Přejít na obsah

Zadní stropní čtečky jako palubní svítilna ?


Petrrr

Doporučené příspěvky

No ja jsem se lekl, ze tam kabel zustal, ale funkce se jaksi zapomnela "zapnout". Ten navod s prepojenim kabelu by ale pro me byl i tak mnohem lepsi. Lampicky jenom tak zapinaji cestujici jenom zcela vyjimecne.

 

Trochu nechapu smysl nechavat tam zadni lampicky, kdyz vlastne (pro me vic nez) polovinu sve funkcnosti obratem ztraci.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes propojena zadní lampička s přední. Kabel zelenožlutý, průřez 0,5mm2, délka 2m, kousek cca 0,4m pak zbude. Ta patice vzadu má pojistku, takže před nasunutím ISO konektoru se musí plastové pouzdro patice rozebrat. Jinak pro protažení kabelu dopředu doporučuju bowdenovou hadici (normální cyklo bowden), je ohebný, ale dobře se s ním kabel protlačí dopředu.

Na přední lampičku s LED panely jsem stejně jako u OI naletoval odpor 3W proti žmurkání čtecích LED panelů, když je lampička vypnutá. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja pouzil kabel normalni dvojlinku 2x0.35 samozrejme jen jednu zilu. Jinak jakou pojistku myslis? Ja tu patici nerozebiral.Je ale fakt ze tam ten origo konektor sel zacvaknout hodne blbe.az jsem mel podezreni ze mi dali nejakej spatnej.Nakonec jsem ho tam napral tenkym hrebickem s kombinackami.Napad s bovdenem good. Jinak jak se da ta patice rozebrat?myslel jsem si to ze to pujde jen jsem na to neprisel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar ještě jednou, tedy jsem nelenil a konektor na předním světle zapojený nafotil viz. foto. Tedy dle fota a schématu usuzuji, že je potřeba to nasmyčkovat nebo narvat do stejného pinu společně se žlutohnědým kablíkem na fotce úplně v pravo. Ostatní piny (dva) jsou vždy obsazeny po dvou kabelech v jednom dva červené v druhém dva hnědé, tedy + a - a ten hnědožlutej je ten spínanej +. Pokud se mýlím prosím opravte mě. Jinak jak to tam natáhnout, jde to po střeše nad tapecem je to asi 80cm? Nebo jste to někdo zkoušel jinudy? Co se toho napinování na volnou pozici na zadní lampě týče, obchodník s těmahle elektronickými součástkami mě utvrzoval, že škoda( wv) mají jiné piny a ty co se prodávají do těch konektorů nepasují. Máte s tím nějaké zkušenosti? Ptám se proto, protože bych nerad jakkoliv natvrdo zasahoval do orig kabeláže, proto bych to nejraději napinoval jak vepředu tak vzadu. Díky

 

PS: Pro další "montéry" jako jsem já krásný přístup je po demontáži schránky na brýle před světlem, jednodušší netřeba demontovat světlo (povolovat šrouby) konektor lze takto i vycvaknout, foceno právě z této díry po demontáži kastlíku na brýle.

Protože jsem tu zadní lampičku na Roomu typovaným jako N1 postrádal, tak jsem si ji cca 2 měsíce zpátky doinstalovával taky - a to rozdvojení kabelů jsem musel dělat na tom prodlužováku k zadní lucerně, protože roomy/fábule vybavené z výroby jen předním stropním světlem to rozdvojení hned u konektoru na kostru a +12V pro zadní svítilnu jednoduše nemají. No a když už jsem byl v tom bastlení, tak jsem samozřejmě odbočil nejenom ty dva základní káble, ale i ten třetí (v originále hnědožlutej), takže mi i vzadu lampička "fachá" od prvního zapnutí jak samostatně rozsvítitelná, tak i dveřní - a samozřejmě i čtečková, protože jsem schválně kupoval tu 3dílnou, identickou s přední...

