Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahojte,

vybírám taky zimáky a jsem lehce zaskočen tímto:

185/60 R15 SAVA ESKIMO S3+ 88T XL M+S

http://www.rajpneu.cz/pneumatika/185-60-R15-ESKIMO-S3-88T-XL-M-S-SAVA

a

185/60 R15 SAVA ESKIMO S3+ 84T M+S

http://www.rajpneu.cz/pneumatika/185-60-R15-ESKIMO-S3-84T-M-S-SAVA

Obě se mi zdají stejné, může mi někdo objasnit v čem je rozdíl ? Zda je 84T měkčí jak 88T ? Cenově to vyjde nastejno a tka nevím co je lepší. Mám Rapid Spaceback 2017 s motorem 1.2TSI 66kW. V TP mám psáno toto ke konfiguraci:  185/60 R15  88H M+S 6Jx15 ET38.

Díky za nějaké objasnění co koupit. 

Vloženo

Jak jsem psal, ve velkém TP je napsáno 185/60 R15  88H M+S 6Jx15 ET38. Tak by mě zajímalo co tedy vybrat. Těch 88H je index zátěže ? Někde jsem se dočetl, že se na zimní mohou použít o stupeň nižší indexy... tak jsem z toho jelen.

Vloženo

kdyztak me nekdo opravde, ale melo by to byt takto:

88H = 88 - hmotnostni index - ten musis zachovat (pripadne vyssi)

H - rychlostni index - muze byt nizsi, ale musis mit v zornem poli upozorneni na nizsi maximalni rychlost - napr. tedy upozorneni na maxidotu

tzn:

84T - nemuzes pouzit - 84 je mene nez 88

88T - muzes pouzit - 88 je zachovano, T je sice nizsi nez H, ale budes mit upozorneni

84H - nemuzes pouzit 84 je mene nez 88

88H - splnuje vse

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Zdravim mam dotaz, ve velkem TP mam zapsano pneu 185/60 r15 84h a dale 185/60 r15 88h m+s, jestli to chapu spravne mohu jako zimni pneu pouzit jak 185/60 r15 84t m+s, tak 185/60 r15 88t m+s ale musim mit v maxidotu ulozeno u obou variant,ze je do 190km/h. Diky

Editováno: , autor: Josef_1
Vloženo

O řetězech tam neni psáno nic. Vse je bez problému, jenom nevim proč je napsano M+S pouze u jediného rozměru R15. Napadlo me jestli to neni proto, protoze treba tu konkrétní pneu kde je m+s mohu pouzit jenom jako zimní. Byla by přeci blbost moct pouzit v létě tolik rozměru a v zimě pouze jeden.

Vloženo

od výroby mám 185/60 R15 to je napsáno normálně nahoře. Dal jsem si na auto Camelot 17 se zimníma pneu 215/40 R17. Mezi alternativními rozměry mám napsanou tuto velikosti a mezi alternativnimi rozmery jsou další dva, a pouze u 185/60 R15 H88 je napsáno M+S.

Vloženo

já si to taky myslím, že vše co mám v TP mohu použít jak pro zimní, tak letní kola ale jeden člověk na foru mě zmátl, že se ptal výrobce a že může na Rapida použít zimní pouze R15 u kterých je napsáno m+s, že pokud tam není napsáno m+s tak tu pneu v zimě použít nemůže.

Vloženo

To bude nějaký nedorozumění. Já v TP žádné m+s nemám, to by pak znamenalo, že si nemůžu na rapida koupit žádnou zimní gumu a mám vlastně jenom letní auto :)

Vloženo

Jak posílal Rypicong ofocený techničák, mám napsáno m+s pouze u jednoho rozměru pneu ale to asi znamená, že mohu také použít tento rychlostí index a tento rozměr pouze pro m+s ale u těch rozměrů, kde není m+s, tak mohu použit jak letní, tak zimní..dává to smysl. Pouze na Facebooku u fanoušků Škoda Rapid vzniklo více odlišných názorů na toto téma tak mě to lehce zmátlo.

Vloženo
V 22. 8. 2017 na 15:58, pospa napsal:

Máte někdo zkušenosti s těmito pneumatikami ? Nevím které vzít ,Nokian WR D4 nebo Continental TS 860 nebo Goodyear UltraGrip 9 v rozměru 185/60 R15 88T

TS860 jsou nastupci 850, ktera vyhrala snad kazdy test co sel. V letosnim testu ADAC  zimnich gum je tahle novinka zase prvni. Proste golf mezi gumama. Ve vsem dobrej.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...