stanmar Vloženo 30. Duben 2013 Sdílet Vloženo 30. Duben 2013 Test letních pneu R15 : Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 6. Září 2013 Sdílet Vloženo 6. Září 2013 Nikde sem tu nenašel patnáctky, to na nich nikdo nejezdíte? Pokud to bude z tohoto důvodu překážet tak to prosím smažte. Dojíždím Michelin Energy Saver a v hledáčku mi uvízly Dunlop SP BluResponse. Je tu někdo kdo je má a může už porovnat opetřebení? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 6. Září 2013 Sdílet Vloženo 6. Září 2013 Mám Dunlop Sport SP 01. Jsem s nima spokojený. Pokukuji po Vredestainech. S tím šípem. Rozměr 205/60 R 15. Nicméně s Dunlopy jsem byl vždy spokojený... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 6. Září 2013 Sdílet Vloženo 6. Září 2013 savery na 15 sou nejlepší i na 16..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 6. Září 2013 Sdílet Vloženo 6. Září 2013 Se Saver jsem spokojenej, mám na nich 41tkm a do zimy (cca 3-4tkm) ještě v poho vydrží. Ty Dunlopky vychází v tomhle rozměru v testech velmi dobře tak bych klidně udělal změnu. Pokud jsou takový jak píšou i uživatelé a vydrží aspoň 35tkm, proč ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Racek08 Vloženo 26. Září 2013 Sdílet Vloženo 26. Září 2013 Ahoj,pár slov k Dunlopkám.Na naší malé podnikové flotile jsme na /většinou/ 1.4 tsi používali O1 na těch jsme většinu aut obdrželi.Je to slušná guma a to i na vodě. Jediný problém , který se postupně projevoval skoro u všech vozů, byla po cca 30 tkm zvětšující se hlučnost /a je to opravdu hukot/. Nyní cca na 5 vozech Fast Response, velice podobná 01 , zatím na žádném voze nehučí, ale...Pro toho, kdo hodně prožívá spotřebu tak tedy žádný šetřílek to není a spotřeba proti 01 je ještě o fous větší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 26. Září 2013 Sdílet Vloženo 26. Září 2013 Díky za hodnotnou reakci. V garáži už mám SP BluResponse tak se příští rok uvidí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 31. Březen 2014 Sdílet Vloženo 31. Březen 2014 (editace) Tak mám za sebou cca 200km a co se hlučnosti týká tak zatím dobrý, řekl bych že o fous lepší než Michelin Energy Saver a na spotřebu o fous horší. Na suchu dobrý a na mokru se teprve uvidí. Pokud tyhle vlastnosti vydrží 30tkm tak to bude v pohodě :'> Editováno: 31. Březen 2014, autor: šulda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 30. Duben 2014 Sdílet Vloženo 30. Duben 2014 Tak už sem tu zas Po 2tkm, spotřeba OK, na mokru OK, na suchu OK, hlučnost = rovně a mírná zatáčka OK, v ostrých zatáčkách Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 1. Květen 2014 Sdílet Vloženo 1. Květen 2014 (editace) ahojte, chcel by som sa podelit o skusenosti a zaroven popytat... na OII pouzivam pneumatiky 205/55R16 s takymito skusenostami: auto bolo dodane z fabriky na Conti Sport Contact 2 - oznacil by som ich ako priemerne - jazdne vlastnosti nic extra a po zhruba 40tis. km (po sezone a pol) uz na vode mali hodne velke problemy tak som ich vymenil za Pirelli P7 cint - s jazdnymi vlastnostami som bol velmi spokojny, po sezone a pol a zhruba 44tis km bol dezen na pohlad celkom zachovaly (4 a 6 mm), no po prehodeni prednych a zadnych gum kolesa zacali hucat - tie co boli predtym vzadu mali "nerovnomerne opotrebovane lamely plasta" - take nieco som zatial v zivote nezazil, takze som ich musel vyhodit takze na zaciatku minulej letnej sezony som isiel do Conti Premium Contact 5. s jadnymi vlastnostami som bol tiez velmi spokojny. po sezone, asi 27tis. km, som si vsimol nerovnomerne opotrebenie prednych gum - na vonkajsich okrajoch boli zodrate viac. geometria bola pritom v poriadku. tento rok, po prehodeni prednych a zadnych sa predne znovu deru na vonkajsich okrajoch viac. s tymito gumami mam problem vydrzat najazdit 35tis. km a mozem ich vyhodit na zeninej OII s rozmerom 195/65R15 som v 2008 kupil