Přejít na obsah

Soldier_CZ

Uživatel
  • Počet příspěvků

    243
  • Registrace

  • Poslední návštěva

6 Sledujících

O uživateli Soldier_CZ

  • Narozeniny 22.7.1976

Návštěvy profilu

2 462 zobrazení profilu

Oznámení Soldier_CZ

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

27

Popularita

  1. Zdravím, díky za odpověd. Takhle podobně jsem to také chtěl řešit. Tedy zámysl byl, že to původní uchycení odříznu a navařím na nové místo, tak aby bylo dosažitelné z jiného místa nárazníku. Tak snad to půjde.
  2. Zdarec, tak moc se netěš, není teď nějak čas..... Dovolená, práce ..... Ale mám otázku. Jak jsi dopasoval uchycení pro přední tažné oko? Si nejsem jist, zda tam máš v nárazníku díru a krytku (tak je to na originálu) A nebo jsi šel jinou cestou? Díky
  3. Zdravím, tak pokud jsem dobře koukal, tak asi ne tento typ. To, že jsou minimálně dva různé typy asi víš. Tedy hlavně rozměrově. Pokud se nemýlím tak potřebuješ tento: Podobné, ale do fabie nepasující je tento typ: Hodně štěstí při výběru.
  4. Zdarec, vlastně je to jasné z této převodové tabulky... Stačí si najít rozměr a hned vidíte, že i když výrobce určí přesné parametry pneu a kol, tak obvod kola nebude nikdy 100% stejný... Tak například: 185/55 R15 .... 1785 mm 195/55 R15 .... 1815 mm 205/45 R16 .... 1800 mm 205/40 R17 .... 1820 mm To jsou rozměry dané výrobcem pro škoda Fabia a jak je vidět je tam určítý rozdíl. Nicméně si myslím, že v praxi je to v toleranci, s kterou výrobce počítá....
  5. Ahoj, ano je to tak.... Ale jak jsem psal, můžeš to zkusit na prodejně Škoda, třeba uspěješ .... :kol-32: Jinak výrobu kol obstarává Ronal. Tedy nevím jestli úplně všech... Ale třeba 17" Gigaro a Kentaur jsou od Ronalu. Ale bohužel, nedají typový list na tyto kola, také jsem to zkoušel....
  6. Zdarec, tak co se týče typového listu. Jednak co to je, asi ani psát nemusím.... Tady na odkaze jsou jednotlivé vzory, uplně dole. Jsou tam všichni česští zastupci, kteří mají oprávnění (schválení) http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_registrace_a_schvalovani_vozidel/Schvalovani_vozidel/Zapis_rafku_a_pneumatik/Postup_zapisu_rafku_a_pneumatik_do_technickeho_prukazu_vozidla.htm Je tedy pravda, že to není na 100%, neboť já měl TL od Ronalu a ten se trochu změnil oproti vzoru a hned byl problém na světě .... Získat jej můžeš několika způsoby: - koupit nová kola a prodejce dodá typový list - měl by vždy ... - pokud koupíš jetá a bez TL, zkusit oslovit výrobce kol (nebo zastoupení prodejce v ČR) o vydání typového listu. Bohužel většinou za nějaký peníz... - sehnat prodejce volného nevyužitého typového listu pro svá kola... to je spíš náhoda - a nebo sehnat jen typový list již schválený na konkretní kola na kontrétní typ auta Jen upozorňuju, že pokud je technik hodně šťouravý, je třeba aby vše sedělo do puntíku .... Název výrobce, ET, rozteč, velikost disku, velikost pneu, prostě všechno... A nezapomenout sebou certifikát TUV nebo podobné potvrzení o provedené homologizaci, včetně českého překladu ... No a samozřejmně, že nestačí typový list stáhnout a vyplnit v PC, ještě jsou potřeba razítka dovozce a razítko prodejce ... !!
