Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Díky, jde o to, že se přu ze Škodovkou ohledně výpočtu spotřeby. PP mi ukazuje spotřebu o 0,5 l/100 km méně než jak si to počítám ručně.To mi přijde dost rozdíl.

Editováno: , autor: milanovnik
Vloženo

PP ale není ani kalibrované ani ověřené měřidlo. To máš smůlu. Odchylky tam běžně jsou. Nevím jak u OIII, ale u předchozích generací Octavií se dala pomocí diagnostického nástroje spotřeba zobrazovaná na PP do jisté míry upravit. To by mohl vědět například ferda25.

Vloženo (editace)

Rozdíl v obvhodu u 17" a 18" je prakticky nulový … pokud sis tam nedal nejaky "vlastní rozmer" pneu, tak predepsane rozmery pneumatik na ruzne prumery kola jsou prizpusobene jinému prumeru disku upravou profilu a rozdil v obvodu je minimalni, v radu par milimetru.

ps: ty se fakt se škodovou hádáš o to, co ukazuje PP? to jako fakt? neverim.

Editováno: , autor: Tragedie_v_JZD
Vloženo
před 1 hodinou, Martab napsal:

Přečti si manuál, nuluje se automaticky po 99h nebo 9999km možná ještě nějaká další podmínka, z hlavy už nevím. To je ten důvod proč ti to nesedí.

Kurňa, měl bych si přečíst manuál k autu. Když jsem jel loni z dovolené, tak se mi vymazalo počítadlo dlouhodobé spotřeby - přičítal jsem to tomu, že jsem si to omylem vynuloval a ono to bylo 100% tím časem. Tak díky za - pro mne - novou informaci.

Vloženo
před 2 hodinami, milanovnik napsal:

Já ty kola měřil a opravdu je rozdíl v obvodu 5 cm. Dokonce k Octávce nabízí i 16"  a 19" kola. Myslíš, že všechny mají stejný obvod?

No jo, jenze k těm 16" palcovym diskům je předepsaná pneu 205/55, zatímco k 19" diskům je předepsaná 225/35 coz znamená rozdíl v obvodu 26mm . a to jsme u zcela extrémního porovnání.

predpokladam tedy, ze mas oktávku. takze u ní je pro 17" prumer predepsan rozmer 225/45, pro 18" prumer je predepsan rozmer 225/40, coz na obvodu dělá rozdíl 9 mm. Bud jsi si porídil nesprávný rozměr pneumatik, a nebo jsi to jen spatne změřil.

Vloženo (editace)
Vloženo (editace)

Těch 7 cm je reakce na předešlý příspěvek...

Mám 205/55/R16 vs 225/45/R18

Dle výpočtu: 198,4 cm vs 207,2cm.

Rozdíl 8,8 cm.

Zdá se vám to nepodstatné nebo nulové??

Editováno: , autor: milanovnik
Vloženo

Na to ti odpovím, až se podíváš do VTP, má to přímou souvislost. Pak to OT vymažu. Pokud nespolupracuješ, těžko ti někdo pomůže. 

Pokud máš na r16 (M+S) 205/55 r16 a na léto tam máš napsaný 205/60 r16, pak musíš 225/45/18 poměřovat s 205/60 r16, to už je rozdíl zanedbatelných 2,2 cm.

Vloženo

Ovlivní měření ujeté vzdálenosti a okamžitou rychlost na tachometru. Kolik to udělá na 100 km si spočítej. Spotřeba se měří tak, že ji řj vypočítává z času (doby) otevření vstřikovacích ventilů při známém průtoku za daný čas. A na průměr za ujetou trasu musí vzít v potaz ujetou vzdálenost.

Vloženo

Problém je to, že 205/55 máš povolený jen na zimu. Na léto máš povolený 205/60/16 až těch 225/45/18. A tam je rozdíl zanedbatelný. Obyč oktávka má 205/55/16,225/45/17,225/40/18. Nemůžeš měřit 205/55/16 pro zimní provoz s 225/45/18. Pak je ten obvod samozřejmě o hodně větší, scout má jezdit správně na těch "svých rozměrech".

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...