marfan Vloženo 10. Únor 2019 Sdílet Vloženo 10. Únor 2019 Väčšinou je to 0,5-1l oleja. Ja by som tam dolial 3 deci naštartoval motora nechal bežať 30sek vypol a za 5min skontroloval ak bude málo tak ešte doplnil a hotovo. Žiadnu vedu netreba okolo toho zasa robiť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palan Vloženo 11. Únor 2019 Sdílet Vloženo 11. Únor 2019 Olej mám Castrol 5W40. Akorát netuším, který (v nabídce je magnatec a edge). Předpokládám, že není dobré mít magnatec a dolít edge nebo naopak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tycoon Vloženo 17. Únor 2019 Sdílet Vloženo 17. Únor 2019 Dolít můžeš cokoliv z toho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 3. Květen 2019 Sdílet Vloženo 3. Květen 2019 Doliať môžeš hocktorý olej so schválením VW 502.00, alebo ak taký nemáš k dispozícií tak hľadaj taký, ktorý má výkonnostnú triedu ACEA A3. Na tvojom mieste by som sa tiež vyhýbal olejom Castrol Magnatec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bonynek Vloženo 5. Březen 2020 Sdílet Vloženo 5. Březen 2020 (editace) Zdravím, jsem novým vlastníkem fabky s tímto motorem a absolutně netuším co tam předchozí majitel doteď používal za olej. Hádám že klasiku 5w-40 nebo 5w-30, olej to nežere skoro vůbec, za ten rok se najelo nějakých 12tkm a za dobu co ji mám já, tj. posledních 7tkm jsem nedolíval vůbec nic a hranice je furt v pohodě. Podle škodovky mám dolít olej s normou vw 502 00 a nějaké další 2. Koupil jsem olej Castrol EDGE 0W40 TITANIUM FST A3/B4 (vw 502 00) a pak začal bádat. Dočetl jsem se, že se nedoporučuje měnit horší olej za lepší v tom smyslu, že by se mohli uvolnit nějaké usazeniny v motoru a ucpat nějaké mazací kanálky.. Jen nevím jestli horší za lepší myslí např. polosyntetiku za plnou syntetiku nebo právě např. olej s nižší viskozitou než se používal do teď (což nevím jaký byl). Proto se ptám, jestli vidíte nějaký problém v tom, nalít tam takový olej. Po přečtení tohoto fóra jsem se dočetl, že by snad mělo stačit dodržet normu předepsanou výrobcem a vše by mělo být OK. Děkují za odpověď. Editováno: 5. Březen 2020, autor: Bonynek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.