  7. Zdarec, tak tohle přesně jsem absolvoval loni na konci roku. Zápis kol do TP. Je to tady popsaný dobře. Jen to shrnu jak to bylo u mne: - sehnat 17" kola - sehnat správný rozměr pneu - sehnat typový list od výrobce kol (bud ho máš při koupi nových kol a nebo u výrobce za nějaký peníz). Jinak i u škody se dá typový list sehnat, mají ho, ale nechce se jim ho dávat... asi jen pro známé ..... - sehnat certifikát TUV a překlad - nahodit kola a zajet na STK - nechat prohlédnout technikem "K" a dostat razítko na typový list - odnest typový list a zápis z STK na úřad - vypnit žádost a zaplatit zápis do TP A to je vše... A jezdit a jezdit ... Tak držím palce. Já byl na STK asi tak třikrát, pořád jim něco nesedělo ... Ale nakonec jsem je uchodil... :kol-47:
  8. Zdarec, na pohled super. :specool: Proto ho mám také. Jasně, že plast je super... Otázka je, zda je to jeden kus plastu a nebo složenina ze dvou dílů a pak sbalastené dohromady .... Pokud ta první varianta tak to je super a dej kontakt, kdo to vyrábí.. :kol-47: Pokud ta druhá varianta, tak nic pro mne. :kol-60: Už jsem viděl podobně dělané nárazníky a do roka a dne se to většinou začalo trhat, prasklinky a podobně. Tak to je to, proč jsem volil laminát... Ať dobře nárazník slouží.
  9. Zdarec, tak se musím přiznat, že asi vše nechám na jaro... :kol-18: Teď se mě do přestavby moc nechce ... Nicméně mám alespoň naplánováno na víkend změnu podvozku. Tak snad se vše povede.
  10. Tak další fotky opravdu nemám. Dělal jsem je na dílně, kde jsme ladili nárazník a více místa tam nebylo. Tak snad příště, až budu finišovat na autě.
  11. Zdarec. Co se originálního denní svícení týče, tak nebude problém. Jelikož jsou v nárazníku použité originální mřížky od ŠA, tak otvor pro ně je původní. Jen se bude muset upravit jejich uchycení v této mřížce, neboť nešlo do formy nárazníku udělat všechna uchycení dle originálu. Ale již tady jezdí několik jedničkových fábií, které mají tak upravené nárazníky včetně tohoto originálního LED denního svícení.
  12. Děkuji za podporu. Samozřejmně, není problém se s firmou domluvit a nechat si udělat nárazník. Formu mají. Nárazník mám k mání za 3200,- Nemám na tom ani kačku navíc, Těžko říct, za kolik to bude u firmy. Holt originál je originál.
  13. Děkuji moc. Ještě to není na autě, ale ted už to bude mít spád. Už jen doladit a hodit do barvy. Tak ať to šlape.
  14. Zdarec chlapy, tak a je hotovo. :kol-27: Včera jsem se vrátil z firmy a mám doma všech pět nárazníků. Pokud by někdo měl zájem, tak jeden mám volný. Jinak zkouška proběhla podle očekávání. Nárazníky vypadají super. Nicméně je to laminátový výlisek a sem tam jsme museli trochu brousit a ladit. Ale nakonec si myslím, že to dopadlo dobře. Nějaké foto pro inspiraci: Tak snad se líbí. V barvě to bude o 100% lepší. :kol-47:
  15. Zdarec chlapy, omlouvám se za odmlčení. Nicméně, dnes jsem mluvil s výrobcem. A dobrá zpráva. **** UŽ JE HOTOVO **** :kol-27: :kol-147: Vyrobeno pět kousků nárazníků. Jsem trochu časově výtížený, tak na firmu jedu až příští týden. Vyzkoušíme na místě zda je vše OK. A hned je všem odvezu. Takže Vás prosím, ozvěte se mě jak jen to půjde a doladíme způsob předání a placení. Díky moc. Jarda. Ozvat se můžete: * soukromou zprávou tady na forum, * emailem: jardasverma@seznam.cz * mobil: +420 776 697 173.
×
×
  • Vytvořit nový...