Přejít na obsah

Denní svícení - úprava


Speedluk

Doporučené příspěvky

Připojuji se k rogererovi, Vůbec se mi to nezadá jako špatný nápad. Naopak, tím že to je halogen, který je navíc v normálním reflektoru. Tím pádem mu hraje do karet rozložení světla do všech stran a vysoko nad vozovkou. Za mě to přijde praktičtější než ledky svítící v úhlu 50° a umístěny někde dole v nárazníku.

 

ad: H4 v elektricky poddimenzované škodovce 120 mám ještě staré tesly a tungsramy, naposledy měněny v devadesátých letech.

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

pokud chcete aby vam svitili zadní obrysová světla při denim svícení , tak stači nakodovat scandinavie svicení !  jde to přez VCDS 10.6 a viší , ale bohužel se vypne při panickem brždění blikaní zadnich světel ! nepřišel jsem na to , aby to fungovalo obojí  "ZATÍM" :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám dotaz.Nezkoušel někdo upravit denní svícení na Rapidu tak, aby k předním deňákům svítily i zadní lampy??Denní světla mi nepřijdou jako tak hrozný nápad, ale blbý mi přijde, že k tomu nesvítí ten zadek.Už jsem viděl hodně aut, jak svítí i v podvečer/večer na denní světla a zadek maj temnej.To je děsně nebezpečný.Nejde to nějak jednoduše upravit?

Nevím proč řešíš denní svícení za šera - když začíná být šero, zapnu hlavní světla a je to. Že někteří ťumpasové za šera dál svítí denními světly, je je jiná ...

 

P.S. Jedna zajímavost: U Fiatu Punto Evo, který má denní svícení, když za chodu motoru zapnete obrysová světla, denní vpředu zůstanou svítit a rozsvítí se i zadek

Editováno: , autor: MBDusan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Musim rict ze ja jsem ze svetel u Rapida trochu sklamany. Jezdim denne skrz tunely (Prazsky okruh) a nevidim poradne na budiky (seda cisla na cerne se mi blbe rozeznava). Takze stejne svitim porad potkavackama, protoze u deniho sviceni mi nesviti budiky a blbe na ne vidim a nesviti mi zadek, coz je zase problem v tunelech.

Ptal sem se v servisu, jestli jdou zadni svetla dokodovat k denimu sviceni a rekli mi ze nejdou  :kol-44:

Celkove jsou mi svetla na deni sviceni sumafuk, problem je, ze se u Rapidu po vypnuti motoru a zamknuti auta svetla nevypnou. U Hyu I30 se svetla vypnuly po par sekundach od uzamceni auta, takze jsem pri koupi auta rozsvitil potkavacky ... a uz je nidky nevypnul a bohorovne na ne mohl zapomenout. Jo, za tri roky jsem jednou menil zarovku H7, stala asi stovku, cena za pohodli  :kol-31:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně v tunelech svítit.

Jinak mi karlitos mluví z duše s tou špatnou čitelností šedých písmen na čeném podkladu. V minulém týdnu když svítilo to ostré slunce jsem naschval zkoušel jet jen s denníma a v protisvětle jsem viděl jen ty svítící ručičky, číslice jen trošilinku. Vzal jsem si brýle a bylo to totálně v p.... . Po rozsvícení potkávaček byly budíky viditelný.

Přemýšlím nad doděláním automatického rosvěcení potkávaček po nastartování, zas tak složitý to nemůže být, adaptovat automatické rozsvěcení, co jsem měl třeba v OI.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja bych chtel senzor na automatickou zmenu denniho na potkavaci  a zpet...taky jezdim denně těma tunelama a je hrozny vopruz to furt prepinat a zase jet porad potkavacima mi prijde skoda-.....tohle by byla klasická simply clever...alespon za priplatek to mohli dat.......ale musi to jit i ted...proste dokoupit nejaky senzor ktery kdyz zjisti pokles svetla tak automaticky sepne potkavacky a naopak...to prece nemuze bejt nic tezkyho :D

Ale muzeme bejt radi ze ma rapid alespon zvukove upozorneni zapomenutych rozsvicenych potkavacek....uz jsem je xrat malem zapomnel zhasnout....u alfy jsem to taky otocil na zapnuto a nechal svitit celou dobu a pak se to samo vyplo s vypnutím motoru... :(

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cena lidová...tak kde je problém..kdo mi to namontuje? :) Jen bych to teda nechtěl propojit na dálkáče...líbí se mi ten druhý levnější produkt :) Otázkou je jak pak funguje to nastavení trimem.. aby to neblikalo v tom lese jak píšou u prvního kousku

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak mi uniká smysl. Já beru automatické denní svícení jako prevenci toho, když zapomenu po nastartování rozsvítit. No a když vjedu do tunelu a všimnu si, že nesvítím, tak zapnu potkávačky a jsem v klidu. Proč bych je měl po vyjetí z tunelu zhasínat??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nejde o úsporu ale  o to proč to denní svícení v tom autě vůbec teda je? aby si nemusel jak trotl pořád otáčet tím kolečkem...když těmi tunely jedeš několikrát za den tak to znamená před tunelem zapnout, po odstavení auta vypnout a zpátky to samý a vlastně takhle pořád každý den (leda jezdit mimo tunely) :D asi jsem fakt línej. Kdyby to bylo tak že jednou zapneš potkávačky a necháš je zapnutý pořád (samy zhasnou po vypnutí motoru) tak jsem ticho jak pěna a spokojenej:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Kdyby to bylo tak že jednou zapneš potkávačky a necháš je zapnutý pořád (samy zhasnou po vypnutí motoru) tak jsem ticho jak pěna a spokojenej:)

Presne tohle se mi moc libi u te I30, tam je navic funkce comming home o tu mi ale zas tolik nejde.

 

Potrebuji osvetleni budiku a rad bych aby se mi nevybila baterka, kdyz i prez tu zvukovou signalizaci zapomenu zhasnout svetla. Radsi aby to bylo nastavene tak, ze po zamknuti auta svetla zhasnou, nez s nejakym senzorem tmy. Nasel jsem i nejake rele na comming home pro Oktavii/Superb, mohlo by pasovat, nevim ale jestli to nefunguje tak, ze i pri vypnutych svetlech se po zamknuti auta na chvili rozsviti potkavacky. Ja bych hlavne potreboval aby se potkavacky rozsvecovaly a zhasinaly s motorem. Muze nekdo poradit jak na to ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...