Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Na aky tlak fukate gumy na svojom rapidovi? Mam 1.2 77kW 185/60 R15, podľa udajov na stitku ma byt pri polovicnej zatazi vpredu 2.1 a vzadu 2.3, ked som zmeral nahustenie, co mam od dodania, tak mam po 2500 km vsade 2.15 a uz to sa mi zda na zadne dost tvrde...

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Na aky tlak fukate gumy na svojom rapidovi? Mam 1.2 77kW 185/60 R15, podľa udajov na stitku ma byt pri polovicnej zatazi vpredu 2.1 a vzadu 2.3, ked som zmeral nahustenie, co mam od dodania, tak mam po 2500 km vsade 2.15 a uz to sa mi zda na zadne dost tvrde...

Opravdu máš 185/60 r15? To je rozměr na 1,2 63kw. Na 77 kw je 195/55 r15.

Vloženo (editace)

ty same gumy , a všude foukám 2.5 jezdím sam , mám rád tvrdé gumy , ale tak se mi to zdá malo ,auto má na nich tendeci ,se kimace při bočním větru , nebo spíše "vlnit"

Vlní se ti to proto, že máš přefoukané pneumatiky.

tlak2.png

Prostě při vysokém tlaku más menší plochu kterou se dotýkáš vozovky.

Uber a bude to lepší.

Editováno: , autor: martineQ
  • o 3 týdny později...
Vloženo

ahá pan je genius :) není sand každý typ pneu jiny ? je ! , čili určítě se bude lišít tlak v pnue del typu !

tak že penu za zatěžovým indexem 82 (třeba) bude mít tlak 2.1 ale pneu ze zatěžovým indexem 88 bud mít jiný tlak  (ber te to jako příklad)

a navíc se bude ,určítě lišit tlak pneu pasny výrobcem, od tlaku pro pneu Nokian WR D3 185/60 R15 88 T  XL , tedy aby byla sprvně "nafoukaná" !

Vloženo

Jak to tu tak pročítám... nevím proč, ale napadá mne otázka... 

Nemá Manfroto bráchu? 

Jinak doporučené huštění pneu samozřejmě uvádí výrobce auta, výrobce pneumatiky pak max. tlak. 

vikyviky: a v tvém příkladu bude mít ta pneu i indexem 88 větší nebo menší tlak než ta s indexem 82?? To je v tvém příkladu docela zásadní údaj, jinak je to příklad nepříklad.

Vloženo

ahá pan je genius :) není sand každý typ pneu jiny ? je ! , čili určítě se bude lišít tlak v pnue del typu !

tak že penu za zatěžovým indexem 82 (třeba) bude mít tlak 2.1 ale pneu ze zatěžovým indexem 88 bud mít jiný tlak  (ber te to jako příklad)

a navíc se bude ,určítě lišit tlak pneu pasny výrobcem, od tlaku pro pneu Nokian WR D3 185/60 R15 88 T  XL , tedy aby byla sprvně "nafoukaná" !

Kolego,když toto nechápeš,tak si otevři víčko nádrže a přečti si v tam nalepené tabulce,na kolik máš nafoukat pneumatiky v závislosti na typu motorizace a zátěži vozu. Číst snad (na rozdíl od psaní) alespoň trochu umíš,ne? Tabulka je jistě srozumitelná i pro řidičky a i pro většinu méně chápavých motoristů.

Vloženo

Tak zpět k huštění.

Mně by docela zajímalo, jak přesně měří tlakomery u benzinových pump. Narazil jsem na rozdíl i několik desetin. Jde někde zkontrolovat jak měří můj tlakoměr?

Vloženo

ja jsem jen chtěl řící , že každá pneu se bude jinak hustit jelikož pneu (smněs a provedení ) se liší provedením pneu a každý výrobce děla jinak pneu , defakto jeden typu pneu se bude mít spravny tal tak ! a jiný typ pneu zase bude mít spravný tlak jinak !

a to co si cucá výrobce auta z prstu, možná tak sedí na pneu ktará dodává k autu

jinak je to doporučený tlak a ne že tam musí byt , přesně co výrobce auta udáva !

Vloženo

Tak zpět k huštění.

Mně by docela zajímalo, jak přesně měří tlakomery u benzinových pump. Narazil jsem na rozdíl i několik desetin. Jde někde zkontrolovat jak měří můj tlakoměr?

Tak jsem dneska v Best drive koupil, přezul a nechal odborně nafoukat pneu, takže porovnám sám. ;-) Snad jim to fouká dobře.

Vloženo

Tak já pro změnu někdy minulý týden píchnul pravé zadní, letní sadu, takže si s huštěním hraju každý den několikrát :-))

Jinak foukám jak je psáno, mrknu na gumy až je přezuju, co to s nimi dělá. Každopádně je na nich hrozně blbě poznat, že jsou podhuštěné, prostě kolem 1.5-1.8 se to vizuálně od 2.3. tolik nelíší : ))).

Jinak mám z výroby taky 185/60 R15

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...