:Petr Vloženo 4. leden 2010 Sdílet Vloženo 4. leden 2010 Takže porucha tempomatu - páčky o svátcích postihla i mě a jelikož Murphyho zákony fungují asi jako jediné v téhle zemi, tak to bylo zrovna na dálnici, kde jsem max. 2x do měsíce. Teď jsem si teprv uvědomil jakej je to vopruz jet bez tempomatu. Používám jej i při jízdě přes vsi a na delších rovinkách. A to jsem navíc zvyklý mít přepínač stabilně v poloze ON, což je možná dobře jak jsem se tu dočetl Takže jsem rozcvaknul páčku, vytáhl přepínač z konektoru a jelikož se v něm žádný prach a bordel nenacházel, a zde již zmiňované plošky u přepínače on/off jevily minimální opotřebení tak jsem jej zase vrátil zpět. Zacvaknul jsem páčku a hned to jel vyzkoušet. A fungovalo a zatím už přes 300km a x zapnutí a vypnutí zapalování stále funguje. Tipnul bych to na zoxidované kontakty v tom bílém konektoru v páčce do kterého se přepínač zasunuje, nebo kontakty přímo na něm. Přesně takovou zkušenost mám z mobilem, ve dvou servisech problému nemohli přijít na kloub a přitom stačilo jen něco párkrát zasunout a vysunout aby se kontakty ošoupaly a byly zase v kontaktu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pištáčik Vloženo 4. leden 2010 Sdílet Vloženo 4. leden 2010 Vzhľadom na to, že tempomat zase trošku počas mrazov hneval (našťasie stačilo vypnúť a zapnúť), začal som uvažovať o trvalom prepojení kontaktov. Neviete niekto (nemôžete zistiť), či sú pod uhlíkovými kontaktami nejaká rozumné plošné spoje, kroré by sa dali pájkovačkou prepojiť? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
igor1611 Vloženo 14. Červen 2010 Sdílet Vloženo 14. Červen 2010 Tento tyždeň na dialnici som skusil kolko z toho môjho auta 1.9TDI vyžmikam ale prekvapenie sa nekonalo. Mal som zapnutý tempomat klasika na 130km/h a vtedy som mu pridal bez vypnutia tempomatu a šlo to len 170km/h. Viac to nešlo. V aute sme boli len traja a bola to rovina na dialnici. Môže byť na vine ten tempomat že ma obmedzenie do takejto rychlosti alebo je problem niekde inde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 14. Červen 2010 Sdílet Vloženo 14. Červen 2010 A co keby si nam prezradil aky mas motor??? Okrem toho ze je to 1,9 TDI??? Sedan??? Combi??? Traja ludia mozu mat spolu 200kg ale aj 450kg. Pozri si maximalnu rychlost aku mas zapisanu v technickom preukaze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
igor1611 Vloženo 14. Červen 2010 Sdílet Vloženo 14. Červen 2010 Je to 1.9tdi 77kw a v technickom je 192km/h. A spolu sme mali asi len tych 200kg A ešte som zabudol, je to sedan. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
igor1611 Vloženo 16. Červen 2010 Sdílet Vloženo 16. Červen 2010 Žiaden nápad? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mar.tan Vloženo 18. Červen 2010 Sdílet Vloženo 18. Červen 2010 Chyba v tenpomatu nebude, podle mě bude viníkem horší nafta, horší olej v motoru, starý vzduchový filtr, zanešené brzdy, něco takového... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bolek Vloženo 18. Červen 2010 Sdílet Vloženo 18. Červen 2010 Vyměň palivový filtr, vzduchový filtr, načepuj kvalitní naftu. Pokud nebude změna, nalogovat za jízdy, nejlépe při plném výkonu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
igor1611 Vloženo 19. Červen 2010 Sdílet Vloženo 19. Červen 2010 Vyměň palivový filtr, vzduchový filtr, načepuj kvalitní naftu. Pokud nebude změna, nalogovat za jízdy, nejlépe při plném výkonu. palivový a vzduchový filter mám vymenený, tankujem shell jeden mechanik mi vravel, že vraj to môže byť softvér riadiacej jednotky a pýtal sa ma či mi dlho štartuje auto za tepla a mal pravdu. vraj treba do riadiacej jednotky nahrať (napáliť) nový softvér...... počul som aj, že to môža byť aj váha vzduchu, ale ked som odpojil kábel od váhy vzduchu, tak rozdiel nebol žiadny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bolek Vloženo 19. Červen 2010 Sdílet Vloženo 19. Červen 2010 Kolik máš najeto?? Bych ti poradil TDIfuna, ale koukám, že jsi od Prešova. Nový sofware je jedna z možností. Pujč si od někoho druhou váhu vzduchu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
