Přejít na obsah

Recenze columbuse


honefr

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

 

mám v plánu si pořídit columbuse ale nikde na celém internetu jsem nenašel jinou recenzi než tuto.

http://mobil.idnes.cz/navigaci-snu-jsme-nasli-a-otestovali-v-octavii-a-sportovnim-passatu-11v-/navigace.aspx?c=A080923_202029_navigace_kor

Ani zde na foru jsem nenašel žádné ohlasy. Chtěl bych moc poprosit majitele navigací columbus zda-li by nebyli tak hodní a nechtěli zde napsat pár řádků o navigaci. Takovou mikro recenzi. Videa z youtube mi totiž tolik neřeknou.

 

Hodnocení věcí jako kvalita hlasových pokynů,

zda-li navigace upozorní na odbočku včas a není už pozdě, :)

ukazuje navigace asistenta řazení do jízdních pruhů?,

kvalita výpočtu trasy (některé navigace mě vedou úplně debilní trasou, např. když mohu po městském okruhu a je to časově výhodnější ale navigace ho ignoruje),

zobrazuje navigace max. povolenou rychlost? (na nějakém videu na youtube jsem to zahlédl),

atd., atd., atd…

 

Vím, že má také nevýhody, jako že se krade nebo upgrade map přes DVD atd. Ale tohle vlákno zakládám hlavně proto, abych zjistil kvality/nekvality navigace jako takové. Jestli se může rovnat kvalitou navigace se zvučnými jmény značkových přenosných navigací jako TomTom, iGo atd…

 

Předem mockrát děkuji za Vaše zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Columbů už je hodně verzí, doporučuji ty poslední s LED displayem.

Kvalita hlasových pokynů je v pohodě, hlási včas a s předstihem. Na maxidotu i odpočítává vzdálenost k odbočení. Všechno však záleží na mapové verzi. Řazení v pruzích taky ukazuje. Přehrává DVD, po odblokováni i za jízdy. Komunikuje s Maxidotem, takže si můžeš dát třeba na Maxidot navigační pokyny (odboč doleva/doprava a za jak dlouho) a na Columbusu se děcka můžou koukat na film.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S výpočtem trasy jsem taky nezaznamenal problém, když tu ukáže že tam budeš za hodinu, tak tam za tu hodinu opravdu budeš a žadných polňačkách tě nepotáhne ;-) V Německu si dokáže stáhnout i aktuální nehody a zácpy a navrhne ti objížďku, nebe tě aspoň informuje ;-)

S tou rychlostí - tam to záleži na tom, jaký budeš mít aktuální mapy ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju moc za tvoje názory. Chtěl bych se ještě zeptat na ty dopravní zprávy. Líbí se mi, že má columbus TMC. Říkáš, že v Německu to funguje ale v Čechách ne? Slyšel jsem, že u nás to není žádná sláva, ale funguje to alespoň trochu? Tady na radiožurnálu píšou jak je to super.
 
A dále bych se chtěl zeptat. Na nejmenovaném konkurenčním foru (nevím, jestli mohu jmenovat  :) ) jsem už řešil zda-li columbus a nebo alternativu (třeba z Číny) a už jsem se víceméně rozhodl.

Chtěl bych se zeptat, kde mi doporučujete koupit columba. Dříve jsem ho viděl na skoda-parts.cz nebo na audiocom.cz nebo car-multimedia.cz
Ale všude zmizel (kromě čorek z aukra a spol., tam se množí). :D 
Na heuréce jsem našel jenom tohle a to je ještě na obrázku vpravo dole napsané www.sbazar.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...