 

Pro podobně zaměřené kutily - kabel se naměří jako vzdálenost mezi lucerničkama a přidá se 20-25cm na ohyby a montáž konektorů, konektory jsou Fast-On šířka 2,5mm, samozřejmě krimpovací. Já je koupil v prodejně ELKOV, cena je 0,79 Kč za samečka a 0,95 Kč za samičku - bez DPH, s daní to dělá 1Kč za kousek (zaokrouhluje se)... Nevím, kolik si řeknou v "mototechně", ale předpokládám že víc. Protože jsem vyráběl celou spojovací kabeláž, dával jsem nad stropnici přímo koupenou 3 žílu CySy 3x 0,75mm2. Na oba konce jsou nacvaknutý "samičky" fastonů, aby se daly nastrčit do obou svítilen, přes každej konektor je předem přetažená smršťovací bužírka, aby se náhodou mezi sebou nešlusly (náhrada původního plastu konektoru na kabelovým svazku pro světlo). Asi 10cm od konce kabelu příslušnýho k přednímu světlu jsem z každý žíly stáhnul asi 10mm izolace, žílu dodatečně zkroutil na menší průměr, přehnul v místě oholení "do protiměru" a na takto vzniklej (o trochu silnější než původní) konec nakrimpoval SAMEČKY fastonů 2,4mm - ty zase po zaizolování smršťovací bužírkou slouží jako protikus původnímu konektoru, kterej jsem vycvaknul z přední lucerny. Samostatný fastony v konektoru moc dobře nedrží, pro jistotu jsem je zajistil přelepením samovulkanizační páskou - naproti tomu samičky fastonů na konektorech lampiček drží parádně a nebylo potřeba s nima kromě nasazení nic dalšího dělat. JE POTŘEBA DODRŽET ZAPOJENÍ JEDNOTLIVÝCH POZIC NA OBOU LAMPIČKÁCH STEJNÉ JAKO BYLO PŮVODNĚ - jinak se přívod zkratuje na kostru a minimálně z toho radostí vystřelí pojistka...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Miklisek:'taky jsem to pacil stejnym zpusobem, ale pac jsem mekkej ze strachu tak asi malo. Takze jak koukam si taky nakonec piuzil orig konektor pin made by skoda s kablikem.mam ho taky zlatej.No dulezity, ze jsme si kazdy po svem s tim poradili. A Ekkar s tim mel asi nejvetsi pakarnum. Ekkare co stalo to druhe predni svetlo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.... A Ekkar s tim mel asi nejvetsi pakarnum. Ekkare co stalo to druhe predni svetlo?

Ani se neptej - přestože jsem se díval i na Aukro, tak mě tam nenapadlo hledat "lampičku vnitřní Škoda", ale hledal jsem "svítilnu stropní" a našel jsem jen na Passata nebo jednoduchou na 1x 10W sufitku do socka edišn fábule (bez čtecích postranních částí), tu trojitou mi to nenašlo (přestože tam byla za neceký 300,- = právě jako ta "lampička"...). Tak jsem si ji objednal přímo ve značkáči a stála 1090,-Kč s DPH...!!!!! (obj.č. 3B0947105C - Y20, barva šedobílá)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem ho normalně ve škoda servisu-to víte když děláte u zdroje,víte kde schánět :kol-31: 

hollywood.2 : jo za 18,- konektor bez kablíku, a kde jsi ho sehnal? ŠA prodává jen nakrimpované konektory na kabely. Zlacenej, to víš, zvedla se tak hodnota auta :kol-98: .

Petrrr: jo zkušenosti nás průkopníků jsou pak pro ostatní k nezaplacení. A od toho přeci fóra jsou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, TEĎ to tam najdeš - ale já to kupoval už někdy v březnu a ani tehdy to tam prostě pod správným názvem NEBYLO - pokud to tam nějaký jelito napíše blbě, je marný cokoliv vyhledávat pod správným názvem...

 

Ono to tam pod správným označením nenajdeš ani teď:  http://aukro.cz/listing.php/search?string=sv%C3%ADtilna+stropn%C3%AD&category=0&sg=0  .

