Publikováno Leden 18, 201411 r Zdravím, nevíte někdo, zda by mi na úřadě bez problémů zapsali do techničáku originál alu kola R 17 z Rapida na vůz Škoda Fabia II? V techničáku bohužel mám zapsaný od výrobce největší rozměr R16. Byl by nějaký při zapsání do techničáku nebo bezproblémů by to zapsali? Díky
Leden 18, 201411 r no já myslím že pokud to výrobce nenapsal tak ani uředník to nezapíše, protože to nemá čím podložit. V tp by měli být vždy vypsány veškeré rozměry na danné vozidlo a proto tam nejsou vypsány bo to škodovka nepovoluje! Ze svojí zkušenosti vím že třeba v německu když se koupí kola na auto tak prodejce kol dá typovy list kol a rozměr pneumatik které se mohou na dané auto dát a pak na stk zajít zkontrolovat tam vydají potvrzení že to je typově schválené a na základě toho to v německu na uřadě zapíší do tp. ale jsme v česku takže nevím zda tady to tak funguje.
Leden 18, 201411 r Autor jojo, jasné, proto se ptám zda tady o tom někdo neví, abych kola nekoupil a pak nezjistil, že mi to nezapíšou a mohl bych je zase poslat dál
Leden 18, 201411 r Pokud budeš mít typový list na ty kola co chceš zapsat tak ti je zapíšou. Je tady o tom pár témat.
Únor 12, 201411 r no já myslím že pokud to výrobce nenapsal tak ani uředník to nezapíše, protože to nemá čím podložit. V tp by měli být vždy vypsány veškeré rozměry na danné vozidlo a proto tam nejsou vypsány bo to škodovka nepovoluje! Ze svojí zkušenosti vím že třeba v německu když se koupí kola na auto tak prodejce kol dá typovy list kol a rozměr pneumatik které se mohou na dané auto dát a pak na stk zajít zkontrolovat tam vydají potvrzení že to je typově schválené a na základě toho to v německu na uřadě zapíší do tp. ale jsme v česku takže nevím zda tady to tak funguje. Zdarec, tak takhle přesně fungují i naše postupy. Koupit kola včetně typového listu, nasadit a dojet na STK, předložit typový list, nechat zkontrolovat, dostat potvrzení a s ním dojít na úřad, který jen zapíše změnu v TP. Jednoduché.... Problém nastává, když si člověk sežene kola jetá (nebo třeba i nová, ale ne z oficiální distribuce) a jsou bez typového listu. To je pak problém.
Únor 14, 201411 r Onehdá před tejdnem jsem měj rozhovor na podobné téma s pánem z homologačního oddělení z MB. Mam to jako nahrávku. Akorát nevim jak jí tady pověsit. Tak mi spíš písněte na maila a já vám jí pošlu z mailu. Mr.Pavka@seznam.cz
Únor 15, 201411 r to by se pánovi z MB bez jeho souhlasu nemuselo líbit, je to chválihodné a vstřícné, ale nepovažuji to za dobrý nápad
Únor 15, 201411 r No. Tak nějak. Raději tomu kdo jí chce pošlu mailem. Řešil sem s pánem že bych chtěl na auto 16ctky ale plechový. Všechny rozměry tam seděly, až na zális ET. Já mam v TP ET43 ale ty plecháče maj ET42. A i ten jedem pidimilimetr o kterej by to kolo čumělo ven z auta by byl prej špatně. Upraveno Únor 15, 201411 r od Mr.Pavka
Únor 15, 201411 r Stejně je to na hlavu postavené??? Mám FII MC a mám 17" origo Trinity černé. FII RS je má taky. Tak proč si sakra nemůžu nandat na auto 17" když jsem ho koupil s 15"kama? Proč to do techničáku u všech FII nenapíšou že tam můžou být max 17" když to stejně na akční modely dávají??
Únor 15, 201411 r Zdarec Jay Kay, co se originálních kol a Škody auto týče, řekl bych, že za vším hledej peníze .... Pokud se nemýlím, tak RS má originál z výroby sportovní podvozek (tlumiče a pružiny). To něco málo stojí korun .... A pak tam klidně dají 17" ... a to taky něco málo stojí korun ..... A pak to klidně zapíší do TP Kdežto, Ty by jsi chtěl pouze ta kola a ne už podvozek. A to se moc Škodě nelíbí, protože z toho nemá ani korunu... Tak Ti raději řeknou, že to dodatečně nejde, a že ani typový list nedají.... A věř že ho mají .... Tak příště budeš muset koupit auto, které už má v TP kola 17" zapsané... Nejlepší TIP je sehnat jiné 17" kola s typovým listem, nechat legálně zapsat (v TP není zapsán výrobce pouze rozměr).. No a pak je prodat a dát si tam origo 17".... Divný, viď??? No a nebo sehnat známého z STK a .... Však si poradíme, jsme Češi..
