Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravim, uz dlouho uvazuji o tom, jak napojit sirenu na RJ centralni zamykani, aby pri uzamceni vozidla zabudovana sirena "pipla" spolu s blinkry.

Udalosti posledni doby ohledne nemoznosti uzamknout auto diky ruseni z jineho DO, ktere zneuzivaji zlodeji je dalsi duvod proc signalizaci takto vylepsit.

Pokud to nekomu uslo, tak treba dnesni clanek na novinkach: Jak zabránit zlodějům využít fintu s dálkovým zamykáním auta? Jedině obezřetností

Jedna moznost je vyuzit alarm, ktery montovala Skodovka se zalohovou sirenou coz bude slozitejsi na napojeni nebo druha jednodusi moznost se nevazat na alarm a zakoupit sirenu, treba Jablotron SA 530 - 260 Kč a napojit na jakykoliv napetovy vystup z okruhu centralniho zamykani, treba primo servomotorky k zamkum.

Je to pouze nastrel, treba vymyslime lepsi reseni jak to udelat spravne a bezpecne :).

Co ja viem, ja by som to asi skombinoval s nejakym dvojcestnym alarmom. Viem ze investicia vyssia, ale aj vyssia bezpecnost.

@Pettrr:

Nemám nejmenší problém zamykat auto když jsem v jeho těsné blízkosti a to cvaknutí zámků slyším velmi zřetelně.

A když už nějak zapomenu nebo jsem od auta dál tak při zamykání koukám na směrovky jestli a kolikrát bliknou.

Za mně: Kviknutí během zamykání se už dnes nenosí a je zcela zbytečné. Nepamatuji se, kdy jsem to naposledy na parkovišti nebo jinde slyšel.

Pro zabezpečení proti smažkám co vybírají auta stačí to co v autě je. Stačí jen poslouchat a vizuálně kontrolovat.

Proti zlodějům co chtějí ukrást auto jen sirénka nepomůže.

• Autor

No tak ja v aute mam alarm se zalohovou sirenou s hlidanim vnitrniho prostoru a na "kviknuti" pri zamykani jsem byl zvykly z minulych aut, takze bych to rad zprovoznil, ale v napojeni na alarm skody vidim problem, nedohledal jsem k tomuto systemu zadne schema.

Signalizace uzamknuti akusticky je preci daleko prijemnejsi nez napinat usi nebo koukat po smerovkach, ktere zrovna u Skodovek moc zretelne nejsou, spousta jinym znacek ma aspon system blikani zretelny, nez jedno tupe bliknuti, ktere za sluneho pocasi videt vubec neni.

Pettrr ,mas pravdu ,take o tom uvazuji ,nevim mozna by to slo pripojit na klakson ,je pres rele myslim co ty nato :)

Ja mam jiny Alarm, hlida napeti, spousti blinkry pri otevr. dveri, ma 2zounove cidlo takze pri prvnim poplachu jen varuje, dale pak uz houka, aut.dojizdeni oken tez ovlada alarm a atd, dnes ty dodelavane alarmy maji dosti funkci a daji se sehnat i canove

... ktere za sluneho pocasi videt vubec neni.

Jestli Ti za slunného počasí nejsou vidět blinkry, je na čase s tím něco udělat!!!

Sice s tím také nemám problém, ale nápad to není špatný.

Tohle (obrázek) nejde u všech Oktávek aktivovat? Co je myšleno tou sirénou?

post-5941-0-00443800-1364648108_thumb.jp

Sirénou je myšlen originální alarm.

Pokud není alarm, nemá co pípat...

kolega ma 1,8turbo a nema alarm jen central na dalku ,origo a kdyz zamkne auto tak mu klaksony houknou nemam tuseni jak to ma udelany ale rikal ze to takhle koupil ,je mozny ze to ma pres rele od klaksonu na konfortku dodelane ??

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.