Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Pořídil jsem xenony na svou OII. Xenony po nastartování naběhnou krásně v bílé barvě (testováno na bílé zdi), ale po cca 5-8 vteřinách světla začnou žloutnou a zůstanou jakoby do žluta a svítí nic moc. Čím by to mohlo být? Ve světlech jsou nové výbojky.

Vloženo

Výbojky tam jsou origo? Jinak to co popisuješ je normální jev když výbojky startujou jsou bílé s nádechem modré pak se barva světla ustálí na bílo-žluté to je origo okolo 4100-4300K. Když pak výbojka je u konce životnosti začne svítit do modra až fialova:-) Jestli chceš bílo-modrou barvu sežeň si výbojky s teplotou světla 6000K. Mám je a svítí krásně...:-)

• o 3 roky později...
Vloženo

Ahoj Stepi, jak jsi vyřešil tu svítivost do žluta? Já jsem měninl výbojku a chová se přesně tak jak to popisuješ ty.  chvilku svítí stejně a po chvilce zače xenon svítit do žluta skoro jako halogen... :-(

• o 2 roky později...
Vloženo

Ahojte, prdla mi pravděpodobně výbojka - spadne do fialové barvy... napadlo mě, prorože se mi nechce teď dávat 4000 za nové orig, nemáte někdo zkušenost s tímto od Osramu?195fb9b5891d89fc4db07acae0b98e29.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...