 

Jsou tam všecky možný, jen ty škodofkový jsou pod "lampičkou" - ale já si pod lampičkou představuju třeba tohle: http://aukro.cz/listing.php/search?string=lampi%C4%8Dka+stoln%C3%AD&category=0&sg=0  ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes jsem přetunil stropní svítilny (lampičky, světla, svitílničky, světýlka...) - místo Kopáčkových LED panelů, jsem nainstaloval všude LED panely Stualarm. Zadní + čtecí 30x20, přední hlavní 60x20. Světlo už není tak modré, jako u Kopáčkových, ale spíše bílé. Koupeno na www.autodoplnky-prodej.cz.

Kdybyste někdo chtěl sadu LED panelů, jsou na prodej (viz bazar).

post-6633-0-86716300-1369338839_thumb.jppost-6633-0-47227800-1369338847_thumb.jppost-6633-0-21574900-1369338855_thumb.jp

Fotky mají jen trochu zkreslenou barvu v různých pohledech. Reálu se nejvíc blíží prostřední foto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahojte kluci, taky mě štve že nesvítí zadní lampička. Mám malé děti a při zapínání do sedačky vždy zapomenu si ji rozsvítit a vidím prd. Mám pár dotazů. Jak se vytahuje schránka na brýle? Jaké piny mám přesně koupit? A jak vypnete zadní lampičku, když chcete nechat otevřené dveře? Mně se spíš zamlouvá ten nápad jen to ve předu přepinovat :palec:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Piny se jmenujou "fast-on" a všecko o kabelu najdeš o pár příspěvků vejš:  http://forum.skodahome.cz/topic/123838-zadní-stropní-čtečky-jako-palubní-svítilna/?p=1769994

 

Futrál na brejle jde vypáčit, ale jednodušší je vytlačit ho seshora hmátnutím dozadu dírou po vyndaný přední stropní "lampičce" - tu vyndáš opatrným vypáčením "skla" směrem od skla dozadu dolů a odšroubováním dvou samořezek s křížovou hlavou, který drží celou svítilnu k výztuze přivařený ke střeše. Svítilnu pak vytáhneš, zůstane viset na přívodech. Když odděláš konektor (má západku!!), můžeš sáhnout směrem dozadu a vytlačíš brejlový pouzdro směrem dolů - bacha, má směrem dopředu takový oblouky, který tvoří panty na kterejch se pouzdro vyklápí - a ty sahají mimo díru, dopředu kus nad pevnou část stropnice... Takže nejdřív vytlačit zadní část a postupně vyklopit celej futrál směrem dolů a dopředu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na světýlku jsou "samečci", takže na odbočovací kabel potřebuješ celkem 3kusy tohohle: 

 

http://www.gme.cz/faston-na-kabel-fs28x05rt-p834-040

 

a pak k tomu, abys ten kabel napojil na světýlka, musíš koupit v příslušným počtu tohle:

 

http://www.gme.cz/faston-na-kabel-fh28x05bl-p834-044

 

A teď jsem zvědavej, jestli se zase zobrazí jen ten první odkaz, nebo jestli to dá pokoj a ukáže to oba dva...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, já kupoval dvě samice na kabelu (cca 50cm, na každým konci již nalisovaná samice) ve škodě za skvělých  95 Kč. Prý se samostatně konektory neprodávaj. To jsem potřeboval pouze jednu na tu zadní lampu. Ve předu jsem se s tím nepáral a ten nově dovedený kablík ze zadu  jsem napájel na ten kablík stávající spínanej po částečném obnažení bužírky co vede do té přední lampy. Všechna vnitřní světla vyměněna za výkonnější  ledky (pásky) včetně kastlíku a dodělané druhé svělo do kufru a je to nebe a dudy oproti výrobnímu provedení. V noci když otevřu dveře nebo kufr, mám všude jak ve dne a to s třetinovou spotřebou.

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hotovo :pivo: já to udělal tak, že na dva konce nového kabliku dal samice konektoru a cca 5 cm před předním konektorem odizoloval a dal samce do kterého jsem zasunul púvodní konektor co byl v lampičce. Viz foto :)

Ledky jsem dal už taky všude.

Jak jsi udělal druhou lampičku do kufru, je tam připravena díra?

post-15711-0-41006300-1382357713_thumb.j

post-15711-0-11760200-1382357729_thumb.j

Editováno: , autor: Woody
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...