Přejít na obsah

ypsilonx

Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení ypsilonx

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Ahojte borci, mám problém který bych potřeboval pvyřešit mám starenku felicii rok 95 a ted jsem po 350000km dělal GO -> hlava čistá, těsnění nové, spojka (STARLINE), nové řazení, nová pumpa, nové rozvody, měněná převodovka z feldy 98 (150000km). nový olej, nové trubky chladicího systému, nový převodový olej. I přes tyto všechny nové věci mi felicie na volnoběh v oblasti motoru klepe či drnčí, když sešlápnu pedál do vysokých otáček tak se zvýší intenzita drnčení a když pustím pedál tak je to ještě horší jakoby něco bylo na setrváku nebo spojka se podělala, při jízdě mi to v mírných otáčkách mirně drnčí ale při přeřazování je to hrůza nevím jak bych ten zvuk popsal. Prosím o návrhy co by to mohlo být? Mám podezření na to ten setrvák nebo něco se spojkou, rozhodně vana se mi nechce zase sundávat! PROSIM HELP! EDIT: Není tu někdo kdo by mi poradil nebo se s tím někdy nesetkal? Když jsem měl to auto na zvedáku tak jsem slyšel ty drnčící zvuky jako by vycházely z vany. Je možné že jsem něco špatně něco utáhl? Třeba sítko na olej nebo tak něco? auto jede normálně na výkon to nemá vliv ale ten zvuk je hrozný! Prosím o pomoc. EDIT: Připisuji info o tom, že se mi problém asi nějak více uvolnil - jde o to že zvuky se projevují i při startu -> nemohlo by to být něco co by se týkalo startéru a setrváku? že by zubama o sebe klepaly? Předtím jsem si myslel, že to je nasávačkou oleje z vany že by se uvolnila ale při startu se tak nerozhýbe, si myslím. Díky za pomoc!
  2. Myslím, že toto je problém spojky -> dělalo mi to to samé co popisuješ a řešil jsem to přeřazením na nižší stupeň a felda se chytla. Bohužel nemohu zjistit jestli to opravdu je tím bo mám feldu ve stavu rozloženo na šroubek Ale zanedlouho bude po GO a hned dám vědět.
  3. ypsilonx

    plasti dip

    No já našel 5l plechovku za 3700,- kč to není zas tak hrozné a spreje jsou po 400ml za 400,- kč. Jinak ty prahy si chcu dělat, ale ted nevím jestli ta plastová sada prahů je náhradou za ty plechové nebo je to jako kryt těch plechových! Neví o tom někdo něco? Dělal to někdo?
  4. ypsilonx

    plasti dip

    opravdu si myslíš, že nový lak je cenově lepší než ten plasti dip? četl jsem všude jiné názory no jenom nevím jak to je s tou pistolí!
  5. Pokud máš nějakého kamaráda servisáka co maká na IČO, tak se ho poptej jestli by ti u nějakého dodavatele nemohl dodat originál chladič -> překup od ELITU, AUTOKELLY, APM - cokoliv. Jsou tam mírnější ceny než maloobchod. Jinak viky bych se nebál co se týče feldy! Dělal jsem otci ramena a už na nich jezdí nějakých pár let.
  6. ypsilonx

    plasti dip

    Jen by mě zajímalo kolik toho spotřebuju na feldu celou a jestli to jde nanést i vzduchovou pistolí?!
  7. ypsilonx

    plasti dip

    Zdarec borci, mohl bych prosím poprosit někoho o nějaké informace ohledně PLASTI DIPU??? Kdo má s tím zkušenosti a co je potřeba a kde nejlépe nakoupit barvu? A taky by mě zajímalo kolik asi toho budu potřebovat na feldu - krátkou. Díky za informace.
  8. pardon, vím že je to dávno, taky nepokládám radu -> ale jenom pro ostatní co si budou v budoucnu číst topic, tak jim chci podat nějaké informace!
  9. Nechápu proč jedeš pro řemen tak daleko -> takové věci se prodávají v každém obchodě s autodíly a přesně ti dokážou říct jaký potřebuješ na feldu s klimou! Už nějakou dobu pracuji ve firmě ELIT a tyto věci házím téměř z paměti. Někteří profíci možná jsou úžasní, ale když se někde zeptá na banalitu jako je řemen tak z toho dělají aférku. Normálně felda bez klimy má řemen 4pk9(50) <- závorka znamená, že záleží na výrobci a některé délky se liší ale jsou to milimetry, jinak drážkový řemen na feldu s klimou má číslo 6pk16(80) <- to samé jako bez klimy. Vzhledem k tomu, že dotyčný psal, že je v autě klima dodělávaná a všude má 4 drážky a na kompresoru 6 znamená to že potřebuje 4 drážkový a existují i 4drážkové dlouhé takže by to nebyl problém -> podle mě sice klimu dělala firma, ale nebyla to firma co by věděla že se mají vyměnit i kladky atd.... aby mohl být 6 drážkový, takže to zmanená, že bylo jakoby u někoho doma sem si udělal klimu. Takže tak chlapi. EDIT: Ještě chci dodat, že v nadpisu je "klíňák" což znamená jiný druh řemene než je drážkový řemen o kterém se tady bavíme a samotný tvůrce topicu to nějak opomenul, klíňák má označení "AVX 10x950" zase délka za xkem podle potřeby a výrobce.
  10. tak top bych měl asi přitáhnout lanko spojky nebo vymněnit ložisko
  11. co mám dělat když mi nejde ani jednička pěkně, rvu ji tam jak pako než se rozjedu
  12. ypsilonx

    spojka felicia

    já bych věřil firmě ELIT! mají lepší indexování zboží a vyhledatelnost dílů, i když nenajdete úplně vše jejich záruka je a důvěryhodnost informací je lepší než např APM či autokelly! jinak autokelly má mrtě pičovinek na felcku a za pár šušňů takže oprava za pár korun!
  13. je rozdíl v pístech jedny jsou ploché a druhé sedlové a tím pádem jiný poměr komprese v tom je zakopaný kůň
  14. ypsilonx

    Rozvody

    www.elit.cz -> zde najdeš ECAT jako katalog a pod rokem svého auta najdeš řetízek i s kolečkama!
  15. bych použil asi trošku jiný rod chlape "...zmoderovat každé fórum..." aspoň jde vidět jak se przní čeština v čechách!
×
×
  • Vytvořit nový...