Michelin Energy Saver. jazdnymi vlastnostami by som povedal, ze nic extra, hlavne na mokre, no ta zivotnost! po 5 sezonach a zhruba 67tis.km som 2 vyhodil a 2 mali este 4 mm - zatial su na zadnej naprave dalsich 10tis. km s akymi letnymi gumami mate dobre skusenosti? teda aj co sa tyka jazdnych vlastnosti aj zivotnosti. cena nie je relevantny faktor. dakujem Editováno: 1. Květen 2014, autor: PistaTT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 1. Květen 2014 Sdílet Vloženo 1. Květen 2014 Pokud je dlouhá životnost tak trpí jízdní vlastnosti a naopak. Na jízdních vlastnostech je závislá i vyšší bezpečnost, proto sem přešel z Michelin Energy Saver na Dunlop SP BluResponse. I tady je to o hledání, každý doporučuje většinou to své. Já zkouším už třetí sadu (Conti, Michelin a Dunlop) a s poslední sem zatím spokojen nejvíc ale až vyšší počet km ukáže. Příště asi zkusím Goodyear To opotřebení z vnější strany, pokud je opravdu geo v pořádku, nemůže to být třeba stylem jízdy nebo o tlumičích? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 1. Květen 2014 Sdílet Vloženo 1. Květen 2014 (editace) Energy Saver by som asi uz nezopakoval (kto vie ako je na tom Energy Saver+ ?), no v novych testoch auto bildu (sice pre 17" kolesa) celkom obstojne (co sa tyka jazdnych vlastnosti) dopadli Primacy 3 (su v ponuke aj pre moj rozmer), tak rozmyslam, ze by som ich skusil. Goodyear aj Dunlop su tiez zaujimave moznosti, no mam trochu obavu aby sa nezopakoval scenar ako u Conti (a nie je to tym, ze by som bol voci Conti zaujaty... zimne mam Conti TS830P a su to najlepsie zimne gumy, ake som kedy mal, zaroven nemaju problem so zivotnostou - po 50tis. som vymenil par a druhy este v pohode vydrzi). ked sa spatne obzriem na tie Pirelli P7cint - keby nenastal problem s nerovnomernym opotrebenim, tak by to bola super guma, pocitam, ze pri rovnomernom opotrebeni by vydrzala tak 60tisic, mozno viac... skoda toho... k tomu jazdnemu stylu - vseobecna odpoved - urcite ano, na druhej strane som to stale ja a to iste auto, aj tu zeninu OII som predtym asi 2 roky jazdil prevazne ja (aj preto som kupoval Energy Saver, lebo som za sezonu jazdil 20tisic) a jazdil som minimalne tak rychlo a razantne ako teraz... preto mi to nejde do hlavy... Editováno: 6. Květen 2014, autor: PistaTT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 14. Květen 2014 Sdílet Vloženo 14. Květen 2014 (editace) Tak som sa rozhodol vyskúšať Primacy 3. Uvidíme v septembri, či to bola dobrá voľba. Prvé pocity z jazdy na suchu sú fajn. Editováno: 21. Květen 2014, autor: PistaTT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 28. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2014 tak po zhruba 12 tisicoch mozem vyslovit s Michelin Primacy 3 spokojnost s jazdnymi vlastnostami a na prvy pohlad aj s opotrebenim (problem co som mal predtym s Conti, ze by sa vonkajsia strana vyrazne drala som nezaznamenal) dalsie skusenosti s nimi uz mat nebudem. firemny voz bol vymeneny za novy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 1. Květen 2018 Sdílet Vloženo 1. Květen 2018 (editace) Ahoj,po 6 letech budeme doma měnit gumy,ted máme Bridgestone Turanza ER300 Ecopia,v rozměru 195/65 R 15,gumy nejsou sjete ,ale začly neskutečně hučet,hlavně na dálnici.Mate někdo nějaky tip na dobre gumy?Hlavně tiche.Samozřejmně vim že u dvojkove Octávky neni odhlučnení podvozku kdovi jake.Díky za připadne tipy. Editováno: 1. Květen 2018, autor: bitttpower Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 1. Květen 2018 Sdílet Vloženo 1. Květen 2018 Od vyroby mam na 7Golfe Hankooky a nemam nic proti nim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomik.cesko Vloženo 29. Duben 2019 Sdílet Vloženo 29. Duben 2019 Hoj, mám na autě výše zmíněné Bridgestone Turanza a taky mi brutálně hučí (DOT 2012 ). Auto mám od ledna, zimní mám Nexen a co se týče hlučnosti, nevím o nich, na mokru jsou taky OK. Tak mám dotaz na Nexen letní. Má někdo zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 30. Duben 2019 Sdílet Vloženo 30. Duben 2019 Odporucam ti testpneumatik.eu (nerobim reklamu) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 30. Duben 2019 Sdílet Vloženo 30. Duben 2019 Hoj, mám na autě výše zmíněné Bridgestone Turanza a taky mi brutálně hučí (DOT 2012 [emoji20]). Auto mám od ledna, zimní mám Nexen a co se týče hlučnosti, nevím o nich, na mokru jsou taky OK. Tak mám dotaz na Nexen letní. Má někdo zkušenost? 