Listopad 9, 201410 r tak to pochybuju že to je i u mě, mě to dělalo hned od výroby, ale na místě je zvuk podobný zapínání zipu slyšet, ale jenom občas...
Listopad 9, 201410 r Presnee do tej doby me to taky nikdo nerekl. A byla predemnou pani s fabii a stejnej problem takze to nebude jen rapid
Listopad 9, 201410 r tak vrzání plynového pedálu, jak jsem vypozoroval, vzniká při nízkých teplotách, jak se to prohřeje nevrže, má na to i vliv jak šlapu na plyn, mám patu pod brzdou a jak vykloním nohu na plyn asi jej nějak zkřížím, dělalo to když jsem moc chladil klimou a teď když je někdy ráno zima, jinak už mám cca 12 000 km a nic kromě tohohle zatím nehlučí, pouze pořád vyhřívám zadní sklo hrnkem s kávou
Listopad 9, 201410 r zkuste mrknout na video - pedál.. už mě to dnes drásalo nervy... musíte stáhnout všechny 3 RAR soubory, aby to šlo, bohužel to mělo přes 40MB děláto, když plynový pedál nepřišlápnete rovně dolů, ale vychýlíte se od směru - viz. video... 1pazvukpedalu.part2.rar Upraveno Listopad 9, 201410 r od 12tsi77kw
Listopad 9, 201410 r tak vrzání plynového pedálu, jak jsem vypozoroval, vzniká při nízkých teplotách, jak se to prohřeje nevrže, má na to i vliv jak šlapu na plyn, mám patu pod brzdou a jak vykloním nohu na plyn asi jej nějak zkřížím, dělalo to když jsem moc chladil klimou a teď když je někdy ráno zima, jinak už mám cca 12 000 km a nic kromě tohohle zatím nehlučí, pouze pořád vyhřívám zadní sklo hrnkem s kávou mám to stejně, netlačím na pedál kolmo ale šikmo...
Listopad 9, 201410 r přesně tak... taky pata tak někde mezi brzdou a plynem a jdu do toho šikmo... díval se někdo na to video?
Listopad 9, 201410 r Ale takhle snad jezdi kazdej ne? Nikdo snad nema nohu rovnobezne ve smeru pedalu.
Listopad 10, 201410 r Jinak mně začal se ozývat klepání víka kufru (vzdáleně jako by od zadního podvozku), tedy dorazy šly o další zoubek více (nyní již o 2 zuby oproti origo), tak uvidíme.
Listopad 10, 201410 r no jsem zvědavej jak auto bude "vrzat" až bude opravdu mráz. Zatím se stupňuje vrzání výplně předních dveří na kostkách a ozývá se to pulzování, což fakt netušim co je a pěkně mě to sere...
Listopad 10, 201410 r K tomu pulzování je pěkné téma tady http://www.briskoda.net/forums/topic/303567-low-frequency-boom-in-cabin-fixed/ Angličani to dost řeší (evidentně je to dost s..e), diskuze se motá hlavně okolo pneumatik, nedostatečného tlumení panelů karoserie vzadu, vliv na to má prý i chybějící rezerva v kufru, zlepšuje to trochu přídavný koberec v kufru.
Listopad 10, 201410 r Já už jsem 1,5 zimy zažil a můžu říci, že v létě má svoje pazvuky a nástupem zimy ustoupí zimním pazvukům. Čtvero ročních období, čtvero sad pazvuků Upraveno Listopad 10, 201410 r od Petrrr
Listopad 10, 201410 r K tomu pulzování je pěkné téma tady http://www.briskoda.net/forums/topic/303567-low-frequency-boom-in-cabin-fixed/ Angličani to dost řeší (evidentně je to dost s..e), diskuze se motá hlavně okolo pneumatik, nedostatečného tlumení panelů karoserie vzadu, vliv na to má prý i chybějící rezerva v kufru, zlepšuje to trochu přídavný koberec v kufru. jako je fakt, že jsem si toho poprvé všiml až když jsem nasadil zimáky
Listopad 10, 201410 r Jo já taky, mám leňáky 185/60 R15 a zimáky 195/55 R15 (zimáky se mají foukat o 0,2baru více než letní dle návodu 2,4 předek - 2,5 zadek tedy) Tak nižší profil a starší typ podvozku prvních Rapidů MR13 dělají své, tvrdý, jak kdybych seděl ve Ferrari a hned se projevuje více pazvuků.
Listopad 10, 201410 r to já mám stejný jako letní 215/45/16 Ale zřejmě zimáky od Michelinu Alpine A4 vytváří nějaký rezonance a mě to pak pulzuje v kabině. Nebo to už dělalo předtím, ale já si toho nevšiml na letních - což pochybuju.
Listopad 10, 201410 r Hmm, těžko říci, mně to kupodivu nedělá co popisuješ. Jinak i když máš stejný pneu, tak zimní se mají foukat o ty 0,2 baru více než je předepsaný tlak pro letní. to jen poznámčka.
Listopad 10, 201410 r když jsem je nechával měnit v pneuservisu, tak se týpek koukal na štítek na víčku na koliik se mají foukat... no ještě to radši překontroluju. Ale fakt je, že to pulzování, tady o tom nikdo neslyšel ale angličani to fakt docela řešej a i němci
Listopad 10, 201410 r Petrrr aste som nepocul o tom ze by sa mali fukat zimne viac ako je predpisane.Preco by sa mali fukat viac? Dik.
Listopad 10, 201410 r Je to tak, jak napsal Petrrr, viz Návod k obsluze: Hodnoty tlaku pro letní pneumatiky jsou uvedené na vnitřní straně krytu hrdla palivové nádrže » obr. 105 - . Hodnoty tlaku pro zimní pneumatiky jsou o 20 kPa vyšší než pro letní. Kontrolu tlaku provádějte vždy u chladných pneumatik.
Listopad 10, 201410 r Je to kvůli tomu, že zimní pneu má měkčí pryž a tak by při stejném tlaku byla jakoby nedostatečně nafouklá i vzhledem k nižším venkovním teplotám ( objem vzduchu při 20st.C je jiný než při 5st.C. Můj názor. Vždy jsem foukal zimní pneu u všech aut o něco více než letní. Upraveno Listopad 10, 201410 r od Petrrr
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.