Přejít na obsah

Zadní stropní čtečky jako palubní svítilna ?


Petrrr

Doporučené příspěvky

Ahoj, chci se optat jestli už jste přemýšleli nebo už neudělali předělávku zadní stropní čtečky na palubní světlo reagující stejně jako světlo přední palubní, tedy na otevření dveří, tak nějak mě to rozčiluje, že docela pěkné funkční světlo tam visí jen tak ladem. Zatím jsem si ho dal do ledek, ale tato funkce mi docela chybí. Tedy nějaké typy jak na to? Díky

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jasný, funguje ti to obě lampičky jako u nás přední a já si myslím, že to musí jít zapojit i tady aby to tak fungovalo. Možná bych si s tím uměl poradit jinak bastlově, ale proč když třeba stačí dodat kabel na volné pozice, které tam jsou. Jedno řešení na O1 je tady http://forum.skodahome.cz/topic/74211-cteci-lampicky-vzadu/page-3#entry1543509 . Na Rapida to ale třeba jde jednodušeji. Nevím proto se zde ptám a když by někdo znalejší věci sem dal foto návod i pro nás ostatní, kde co jak přesně napojit a jakým způsobem byl bych vděčen a ne jen já.

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, díky. Napojení zadní lampičky je mi jasné, tam se
to prostě napinuje do volné pozice do konektoru, ale jak napojit ten druhej
konec u přední lampičky ? To schéma je špatně čitelné (nejde přečíst barva
kabelu). To napojím přímo na kabel, nebo je tam v konektoru také volná
pozice na pinu č.1, nebo pokud tam kabel je, tak ho rozpinuji a nacpu do
jednoho pinu oba kabely? Nebo to tam někam napájím? Ono se to takhle lehce
řekne napojit tam a tam, ale jak to technicky provést. Musíš mít na nás ohledy
v tom směru, že já a jiní běžně elektriku nedělají, tedy polopatě. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar ještě jednou, tedy jsem nelenil a konektor na předním světle zapojený nafotil viz. foto. Tedy dle fota a schématu usuzuji, že je potřeba to nasmyčkovat nebo narvat do stejného pinu společně se žlutohnědým kablíkem na fotce úplně v pravo. Ostatní piny (dva) jsou vždy obsazeny po dvou kabelech v jednom dva červené v druhém dva hnědé, tedy + a - a ten hnědožlutej je ten spínanej +. Pokud se mýlím prosím opravte mě. Jinak jak to tam natáhnout, jde to po střeše nad tapecem je to asi 80cm? Nebo jste to někdo zkoušel jinudy? Co se toho napinování na volnou pozici na zadní lampě týče, obchodník s těmahle elektronickými součástkami mě utvrzoval, že škoda( wv) mají jiné piny a ty co se prodávají do těch konektorů nepasují. Máte s tím nějaké zkušenosti? Ptám se proto, protože bych nerad jakkoliv natvrdo zasahoval do orig kabeláže, proto bych to nejraději napinoval jak vepředu tak vzadu. Díky

 

PS: Pro další "montéry" jako jsem já krásný přístup je po demontáži schránky na brýle před světlem, jednodušší netřeba demontovat světlo (povolovat šrouby) konektor lze takto i vycvaknout, foceno právě z této díry po demontáži kastlíku na brýle.

post-10015-0-77588800-1368560958_thumb.j

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pánové dneska jsem sundal u svého rapida přední lampičku a přepojil jsem kabeláž tak ,aby mi svítila při otevření dveří

zároveň zadní lampička.Je to docela jednoduché a stačí předělat dva konektory,než tahat další kabel pod stropem :kol-32: .Tak

na tom obrázku jsou dva hnědé kabely v jednom konektoru,takže  vytáhněte ho ze svorkovnice a ustřihněte konektor a ty hnědé kabely rozdělte od sebe.Pak pomocí multimetru nebo zkoušečky najděte v jednom z těch hnědých kabelů kostru a na ten dejte konektor a vraťte zpět do svorkovnice.Takže vám tam zbyl jeden hnědej kabel,který vede k zadní lampičce :kol-44: -tak a teďka vytáhněte ze svorkovnice ten hnědožlutý kabel ,ucvakněte na něm konektor a spojte ho dohromady novým konektorem s tím volným hnědým kabelem  a máte hotovo. :kol-47: Teďka se vám bude zadní lampička rozsvěcet na otevření dveří.   :kol-25: Takhle využijete stávající kabely ve svazku,jo a předělání mi trvalo cca 5 minut :kol-29: .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si dnes konečně po dlouhém koumání snažení a pak několik hodin dělání dodělal to zatracené zadní světlo reagující jako přední. Tedy při odemčení, otevření dveří se rozsvítí a zároveň je zachována funkce manuálně zapínané čtečky. Byl to boj pro mě, ale povedlo se a výsledek stojí za to. Hollywoode, myslím si ale, že funkce čtečky je tedy pro tebe fuč a navíc aby ti to fungovalo, tak musíš mít lampu manuální čudlík zapnutý ne?

Jinak když jsem při tom všem pájení raději vycvaknul pojistku a pak pájel, páč mám mikropájku s napájením do autozapalovače, tak jsem musel nastartovat a přitom se mi rozsvítila k mému pozitivnímu překvapení kontrolka prasklé žárovky. Vzhledem k tomu že na stejné pojistce jsou krom interiových světel ještě obrysovky, tak předpokládám, že to má hlídání prasklých žárovek, tedy asi alespoň některých.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevyznám se v eletrice. Chápu to dobře, že ve stropu je svazek, v rámci kterého jde napojit kabely tak, aby zadní lampička fungovala ve stejném režimu jako přední? Pokud ano, tak je v MB někdo hodně padlý na hlavu. Tenhle "problém" s nespínanými lampičkami vzadu mě štval u OI. V naší jedničkové Fabii už jsou zadní lampičky funkční. To stejné u Roomsteru a firemních OII.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neví náhodou někdo z Vás jak sundat to sklíčko z přední lampičky abych se dostal k žárovkám? Mačkám to všude, kroutím tahám a buď je to tam přilepené a nebo je to rozbité :kol-28:  a nejde to  :kol-32: .. Mám sice Fabii ale bude to určitě stejné... Dokonce ani v manuálu o tom nepíšou..

 

Vypozoroval jsem 2 zobáčky které jdou do části kde jsou vypínače, ale nejde mi s tím hnout ani na jednu stranu.. :kol-32: 

A jestli se mi to brzdo nepovede, tak asi přijde sklíčko už o život  :angry: a budu pak muset shánět nové...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bojler: delas jako bych se ja v elektrice vyznal, clovek se musi porad ucit.Zadni lampa tuto funkci umoznuje bez jakehokoliv zasahu do ni. Dokonce je na ni volnej konektor pro tuto funkci. Bohuzel neni k ni dovedeny pouze kabel asi v ramci setreni od spinaciho kabelu,ktery vede do predni lampicky.to jediny rozdil.jde to sice udelat jak popisuje hollywood jen prepinovanim konektoru u predni lampy ale pak prichazis o manualni cteci funkci jak popisuji vyse a hollywood se jaksi zapomnel zminit.i Proste jeden kabel pro plne funkce chybi a pres to vlak nejede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...