel, že čekám už moc dlouho … tak to bych mu už musel volat po 14 dnech :D

Vloženo (editace)

mira: Objednával jsem 26.2 a 25.3 bylo auto u prodejce. Je prý problém s prodejci v pohraničí, kteří objednávají velké množství Roomsterů a následně je prodávají do zahraničí (thanx ČNB). Proto prý Roomster už nelze koupit za hotovost, ale pouze na úvěr. Ale prodávám jak jsem nakoupil.

Editováno: , autor: Xantrix
Vloženo

... Je prý problém s prodejci v pohraničí, kteří objednávají velké množství Roomsterů a následně je prodávají do zahraničí (thanx ČNB). ...

Ne thx ČNB - ale thanks for soudruh €urohujer Sí(n)gr, kterej se nám všem "postaral" o zdražení veškerýho dovozu a doslova vylupování trhu směrem do "Přeskopečkova", zmrd jeden zkurvenej...

Vloženo

Krásný případ vybírání podle tabulek bez prozkoušení.

No nic,já jsem Octu taky kupoval bez toho,že bych s tím motorem (1,8Tsi) někdy předtím jel -prostě nebyla jako předváděčka k dispozici )

Vloženo (editace)

ranicek:tak máš skoro to samé jak já...teda až na pár věcí navíc... :kol-47: dle mě musí jít do výroby už někdy te´d....napiš prodejci..ví to....

Xantrix:tak já pohraničí nejsem..objednával jsem v Pardubicích...jako nějak mě to nevadí..jezdit mám čím...nepospíchám...ale sakra už by mohl být doma :kol-48:  Editováno: , autor: mira

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...