Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Kolik natankujete, když se rozsvítí rezerva? Mě to vypne při cca 40 litrech a víc ani ťuk. Předtím jsem měl sice golfa, ale tam se v poho vešlo 50 litrů, a octávka to měla předpokládám taky. Takže další úspora na OIII je menší nádrž? Řeknu vám, pěkně mě serou tyhle "simply klevr" od škodofky :-(

Vloženo

To máš pravdu a podobnou stížnost jsem už tady někde četl. Jen jestli neukazuje PP nesmysly.

Přesná citace z manuálu: Objem palivové nádrže je asi 50 litrů, z toho asi 7 litrů jako rezerva.

Vloženo

Když se rozsvítí rezerva, tak to ukáže dojezd 80km při spotřebě 5,5 (1,6 tdi). Rezerva je podle ukazatele cca 1/8 nádrže, tedy cca 6litrů. Po natankování to ukazuje dojezd jen 800km, tzn. 44 litrů. Divný, ne?

Vloženo

U SII se píše taky až 60l, nicméně nikdy jsem tam těch 60 l nenatankoval, ani při najetí 10 km na dojezd nula, nejvíc snad 57 l.

Včera mi to psalo dojezd 150 km - svítilo hladové oko a natankoval jsem 49,5l. SII má jakoby dvojitou nádrž s tandemovým čerpadlem, v tom bych viděl ten zádrhel. OIII to asi bude mít stejně.

Do OII jsem normálně natankoval přes 55l, když byl dojezd 0 km.

Vloženo

U SII se píše taky až 60l, nicméně nikdy jsem tam těch 60 l nenatankoval, ani při najetí 10 km na dojezd nula, nejvíc snad 57 l.

Včera mi to psalo dojezd 150 km - svítilo hladové oko a natankoval jsem 49,5l. SII má jakoby dvojitou nádrž s tandemovým čerpadlem, v tom bych viděl ten zádrhel. OIII to asi bude mít stejně.

Do OII jsem normálně natankoval přes 55l, když byl dojezd 0 km.

Obdobně vypadající nádrž je podle obrázku v Etce jen pro OIII 4x4.

Vloženo

Obdobně vypadající nádrž je podle obrázku v Etce jen pro OIII 4x4.

A tam je nádrž větší? Jinak normál OIII má tedy jednolitou nádrž? Pokud ano, tak to zase nějak šulí, a u nádrže u které by kdysi bylo napsáno 45l píšou až 50l, které ona skutečně má, ale ty poslední 2-3l člověk většinou nevyjede, protože by musel jet dost dlouho na dojezd nula s velkým rizikem toho, že mu dojde palivo úplně.

Vloženo

popravdě to neřeším, nicméně vím že tankuji tak 40 - 43 litrů nikdy jsem víc nenatankoval, záleží kdy jedu tankovat, do O II jsem natankoval i 52 litrů, bylo to příjemnější... jezdím často do Slovinska a i těch 40 liitrů bohatě stačí... tankuji vždy u OMV v Rakousku - WILFERSDORF před nájezdem na dálnici...

Vloženo (editace)

objemy jsou tady - v příloze toho odkazu...

edit: aha sorry až teď jsem si všiml, že je to starý dopis.... musím najít ten novější, kde je i O III

Editováno: , autor: Hravec
  • o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Tak dneska 45 litrů, ale to jsem jel 40km s dojezdem "0", a celkově jsem ujel od natankování do plna 750km při prům.spotřebě 5,5. Víc už jsem nezkusil s nulou jet, ručička palivoměru ležela taky na nule, resp. na prvním červeným dílku. Možná to příště zkusím s kanystrem dojet do sucha, abych měl jasno...

Editováno: , autor: AlesK
Vloženo

Pokud je nádrž na 50 litrů, tak mi tam pořád chybí těch 5 litrů, který bych tam rád nacpal. Když jedu 40 km s dojezdem nula, tak bych čekal, že tam dostanu těch cca 48-50 litrů.

Vloženo

A tankujete až co se tam vejde ? Nebo jak Vám vypne automacky pistole, tak považujete nádrž za plnou? Protože ještě potom tam tak 2 až 3 L vejdou ...

Kdysi jsme to zkoušeli ve Fabii I, ta měla nádrž 45L a dostali jsme tam kolem 48L a pak to vychrstlo ven přes víčko vrchem... navíc všechny nádrže mají nějaký prostor na odvzušnění apod.. takže je nikdy úplně na 100% nevyužijete... někde se to tady tuším už psalo...případně někteří jiní to dovedou vysvětlit lépe než já...

Vloženo

.. nejak nechapu, tak ma nadrž na 40 litrů a co?? máš kolem sebe málo benzinek, nebo se cítiš ošizen, že golf měl 50 a okta jen 40..?bud rád, máš apon menší hmotnost auta... ne?

Vloženo (editace)

Já to taky nechápu. OIII je větší než OII a proto má menší nádrž? Vždyť tam je místa mraky, kor s jednoduchou nápravou. Kdyby to aspoň nechali jak to měla OII. Pro mě bylo příjemný vědět, že najedu na jedno natankování 850km. Takhle je to "jen" 700 a mohlo to být 900 nebo i více.

Prostě mě s tímhle přístupem škodovka s..re. To je nádrž 50 litrů, která má ale jen 45, označení motorizace tiše vypustíme, aktivní kapotu taky, osvětlení interiéru Ambiente jak jsem se někde dočetl taky, a cenu nechají? To je prachsprostý ochcávání zákazníka. Chtěl bych vidět, jestli by si takovýhle chování dovolilo VW. Podle mě by si to k Němcům nedovolili, ale čecháčci snesou všechno  :kol-29:

Editováno: , autor: AlesK

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...