N@pster Vloženo 7. Prosinec 2017 Vloženo 7. Prosinec 2017 Me to pise asi 280ml oleje v DPF a bez problemu. Jen teda mam najeto uz 500tkm no toho bych se nejak nebal. Zalezi jak se bude plnit popilkem. 1 Citovat
Clerfayt Vloženo 8. Prosinec 2017 Vloženo 8. Prosinec 2017 Jaký je podle Vás rozdíl mezi olejem a popílkem? Citovat
cosby Vloženo 8. Prosinec 2017 Vloženo 8. Prosinec 2017 olej se na stěnách zapéká,nedá se vypálit a snižuje průchodnost.popílek se prach,který se dá vypálit 1 Citovat
sk0d@ Vloženo 8. Prosinec 2017 Vloženo 8. Prosinec 2017 Uz som to vysvetlil v teme aplikacie VAG DPF. Citovat
Clerfayt Vloženo 8. Prosinec 2017 Vloženo 8. Prosinec 2017 před 3 hodinami, cosby napsal: olej se na stěnách zapéká,nedá se vypálit a snižuje průchodnost.popílek se prach,který se dá vypálit S tímto tvrzením nemohu souhlasit.... 1. Jak by se mohl dostat olej do DPF, aby se tam zapekl na stěnách. Jakto, že případný olej neschoří ve válci motoru? Není to s tím olejem trochu jinak? 2. Od kdy se dá popílek vypálit? Dal bych ruku do ohně za to, že popel je jeden z produktů po hoření. A zcela logicky nehoří. Mám to ověřeno z našich kamen. Jestli víš jak spálit popel, nebo popílek (to je jedno) dostaneš nobelovku a budeš milionár! 1 Citovat
sk0d@ Vloženo 8. Prosinec 2017 Vloženo 8. Prosinec 2017 Opakujem, uz som to vysvetloval. Zbytocna diskusia. 1 Citovat
Clerfayt Vloženo 8. Prosinec 2017 Vloženo 8. Prosinec 2017 Někdo tu mele nesmysly. Tak ať je vysvětlí.... Kdo problematice rozumí se pobaví. A kdo ne, ať si dá pozor co tu čte. Citovat
sk0d@ Vloženo 8. Prosinec 2017 Vloženo 8. Prosinec 2017 https://forum.skodahome.cz/index.php?/topic/139280-Aplikacia-VAG-DPF-+-ELM327-adapter#entry2276228 Citovat
Clerfayt Vloženo 8. Prosinec 2017 Vloženo 8. Prosinec 2017 (editace) skOd@, Napsal jsi to tam dobře, proti tomu žádná. Jen bych si dovolil doplnit, že název Oil Ash je poněkud zavádějící a vychází z nedávné historie. V dnešní době je v bezpopelnatých olejích popelovin málo (molybden, který ovšem dobře maže, už se do oleje nepřidává) a navíc motor olej normálně téměř nežere. Převážná část popela zachyceného v DPF je z paliva a troufnu si tvrdit, že dost z biol-složky, tedy FAME, která se u nás do nafty přidává (s vyjimkou EuroOilu, který prodává naftu bez Bio-složky). Ten popel v DPF tvoří spíš oxidy kovů a SIO2, ale taky soly. Proště všechno co jde do válce a nejde spálit :-). U vozů, kde se přidává aditiv do paliva pro snížení zápalné teploty sazí a snazší regeneraci filtru je DPF převážně zaplněn kovy, protože ono aditivum je na bázi kovů.... Editováno: 8. Prosinec 2017, autor: Clerfayt 1 Citovat
cosby Vloženo 8. Prosinec 2017 Vloženo 8. Prosinec 2017 Jak se může dostat olej do DPF?přijď k nám na servis a ukážu ti výfuky,katy od oleje.Mírný popílek,-saze se spálí Citovat
sk0d@ Vloženo 8. Prosinec 2017 Vloženo 8. Prosinec 2017 Clerfayt molybden sa do olejov pridava a aj bude. Citovat
Clerfayt Vloženo 8. Prosinec 2017 Vloženo 8. Prosinec 2017 I do těch bezpopelnatých? To bude stopové množství, ne? Citovat
sk0d@ Vloženo 9. Prosinec 2017 Vloženo 9. Prosinec 2017 Ak narazas na siru, tak to uz miesame jablka a hrusky. Su na trhu molybdenove aditiva bez siry. Citovat
Rischwon Vloženo 3. leden 2018 Vloženo 3. leden 2018 V 28. 11. 2017 na 14:04, 15degren napsal: No ze zkušenosti můžu říct, že pokud tak často přerušujete regeneraci že se vám rozsvítí kontrolka DPF, tak si kupte benzín, protože to vyloženě jezdíte couračky, které jsou hodné na citigo... Jezdím s ním primárně delší trasy,..ale na podzim toho moc nebylo a navíc benzíňák který mám na tydle cukačky po městě byl mimo provoz, toš sem neměl jiné zbytí než huntovat diesla s DPF,...jinak ta kontrolka se mi stala jen jednou,..jak jsem psal,...DPF po pár cestách 500km+ je opět v klidu,...ale náhle mi umřela spojka viz mé dnešní téma,... Citovat
jimmmik Vloženo 31. Srpen 2020 Vloženo 31. Srpen 2020 V 15. 2. 2016 na 15:15, motorpower napsal: Nemusí, záleží na generaci CR motoru, u piezo vstřiků cca 2009 je čisto , u solenoidových 2010-to teď je černo. Je to normální, pouštějí větší saze. Oxidy síry, nox atd bez vlivu. Existuje nějaká tabulka typů motorů od koncernu a typů vstřikovačů (které označení motoru má piezo a které solenoid)... Děkuji za odpověď. A pokud ne, tak prosím, jaký jsou u CFFB u supa a CFHC u oktávky Citovat
luky125 Vloženo 14. Květen 2021 Vloženo 14. Květen 2021 Zdravím, jdu za vámi pro radu. Par měsíců vlastním Škodu Octavii 3 FL 2.0 TDI CR 110 kw s najezdem 120k. Každý den s ni jezdim 30 km do práce a zase zpět, 1/3 cesty je dálnice zbytek silnice první třídy a par vesnic. Poslední týdny jsem si všiml, že asi dvakrat do týdne jak prijedu domu, tak je spuštěná regenerace (motor duni, 1000 ot., z výfuku jde velké teplo a po chcipnuti běží ventilátory jako o život). Dnes jsem ho nechal běžet na volnoběh, aby se regenerace dokončila, ale ani po 15ti minutách otáčky neklesly. Dá se nějak udělat, aby se mi regenerace spouštěla dříve a ne vždy až když dojedu domu? Auto je po prvních 10km zahřáté a jezdim kolem 2000 otáček, po dálnici víc. Plus se mi ještě zda, že mi přibylo cca 5mm oleje od výměny před 5 000 km, bude to nedokončenou regeneraci? Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.