Woody Vloženo 12. Červen 2015 Sdílet Vloženo 12. Červen 2015 Bylo to něco levného z kauflandu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toldi Vloženo 15. Červen 2015 Sdílet Vloženo 15. Červen 2015 Tak netrvalo dlouho a objevil jsem svůj první pazvuk.... drnčení schránky na brýle. Vzhledem k tomu, že ji mám hned u hlavy (a že na to teď dávám pozor!) mě to asi brzo přivede k šílenství, jsem na tyhle zvuky vysazenej. Když schránku otevřu a uvnitř přitlačím ke stropu, tak zvuk přestane. K tomu, abych zvuk reprodukoval nemusím ani jet, stačí lehce sklopit stínítko a vzápětí pustit - jak bouchne do stropu tak schránka hezky zadrnčí. Nevíte někdo, co s tím? Jo a ty pacičky, do kterých se schránka při zavření zacvakne, jsou z nějaké pryže? Když jsem na ně poprvé omylem hrábl, tak jsem se lekl, že jsem je zlomil, pak jsem teda zjistil, že jsou z nějakého měkčího materiálu a je to asi OK... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 koupit si takový ty čočky gumový, nebo těsnění do dveří - nějaké slabé a prostě v místě kde to dosedá to podlepit ať je to jakoby napružené, ale zároveň utlumené... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toldi Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 Dneska se budu stavovat ještě u prodejce kvůli papírování. Myslíte, že má smysl, se na to zeptat? Nebo tam maj takový detaily většinou na salámu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 ne, máš právo cokoliv reklamovat a vrzání a pazvuky mají povinnost řešit - je věc druhá, jak to vyřeší. Narazíš na poctivce, co si dá pozor když to bude rozebírat, nikde nic neodře a nezničí a pokud ano, tak to vymění a vyřeší to elegantně a né nějakým šíleným bastlením... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 Každopádně bych mu to být tebou ukázal, když to jde tak krásně nasimulovat tou clonou a nemusíš hledat rozbitou silnici v okolí servisu. Minimálně ti vymění kus za kus, třeba je to nějaký zmetek, kde něco chybí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toldi Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 Tak se na to v servisák podíval, slyšel a objednal mě na příští týden. Zjevně jsem první, v systému tuhle stížnost nemaj ještě hlášenou (jen u OIII), takže se to bude řešit ofiko s MB. Tedy operace na dva dny minimálně. No aspoň mi to pořádně prolezou, než aby dělali nějaký polovičatý řešení Každopádně maj Rapidy novej pazvuk do sbírky. Naivně doufám, že je první a poslední. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 No, ono to jejich TPI nebo jak se to jmenuje funguje prazvlastne. Jsem se jeste nesetkal ze by tam neco nasli 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 V rámci používání shodných dílů - nemá náhodou OIII ten samý kastlík......? Taková prkotina a budou to řešit takovou dobu! Že by do tvého servisu vyslali z MB kvalitáře? To asi nebude jen nekvalitní schránka. Anebo ji konstrukčně upravili (rozumněj zlevnili) a ono jim to zase nefunguje (jako třeba náš oblíbený silentblok). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toldi Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 Schránka by měla být stejná, ale drnčení u Rapida je pro ně zjevně novinka. Naznačil mi, že tam může být víc příčin, a že se to musí udělat hezky ofiko a systematicky... Na místě se do toho pouštět nechtěl. Tak uvidíme... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 Ale jo, to chápu, auto je v záruce, a ŠA to má tak nastavený, že všechny výměny a opravy schvaluje. Než nich servis ne vymění ani šroubek. Jde totiž o jejich peníze. Bohužel nemůžeme doufat, že to vede k větší kvalitě produktu. Spíš k tomu, že se tak zjišťuje nejnižší možná životnost úprav pro snížení nákladovosti výroby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hootchi Vloženo 17. Červen 2015 Sdílet Vloženo 17. Červen 2015 Kdo jste si kupovali ten Panoil, nemáte potom zašpiněná skla okýnek? V servisu mi to jednou již dříve promazávali, ale na horní straně skel pak byly takové hnusné mastné fleky jak to zajíždí k té semišce. A je lepší vzít vazelínu a nebo silikonový olej? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 17. Červen 2015 Sdílet Vloženo 17. Červen 2015 Jo, píše tady o tom Petrrr v příspěvku #697. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hootchi Vloženo 17. Červen 2015 Sdílet Vloženo 17. Červen 2015 Aha, tak to jsem nějak přehlédl, ikdyž to tu sleduji dost bedlivě. