Přejít na obsah

Vaše spotřeba


hollywood.2

Doporučené příspěvky

Já z 90% město - Praha, ráno volnější z Řep do Holešovic pod 5l, zpátky už přicpanejší provoz a víc do kopce za cca 7 l. Po koupi auta (najeto 20.000k) jsem vynuloval před cestou na chatu (příbramsko), posléze jen Praha a spotřeba po měsíci (2xchata, jinak Praha) 5.9l, což si myslim že je paráda. Ale je fakt, že sem měl zkušenosti jenom s dieslama a tady se zatim učim, nicméně když člověk chce a nedrtí to, tak se to dá hodně dieslu přiblížit :)

PS... kdy je u tohodle motoru nejlepší řadit? Já osobně preferuju kolem 1800-2000, nevim jestli tim motoru neškodim, že ho víc nevytáčim...ale podle zvuku a záběru mi rozhodně nepřijde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

chci se zeptat jestli už někdo jel nějakou delší trasu s 2-4 kola na střeše, plný kufr se čtyřmi lidmi na palubě. Zajímala by mě průměrná spotřeba a jak se auto chová s těma kolama. Nemusí to být přesně jak píšu. Budu rád za každou zkušenost. Jelikož mě čeká dlouhá cesta s koly na střeše až do Chorvatska. Tak bych se na to chtěl nějak připravit. Abych pak nebyl překvapenej, že to papá 8,5 nebo i víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aááá, Milichky is back. kde tvrdneš? Si tu dlouho nebyl. Můj odhad je, že přes 7 to bude určitě. jel jsem ve 2 lidech a s 2 koly na střeše z Karlovarska na Jižní Moravu, tedy i po dálnici 130km/h a hup 1,5 litru více než obvykle. Řekl jsem si, že příště si ty kola na místě raději půjčím )i když to není ono a mít svoje kolo je mít svoje kolo). No ty pojedeš plně naloženej  a dokonce se 4 koly, to by skoro těch 7,5 i 8 udělat mohlo. Můj názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to víš. Rapid moc nezlobí, tak to tady jen občas prolítnu co je nového a zase jdu dál. Mno říkám si že ten odpor bude velký no. radši budu počítat s 8,5 spotřebou. A na dálnici v pohodě v těch 130? Co boční vítr? Mno Rapid bude pěkně naloženej. Tak jsem na to sám zvědav.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Spotřeba na dálnici D5 a D1 (omezení) po cca 800km 8,4L průměrná rychlost 99. Tři kola na střeše a plná polní. Jel jsem s ním občas i 150 tacho.


 


2. 300km po okrskách a městech se stejně naloženým rapidem za 6,7L průměrná rychlost 58


 


Vlastní kolo je vlastní kolo. 


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do 90km/h kola na střeše ani tak moc nepoznáš snad jen v zatáčkách, kde je cítit větší náklon ale zvykneš si. Čím větší rychlost tím je to horší, ale to je asi jasné a táhlé kopce na 6 jsou také poznat. Jsem si i  říkal před cestou, že pojedu do 120km/h, ale pak jsem se pozapoměl a jel jsem jak to šlo... málokdy pod 130 jen na omezeních a u brna jsme popojížděli cca 30min. Loni jsem jel stejnou trasu, stejně naložený s Focusem 1.6 16V a byl jsem na 10l a neskutečný hluk uvnitř fordu. V rapidu je relativní ticho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud ti bude foukat takovej protivítr, jako nám v sobotu na D11 a D5, tak počítej se spotřebou kolem 8,5-9 litrů při rychlosti kolem 130kmh. Tři kola a plnej kufr na dovču. Ten vítr zmetek ale způsobil, že to bylo jak při 160kmh. Mám ale 63kW a 215ky, takže s tím odporem měl motor dost práce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Praha - Kvilda - Šumava - Kvilda - Praha - celkem najeto asi 400km, dálnice max. 130kmh (déšť), okresky cca 70-90kmh, dost krátkých jízd, dost kopců jak nahoru tak dolu, vždy klima, 2 lidi, normální jízda do pohody, za celou dobu krásných 5,3 :) nafocený to nemám takže tak, ale jsem spokojen :-D

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pánové vrátil jsem se z dovolené z Chorvatska. Cesta docela dobrá až na zúžený tankodrom na D1. a A poznatky mám takovéto. 4 kola na střeše, 3 pořádní pasažéři + řidič, 160 plechovek národního pití, úplně narvaný kufr ale vše co jsme chtěli vzít, tak se vešlo. Po okreskách jsme skoro nejeli a když jo, tak jsme jeli podle předpisů. Po dálnici jsem se snažil jed 110-120 ale čím víc jsme se blížili cíli tak jsme jeli rychleji, ale na na 5. stupeň 130-140km/h. Na šestku to už vůbec nejelo. Cesta je vidět na obrázku s výškovým profilem. Cesta tam 998 km, 11 hodin cesty, průměrná rychlost 89km/h, a průměrná spotřeba 9,8 l/100km podle PP. Cesta zpět byla stejná průměrná rychlost 86km/h cesta 11,5h malá zácpa v Rakousku. spotřeba podle PP 10,1 l/100km. A skutečná spotřeba na celou trasu tam a zpět byla 10,46 l/100km. Boční vítr nebyl ani moc znát jen mi přišlo, že i z kopce musím mít plyn na podlaze.  Tak toto jsou mé reálné poznatky. Osobně jsem počítal se spotřebou okolo 8,5 - 9ti litrů..Možná by to bylo reálné při rychlosti do 100km/h.  post-83464-0-10982700-1411044593_thumb.p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty vole, to je hustý. Hold plně zatížený malý motor s turbem a ta kola asi též udělala své. Zase větší zátěž sis asi z praktického hlediska vymyslet nemohl. Tedy Tvoje info má vypovídající hodnotu. Né ti co tady píšou spotřeby při cestě domů z Kauflandu 20km. PALEC NAHORU (nefungují mi smajlíci)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tak jsem od včerejška šťastným majitelem ročního Rapida. Po přesedlání z chipované Octavie 1,9 Tdi 81kW byla má první jízda jako v autoškole, kdy mi furt auto kecalo do toho jak řadit, ale i tak jsem se dostal na spotřebu 6,0 při 80km cestě Litoměřice - Praha (mimo dálnici). Motor 77 kW, Pevně doufám, že dlouhodobý průměr nebude větší než 6,3...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Rapídek absolvoval cestu do Germánie do Norimberku na výstavu GALABAU 2014. Maximálka je kolem 195km/h, ale to jsem jel jen cca 5km, žere to jak tank. Jinak průměrně jsem držel tempomatových 150km/h. Cesta absolvována ve dvou, jen s batůžky na svačinu. Výsledek mě mile překvapil na ten kalup furt po dálnici, popojíždění v kolonách v Norimberku a v Praze na Baranďáku - 6,3l/100km. Doba jízdy 3:40, vzdálenost 361km. Ještě doma při tankování na pumpě svítil na PPC průměr 100km/h, posledních 8km po městě to ale stáhlo na konečných 98km/h.

post-6633-0-06271100-1411331345_thumb.jp

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...