Únor 15, 201411 r No pozor! Já už jsem auto s Trinity koupil...byla to předváděčka a kola už byly na autě,takže já je zapsané mám,ale jde mi o to,že s tím dělají takové ciráty...?? Já je mám,ale když bych je chtěl na tatíkovu FII tak je tam nebudu moct dát!!!! To je ten bordel....
Únor 19, 201411 r Nechapu proc tohle nekdo resi, nikdy jsem jeste nevidel policajta co by to resil, a to ma kamos na Octavce II 20" a ja mam uz tri roky na Fabii II 17" a nikoho to nikdy nezajimalo. Mozna jen kdyz se narazi na nejakyho zmrda ...
Únor 19, 201411 r Tak může to řešit pojišťovna při případné nehodě, aby se zprostila pojistného plnění, pro to udělají cokoliv.
Únor 19, 201411 r A nebo někoho s autem zabiješ a pak je to teprv sranda. Špatný kola=jako kdybys jel bez technický nebo ožralej.
Únor 19, 201411 r Tak tak jak kolega boural , ne jeho vinou tak prvni co fotil pojištovák byli gumy !! Jak se ho ptal proč tak dostal odpověď pokud by tam nebyli ty co tam patří nedostane ani kačku a ještě by se mohlo stát že by platil škodu......
Únor 22, 201411 r Bohužel je to tak. Přesně to jsou ty důvody, PROČ mít na autě vše legálně .... Prostě JEDNOU to neprojde (u policie, STK, pojišťovny,....) a je to hotový. Pro někoho malichernost, pro druhé opatrnost. Může si každý vybrat to své.
Únor 22, 201411 r Pokud se nepletu, tak FII RS a FII ve verzi Monte Carlo mají obě snížený podvozek, o tom z jakých komponent je jedno, ale proto mají obě možnost 17ti palcových kol na auto. Osobně mám v TP zapsán 2x 17cky kola a pokaždé jiné ET, není to nic těžkého, sehnat od někoho typový list a TUV prohlášení, změnit pár udajů, na jedné verzi je i razítko, vytisknout na kvalitní tiskárně, hodit podpis a tradá na STK, tam zkouknou, dají razítko a na úřad, tam na základě papíru z STK napišou všechno. Většinou si na úřadě udělají kopii toho typového listu, což je na nic, ale co, ať si ho nechají.
Únor 22, 201411 r Ale co v případě když budu mít na autě nějakej problém a budu muset co nejdřív do servisu-záruční opravu? Nebo si auto v rámci záruky mobility odvezou. Hlavně třeba kvůli problému s řízením, čepama, servem, tlumičema, abs? Tak oni tak blbý nejsou aby mávli rukou nad nějakým vyhandlovaným dokladu o atestu kol, který na autě správně podle výrobce nemaj co dělat. Jak říkám, zjistí jeden jedinej milimetr rozdílu v ET a pošlou mě s reklamací do......
Únor 22, 201411 r Tak to už je na tobě, pokud to máš na záruce, nešel bych do toho, pokud ne a děláš si servis sám nebo s pomocí, tak proč ne.
Únor 22, 201411 r Ale co v případě když budu mít na autě nějakej problém a budu muset co nejdřív do servisu-záruční opravu? Nebo si auto v rámci záruky mobility odvezou. Hlavně třeba kvůli problému s řízením, čepama, servem, tlumičema, abs? Tak oni tak blbý nejsou aby mávli rukou nad nějakým vyhandlovaným dokladu o atestu kol, který na autě správně podle výrobce nemaj co dělat. Jak říkám, zjistí jeden jedinej milimetr rozdílu v ET a pošlou mě s reklamací do...... Ak tam nebudeš mať nejaké extrémne disky, nikto nebude riešiť pri reklamácii kolesá. V najhoršom prípade stále môžeš prísť napr. na zimných plecháčoch, ale ešte som nepočul, že by servis odmietol reklamáciu kvôli neoriginálnym diskom.
Únor 22, 201411 r Osobne mam letné disky Line ktoré majú ET 43 a zimne Atik ET 37 kupovane ako orig. prislusenstvo, no nikto neriesil že ich nemam v TP.
Únor 22, 201411 r Tak a kdo by to řešil, ten prodávající nemůže vědět co máš zapsáno nebo ne, spíš je tvojí povinnosti se podívat do TP jaký tam máš povolený rozměr a dle toho koupit Kola a gumy.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.