Leden 17, 201411 r Jak máme rozumět větě: "...při zapnutí climatroniku i třeba na první stupeň se rozběhne sahara,"
Leden 17, 201411 r kolko kilometrov si prešiel? aká bola teplota motora? aká to bola trasa? akou rýchlostou si išiel? akým štýlom jazdy? Jízda byla do cca 200km, protože se auto koupilo 13.1.2014 a 19.1.2014 se dává na předělání na plyn. Ale jelo se s ním meziměsto a spotřeba dle pal. počítače klesla maximálně na 9,5l normální jízdou, proto jsem se ptal. Jakmile bude auto v provozu na plyn, tak dám info, jak to vypadá se spotřebou, ale tipuji tak 12l plynu na 100km... Jak máme rozumět větě: "...při zapnutí climatroniku i třeba na první stupeň se rozběhne sahara," Myšleno tak, že jakmile zapnu větrák v autě i na první možný stupeň foukání, tak se okamžitě aktivují ventilátory sahary Upraveno Leden 17, 201411 r od Wojnar Edituj příspěvky!!
Leden 17, 201411 r Ale to jednoduše znamená, že jsi zapnul klimu jako takovou. Zkrátka jen co se točí větrák, i když jen na první stupeň, čili na displeji není nápis OFF, vpravo je nápis AUTO, venku je teplota větší než 5 °C ,JE zapnutá klima, čili běží kompresor a běží sahary.
Leden 17, 201411 r môže to robiť aj zapnutá klíma (tá spraví cca 1L/100km rozdiel) na Climatroniku máš tlačítko "Econ" skús ho stlačiť či sa sahara vypne. ja som mal spotrebu na cca 350-370km (Malacky - Ostrava) 7,5L ale išiel som po dialnici bez klímy.tá spotreba je podla mna v poriadku..
Leden 17, 201411 r Jj, díky, než jsem se sem podíval, tak mi byl doporučen manuál, kde jsem to vyčetl. U sorenta mám taky aut.klimu, ale její ovládání je o něco jinačí a proto mi nešlo do hlavy, že se zapínají i sahary. Prostě jsem nevěděl, že ECON znamená vyplou klimatizaci a musí svítit... Upraveno Březen 27, 201411 r od plasmo Necituj předchozí příspěvek!
Leden 17, 201411 r Ano, v podstatě dva režimy: AUTO a ECON = kompresor ON a OFF a z toho dále vycházející pak ruční režimy (klapky, ventilátor, teplota - nastavené ručně), ale vždy záleží "od kud začínáš".
Leden 21, 201411 r Díky za odpovědi a rady a jelikož se auto předělává na plyn, tak dám potom vědět, jak je na tom spotřebou, ale tipuji kolem 12-ti litrů plynu na stovku... Upraveno Leden 21, 201411 r od Zdenekaa
Leden 25, 201411 r Takže po namontování LPG je reálná spotřeba plynu +- 10l/100km, což mě docela překvapilo, protože jsem počítal tak kolem 12-ti litrů... Upraveno Leden 30, 201411 r od Zdenekaa
Březen 24, 201411 r Ti nechci kazit radost :-D ale já mám také LPG a co jsem teď počítala, tak jsem kolem 8.8l/100 km (na LPG, kombinovaný provoz - město 1/3, okresky 1/3, dálnice 1/3) a to má to auto najeto snad 6x kolem zeměkoule a za brzdu provozu se nepovažuji...obzvláště na dálnici to zrovna nešetřím a ještě mám 4kolku, takže vozidlo je podstatně těžší... Upraveno Březen 24, 201411 r od Wojnar Necituj poslední příspěvek!!
Březen 27, 201411 r ja ti neviem, podla mna tá spotreba LPG je v poriadku. predsalen je to 4x4 ako píše, a tie majú vždy vyššiu spotrebu ajkeď nieje trvalá 4x4.. a LPG je "chudobnejšie" ako benzín, takže ho tam musí ísť viac (niečo ako E85) aby zmes nebola chudobná.
Leden 8, 201510 r Chtel sem se zeptat mam klasickou 1.8t a stim ze tam mam lpg namontovane 4 bodove a pri jizde do prace cca 18 km mam spotrebu kolem 11litru a kdyz jedu delsi trasu tak mam 9 min se nedostanu .....nezalezi i na tom od jakeho vyrobce tam je lpg namontovano nebo hak je nastaveno ? Diky
Leden 8, 201510 r Hele nech si seřídit lpg u plynaře a uvidíš. Když jsem já auto koupil jezdilo kolem 8 litrů lpg,ale často svitila kontrolka emisí a hlasilo to na vagu řada válců 1 chudá směs. Po seřízení jezdím za 9-10lpg ale kontrolka nesvítí a vím že nekurvím motor. Samozřejmě záleží jestli se jezdí víc po městě nebo okresky a jak moc šlapeš na plyn.....Ono to auto umí jezdit i za 7litrů benzínu,ale to není jízda......to bych si pak mohl koupit třeba 1.4 16V a byl bych na tom stejně.................
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.