igor1611 Vloženo 19. Červen 2010 Sdílet Vloženo 19. Červen 2010 Kolik máš najeto?? Bych ti poradil TDIfuna, ale koukám, že jsi od Prešova. Nový sofware je jedna z možností. Pujč si od někoho druhou váhu vzduchu. najazdené mám 160000 km astou váhou - neviem či mi niekto len tak požičia druhú Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 19. Červen 2010 Sdílet Vloženo 19. Červen 2010 Tento tyždeň na dialnici som skusil kolko z toho môjho auta 1.9TDI vyžmikam ale prekvapenie sa nekonalo. Mal som zapnutý tempomat klasika na 130km/h a vtedy som mu pridal bez vypnutia tempomatu a šlo to len 170km/h. Viac to nešlo. V aute sme boli len traja a bola to rovina na dialnici. Môže byť na vine ten tempomat že ma obmedzenie do takejto rychlosti alebo je problem niekde inde? Ako vies ze si isiel len 170km/h??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
igor1611 Vloženo 19. Červen 2010 Sdílet Vloženo 19. Červen 2010 Ako vies ze si isiel len 170km/h??? tolko mi ukazoval tachometer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 19. Červen 2010 Sdílet Vloženo 19. Červen 2010 Si si na 100% isti ze ukazuje spravne???? Moze bit len zle zkalibrovany. Pozicaj si gps navigaciu a porovnaj udaje o rychlosti z nej a na iducom aute. Zober kamosa a na dialnici nech ide vedla teba z autom a tiez mozes porovnat rychlost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kademar Vloženo 2. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2010 Tempomat vycisteny a uz funguje. Na uhlikoch bol taky jemny olejovy film. Len teraz mam zase iny problem. Nefunguje mi preblikavac na dialkove svetla. Ako je mozne ze predtym ako som rozobral packu tak isiel a teraz nie? Zapnut dialkove svetla ide ale nie prebliknut. Pomozte prosim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feggy Vloženo 4. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2010 Zdravim Vás všechny.Mám octavii 1,9TDI r.v.2006 a chtěl bych do ní dát tempomat.Nevíte o někom přímo v praze,kdo by mi ten tempomat tam dodělal(materiál+montáž) a za kolik?Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra krata Vloženo 18. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2010 Cago, packa 1000,- podvolantova jednotka 500,- a prace 300,-. Namontovano v Dubňanech (okr.Hodonín) Autoservis Jestřáb. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 21. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2010 Zdravim Vás všechny.Mám octavii 1,9TDI r.v.2006 a chtěl bych do ní dát tempomat.Nevíte o někom přímo v praze,kdo by mi ten tempomat tam dodělal(materiál+montáž) a za kolik?Díky moc hledej člena Rolbař Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Břeťa Vloženo 11. leden 2011 Sdílet Vloženo 11. leden 2011 Ahoj mam taky problem s tempomatem koupil jsem OII a už nešel a diagnostika mi píše chybu 00895-snímač regulace rychlosti (E45) defekt ale když zkouším měření hodnot tak pačka funguje jak má. Zkoušel jsem i druhou pačku a taky nejede, nevím si stím rady prosím o radu Díík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skorky Vloženo 26. leden 2011 Sdílet Vloženo 26. leden 2011 Zdravím, mám stejný problém s tempomatem u mé OII. Zkusím rozebrat dle Vašich návodů ale bohužel s tím souvisí ještě jeden problém a to, když použiju pravý blinkr jen na ty tři automatické bliknutí stane se někdy, že místo doprava to jednou-dvakrát blikne doleva a to jak na budíkách, tak na blinkrech na zrcátkách. Může tomu pomoci to rozebrání a vyčištění nebo může být v háji i něco dalšího? Díky za každou radou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mtank Vloženo 9. Únor 2011 Sdílet Vloženo 9. Únor 2011 zdravím vás.mám sice golfaV měl jsem problém s tempomatem koupil jsem novou páčku a starou rozebral.měl jsem v ní ustřihlé dráty o kloub tak když už to rozeberete mrkněte i na ty dráty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Soso Vloženo 12. Únor 2011 Sdílet Vloženo 12. Únor 2011 Ahoj. Mám problém po montáži tempomatu.Namontoval som páčku,nakodoval v podvolantovke aj v rj motora a isiel vyskúšať. Lenže nič sa nedialo,vo vagu žiadna chyba ani v motore, ani v podvolantovke. Akurát som si všimol ked som kontroloval bloky nameranych hodnot v rj motora že sa mi nezobrazí ked stlačím tlačidlo na zrýchlenie alebo spomalenie. Zapnutie a vypnutie tempmatu sa zobrazí. V podvolantovke sa mi zobrazí všetko. Nemal niekto z vás podobný problém ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 13. Únor 2011 Sdílet Vloženo 13. Únor 2011 dej foto páčky a rok auta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Soso Vloženo 13. Únor 2011 Sdílet Vloženo 13. Únor 2011 Foto páčky nemám. Auto je leon 2008 motor BXE. Páčku si kamoš kupoval origo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 14. Únor 2011 Sdílet Vloženo 14. Únor 2011 podle mě má starší typ páčky který bez upravy v 2008 nefunguje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.