7 ročné pneumatiky si nemusel na auto ani dávať. S Nexenom skúsenosti nemám, zatiaľ najviac spokojný, čo sa týka letných, som bol s Pirelli. No stále hľadám ideál. Na Passate mám už druhú sezónu Hankook a vcelku fajn, len grip sa mi zdá o niečo slabší oproti Pirelli, čo mám z výroby na S3. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomik.cesko Vloženo 30. Duben 2019 Sdílet Vloženo 30. Duben 2019 před 7 hodinami, cayc napsal: Odporucam ti testpneumatik.eu (nerobim reklamu) Nexeny tam nejsou. Ale jak píšu, se zimníma nemám nejmenší problém. Proto váhám, jestli si je nemám pořídit i na léto. před 5 hodinami, PistaTT napsal: 7 ročné pneumatiky si nemusel na auto ani dávať. Na těhle pneumatikách jsem auto koupil. (v lednu)(Na nich sjelo auto z linky, bývalý majitel na nich jezdil jeden rok, pak koupil "hezkou sadu" - tu mi nenechal) Na zkušební jízdě jsem si toho moc nevšímal, byl jsem zvyklý na horší, (auto jsem koupil 10km od mého bydliště) a hned jsem přezul na zimní. No a na těch Nexenech jsem si zvykl na ticho od kol a teď mě ten kravál štve, pomalu neslyším ani motor. Navíc v dešti i poměrně kloužou, tak jsem se rozhodl pro koupi nových. Hodně jsou vychvalovány Dunlopy, ty jsou asi za 4800 (cena sady e-shopu vč dopravy) Ty Nexeny asi 3900. A na Heurece.cz taky poměrně vychválený. Pirelli jsou za 4900. Tak váhám. Váhat budu tak max do soboty, pak napíšu, co jsem obul a jak mě to nadchlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 30. Duben 2019 Sdílet Vloženo 30. Duben 2019 Guma starnutím stráca svoje fyzikálne vlastnoati. Takže je fuk, že je nejazdená a má 8mm dezénu. Jak je to staršie ako 6 rokov, tak to na auto nepatrí... je len škoda, že ju nepredal už vtedy. Takto sa vyhodia nepoužívané gumy, ktoré mohli niekomu poslúžiť. Nexen nepoznám a preto by som pri snahe usporiť šiel skôr do Hankooku. Na Passata som minulý rok kúpil novú sadu 205/55R16 91V za 200€ s DPH. V aktuálnom slovenskom autobuilde je veľký test letných gum... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomik.cesko Vloženo 30. Duben 2019 Sdílet Vloženo 30. Duben 2019 Je zajímavý, že Nexen nikde v testech nejsou. Jinak Hankook jsou asi za 4400. Mě nejde ani tak o snahu ušetřit (těch pár stovek při životnosti gum?) ale chci něco tichého a za mokra dobře držícího. Popravdě lákaj mě Nexeny, že bych je prostě zkusil, nebo Dunlopy, jakože jistota. Tak půl na půl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomik.cesko Vloženo 30. Duben 2019 Sdílet Vloženo 30. Duben 2019 Nechci tu šířit nějakou reklamu, ale Nexen je korejská značka ale vyrábí se v ČR, https://www.nexentireczech.cz/ ještě pohledám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 1. Květen 2019 Sdílet Vloženo 1. Květen 2019 v 195/65R15 najlepšiu pneu čo som mal bol Pirelli P1 , za sucha aj mokra parádna , nízke opotrebenie a hlavne rozumne rezané drážky až do kraja Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PistaTT Vloženo 1. Květen 2019 Sdílet Vloženo 1. Květen 2019 Nechci tu šířit nějakou reklamu, ale Nexen je korejská značka ale vyrábí se v ČR, https://www.nexentireczech.cz/ ještě pohledám Podľa toho, čo píšu na tej stránke, sa vyrábajú v Kórei, Číne a Čechách. Dokážeš sa pri nákupe spoľahlivo vyhnúť kusom vyrobeným v Číne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.