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 17. Červen 2015 Sdílet Vloženo 17. Červen 2015 Doplním jen, že prozatím to takto funguje, okna už se nemastí. Jinak doporučuji určitě vazelínu, silik. olej neměl dlouhého úspěchu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 17. Červen 2015 Sdílet Vloženo 17. Červen 2015 Mi už měsíc a půl účinkuje ta servisní vodička, takže zatím nemažu, ale mám připravenu vazelínu od pan oilu. Takovou tu gumu kolem skla jsem měl po servise celkem upatlanou, ale není to nic, co by nezvládl panák okeny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hootchi Vloženo 17. Červen 2015 Sdílet Vloženo 17. Červen 2015 Právě že zázračná vodička (no přišlo mi to jako obyčejný olej, navíc jsem to měl nakapané úplně všude v interiéru) mi přestala ze servisu fungovat asi tak po měsíci (byly docela průtrže, tak to šlo asi rychle pryč), tak hledám nějaké dlouhodobější řešení. Zkusil jsem klasický silikonový olej, ale křupání po pár dnech nebo týdnech začalo znovu a ještě k tomu všude všechno umazané od něho, tak to asi vidím také na tu vazelínku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 17. Červen 2015 Sdílet Vloženo 17. Červen 2015 Mi poprvé i podruhé přestala fungovat po dvou až třech týdnech, ale přišlo mi, že to celkem odbyli a spíše se zaměřovali na těsnění co je na rámu karoserie (zbyly na něm i takové šedo-bílé mapy). Potřetí na mou žádost dali pořádnou nálož té sametce na rámu dveří a už to funguje celkem dlouho. Ale samozřejmě čekám, že tak jako tak to dříve či později vyschne a zase se to rozvrže. Olej ne, to bude hned pryč ... no i když zde uvedený (motorový) Motul 510 2T je chválen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 18. Červen 2015 Sdílet Vloženo 18. Červen 2015 Tak dnes jsem snad skoncoval s vrzáním rámečku kolem budíků. Nejdříve jsem myslel, že praskají samotné budíky ve stylu F1, ale zjistil jsem, že to vzniká třením rámečku o palubní desku (zejména v místech, kde je ozdobná lišta). Takže jsem ho oblepil kolem dokola kobercovkou, zarazil zpět a je klid. Stejným způsobem asi vlítnu i na střední ofuky. Zkoušel jsem to prostříknout kokpit sprejem, jak radil Woody, ale u mě to moc nezafungovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 25. Červen 2015 Sdílet Vloženo 25. Červen 2015 (editace) Dnes upraveno vypodložení vrzajícího zámku pásu. Původně jsem tam měl oboustrannou pásku s nestrženou krycí folií, což ale nebylo moc profi. Moje oblíbená velurová folie to vyřešila - a je opět klid. Nalepená vložka není ve skutečnosti vlastně vidět, foceno je to v dolní poloze sedadla, realita je nastavení výšky řidičova sedadla. Při té příležitosti ještě doplněn kus do spony pásu do prolisu pro čudlík-zarážku. Editováno: 25. Červen 2015, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 25. Červen 2015 Sdílet Vloženo 25. Červen 2015 Proc do te zarazky? Tam je nejaky problem ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 25. Červen 2015 Sdílet Vloženo 25. Červen 2015 Jo, cvakala mi tam občas spona pásu o čudlík zarážky spony. Řešil to i Clint na jeho Sněhové královně zde http://forum.skodahome.cz/topic/125248-drn%C4%8Den%C3%AD-plast%C5%AF-a-pazvuky-v-interi%C3%A9ru/page-9#entry2018740, ale mě se tam ten nábytkářský doraz nechtěl moc dávat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 25. Červen 2015 Sdílet Vloženo 25. Červen 2015 Inspirace z Fiatu 500X, tam je zámek ještě víc natěsno mezi sedačkou a tunelem. A filc je tam už v sérii..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 25. Červen 2015 Sdílet Vloženo 25. Červen 2015 No ty kokso, jsem kouknul ze zvědavosti na ten odkaz a jestli si rapiďáci stěžují na pazvuky, tak by měli navštívit stejnou sekci u oktávistů, co přitom za svůj povoz vytáhli znatelně víc peněz :-/ By se člověk bál nahlédnout k supům. U našeho rapidu zatím po měsíci provozu stále klid (ťuk ťuk ťuk), jen mám pocit, že slyším bzučení od motoru, pokud přišlápnu plyn. A to jsem předtím buď neslyšel, nebo nevnímal... Jo, jen zabouchnutí dveří se staženými okny je lahůdka, ale to jsem pochopil není bug, ale feature 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hruskin Vloženo 26. Červen 2015 Sdílet Vloženo 26. Červen 2015 (editace) To bzučení slyším od motoru taky, jakmile se zahřeje, tak to přestane. Podle mě taky feature. Editováno: 26. Červen 2015, autor: hruskin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.