Hagrid_cZ Vloženo 7. Červen 2013 Sdílet Vloženo 7. Červen 2013 Sháním chladič na Felicii 1.3 Mpi, a chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s čínou (Vika atp.)? Originál je poměrně drahý a dost těžko se shání. Co byste mi doporučili? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 8. Červen 2013 Sdílet Vloženo 8. Červen 2013 neorig. chladiče bych se nebál, měl jsem ho taky na bývalé 1,3 BMM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 8. Červen 2013 Sdílet Vloženo 8. Červen 2013 presne tak..v tomto prípade ho tam môžeš dať Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ypsilonx Vloženo 15. Červen 2013 Sdílet Vloženo 15. Červen 2013 Pokud máš nějakého kamaráda servisáka co maká na IČO, tak se ho poptej jestli by ti u nějakého dodavatele nemohl dodat originál chladič -> překup od ELITU, AUTOKELLY, APM - cokoliv. Jsou tam mírnější ceny než maloobchod. Jinak viky bych se nebál co se týče feldy! Dělal jsem otci ramena a už na nich jezdí nějakých pár let. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Felicius Vloženo 25. Červen 2013 Sdílet Vloženo 25. Červen 2013 Zdarec, Feldaři! Přispěji taky svoji troškou do mlýna. Mám Feldu 1,3 MPi r.v.97 a taky mi předloni v zimě odešel chladič do věčných lovišť. Taky jsem si myslel, že na chladiči není co zmastit, ale chyba lávky. Zašel jsem do autodílů JAS a koupil nějakého Turka za pětikilo. Jakmile jsem ho v garáži vybalil zjistil jsem, že má v jenom vývodu zapomenutý plastový výlisek. Tak jsem jej nožem odstranil a chladič namontoval. Jakmile jsem nalil chladící kapalinu, tak se to kolem všech spon rosilo. Pak jsem spony dotahoval, vyměnil těsnění pod spínačem (zkoušel jsem hliník, fíbr) a pořád jsem měl loužičky pod autem. Jednou týdně jsem dolil litr chladiva a na jaře mě došla trpělivost a zajel do Škodovky pro origo chladič z Autopalu, stál mě tisícovku. Vyměnil jsem jej a dodnes mám klid a za rok jsem nedolil ani kapku G-12. Když jsem ty chladiče porovnával, tak u origo byly ty nátrubky většího průměru a stěny byly silnější. Takže si myslím, že u toho neorigo chladiče se ty nátrubky musely deformovat. A čím jsem více dotahoval, tím to bylo horší. A perlička na závěr, když jsem ten neorigo chladič vytáhnul z auta, dal jsem jej za dveře garáže a když jsem se pro něj za 5 minut vrátil, už tam nebyl. Teď je otázkou, jestli ten sběratel za něj ve sběrně vůbec něco dostal anebo jim musel ještě doplatit?!? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MSticky Vloženo 23. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2013 Zdravím všechny , mám takový velmi akutní dotaz . Bratrovi začal téci chladič na feldě 1,3 mpi , chtěl to sice zalepit nějakopu sra..kou ale to jsem mu rozmluvil a tak shání nový . Mám totiž doma nový chladič na feldu 1,6 a tak potřebuji poradit jestli by se tam vešel , já jen že se mi válí domu a takhle by se možná i využil .Předem díky za vaše rady postřehy . Martin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MSticky Vloženo 24. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2013 nikdo nic ....žádná drahocená rada Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2013 nepasuje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 24. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2013 Chladič z feli 1,6 je o poznání větší než z 1,3 - pasovat do front-endu by měl, ale asi budou jiný průměry napojovacích přírub. Pokud už by se ho povedlo i napojit, měl by fungovat - akorát bude muset daleko víc makat termostat... Asi by bylo nejjednodušší koupit z druhovýroby novej chladič přímo určenej k motoru 1,3 - cena není nijak závratná... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2013 nepasujú hlavne vývody na hadice a počet ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MSticky Vloženo 25. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2013 Díky za vaše odpovědi pánové , dnes ten chladič prasknul tuplem a ten z 1.6 na 1.3 opravdu nejde . Výměna bude muset počkat na pátek . To : ekkar druhovýroba určitě nebude je to samá čína , brácha chce origoš chce aby mu to vydrželo a né aby ho měnil za chvíli znovu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 25. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2013 proč ne druhovýroba? mě se nový origoš vy*ebal po výměně 100km od baráku - praskla příliš tenká stěna plastové komory, vika jezdí roky bez problému Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2013 tady musím s VIKOU čo napísal ben06 súhlasiť ...a to som proti tomuto výrobcovi nekompromisný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MSticky Vloženo 26. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2013 Já vím že druhovýroba pánové může být dobrá a někdy i lepší než origoš ale je to jeho auto , on si utratí prachy a já mu do toho moc kecat nemohu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2013 tak potom nie je čo riešiť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sindelar Vloženo 13. Květen 2023 Sdílet Vloženo 13. Květen 2023 Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li někdo montoval do felicie 1.3 chladič z 1.6. Kvůli případné větší výkonnosti chlazení. S místem by nebyl problém, spíše s hadicemi. Na chladič z 1.3 jsou připojeny 3 hadice, kdežto na 1.6 pouze 2. Existuje nějaký způsob, kterým se to dá vyřešit? Máte s tím někdo osobní zkušenost? Předem děkuji za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.