Přejít na obsah

Aerodynamické odhlučnění


luckyluck

Doporučené příspěvky

no, tak by mohl teda někdo definovat, jakej hluk je normální, tedy od proudění vzduchu, a jakej je nenormání, tedy že to profukuje. Mě třeba nic neprofukuje, alespoň když přiložím ruku, tak se mi nezdá, že by profukoval vzduch dovnitř. Ale zase mi to přijde hodně slyšet, aby to byla aerodynamikou...

:p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 7 let později...

Nevíte, jestli se dá odhlučnit Fabia I ?
Jde mi o aerodynamický hluk na dálnici - celkově se mi zdá vysoký a u jedněch zadních dveří občas vyloženě "profoukává". 

Ptal jsem se v servisu, zda by pomohla výměna těsnění dveří a říkali, že se o to snaží majitelé Oktávek a Superbů (majitelé Fabií asi hluk tolerují), ale tyto pokusy většinou končí neúspěchem, že dodatečně to nejde nikdy udělat tak kvalitně jako přímo ve výrobě.

Doporučili "pokus" o karosářskou opravu, tzn. lepší "zapuštění" dvěří do karoserie - za ty roky už dveře nemusí lícovat a kdo ví, jestli už nebyly ťuknuté.

Řešili jste to někdo něco takového u koncernového auta ?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 10 let později...

Dobrý den, mám fabia 1 2003 a setkal jsem se s nečekaným problémem. Při jízdě ve předu jako řidič jsem si toho nikdy nevšímal ale slyšel jsem, že hodně lidí včetně rodíčů mi říkají, že jízda vzadu je extrémně hlučná a nemůžou mě slyšet při jízdě na dálnici, což znamená, že mám blbou akustiku vzadu. Nevím jak to řešit a čím přesně to bude dveřmi, podlahou nebo stropem fakt nevím. Pokusil jsem něco najít na yt ale na moc toho jsem nenarazil jenom třeba na tohle video

, kde se vlastně jedná o popis izolací což je super ale stejně co já potřebuji, nechápu to ale chci. Proto vás prosím, pomozte mi prosím vyřešit tento problém, protože sám na praktice jsem to vyzkoušel a bylo to hrozné, přičemž jsme nejeli ani na dálnici ale na místní silnici jestli se dá tak nazvat haha. Předem děkují všem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...