Červen 8, 20178 r Tak na to koukám a je tam psáno Total 5W40. Nechápu tedy proč mi teď tvrdí že tam patří 5W30...
Červen 8, 20178 r Tak v G-Tecu je pevny interval 15tis/rok,tudiž by tam měla přijit ta 5W40.Ikdyž některe servisy tam nalejou co jim zrovna přijde pod ruku.
Červen 27, 20178 r Zdravím, dnes jsem se byl objednat na servisní prohlídku a vedoucí servisu mi tvrdil, že každou prohlídku na G-tecu se mění filtr na CNG, nějaký mi ukazoval v krabici (cca válec 7 průměr) , avšak v dílenské příručce jsem žádne info o filtru nenašel. Měnili Vám také nějaký CNG filtr každý rok? nebo se mě snaží natáhnout?
Červen 28, 20178 r Ahoj, s mým prvním G-TEC jsem byl na třech servisních prohlídkách vždy po 15.000km a vždy vyměnili olej, olejový filtr a výpustní šroub. Nic víc, nic míň. Pokud servisák nemyslí olejový filtr, tak Tě tahá za nos a určitě bych změnil servis...
Červen 29, 20178 r Tak jsem tedy zvědavý, jak v pondělí proběhne servis. Pokud mi bude účtovat nějaký filtr CNG, tak mi ukáže místo, kde se montoval. Možná, že je poplantaný z nějakých přestaveb Škodovek na CNG, tam je filtr určitě, toto jsem našel i na netu.
Červen 29, 20178 r Také by mě zajímalo, kde je filtr na plyn (vím jen o jednom, který je hned v hrdle pod víčkem - takový drátěný proti hrubým nečistotám). Ale ikdyž ti jej fyzicky ukáže, tak bych chtěl vidět seznam předepsané výměny pro tvůj nájezd. PS: posílám v příloze systém CNG, kde můžeš nastudovat, jak to funguje 102- Systém CNG pro vozy Škoda Octavia III a Citigo.pdf
Červen 30, 20178 r Viete mi dat link na olej, ktory ta tam teda naozaj patri? Niekde som nasiel ze davaju 5w-30 long life. ale ved sa meni kazdych 15k... Niekde som dokonca nasiel 0w-30.. Tak co teda?
Červen 30, 20178 r Jediné co musíš dodržet je specifikaci oleje a ta pro G-TEC je "VW 502 00" - s výměnou po každých 15.000km nebo každý rok (co nastane dřív). Najdeš to v každém návodu k obsluze ke stažení zde. Já osobně tam vždy dávám 5W-40 Upraveno Červen 30, 20178 r od pavlikVB
Červenec 3, 20178 r Tak jsem dnes podstoupil servis v 60 tis. km, všechno vyměněno, veškeré filtry, olej, svíčky, brzdovka. Na faktuře byl uveden i filtr CNG (360,-Kč), tak jsem se tedy vedoucího servisu dotazoval, kde ho měnili, úplně nevěděl, ale nakonec na 100% tvrdil, že je z boku mezi hrdlem a nádržemi, tak jsem z toho teď mimo, mám jiného G-teca než ostatní. Zkusím se zeptat v jiném servisu Škoda v okolí. Nikde jsem nečetl, že nějaký filtr tam je, ale zřejmě by měl být, něco případné nečistoty musí přece zachytit, to sítko v hrdle toho moc nepobere. Upraveno Červenec 3, 20178 r od Dejv10
Červenec 3, 20178 r To jsou opravdu ve Škodovackem servisu velci odbornici,něco vyměni a ani nevi kde přesně je ten vyměněny dil umistěny....Bud rad že ti na G-tecu nemuseli ještě nic opravovat,s těmi znalostmi co maji...
Červenec 5, 20178 r Dostal jsi k faktuře check list, jinak oficiálně zvaný "Seznam údržby"? Ten jim automaticky vyjede z Elsy pro konkrétní vůz a konkrétní servisní prohlídku - je tam přesný popis toho, co mají vyměnit a zkontrolovat při servisní prohlídce.
Červenec 7, 20178 r Jj.. vyjel mi seznam údržby v 60 tis. km pro konkrétní auto G-tec a všechny kolonky vyplnil (jinak nejedná se o aut. servis Škoda, ale o servis s oprávněným zápisem do servisní knížky). V listu samozřejmě o filtru CNG není zmínka, vzduch. filtr mi měnili teď (měl být v 90 tis. km, ale to je blbost). No na druhou stranu po tom co jsem ho za ten filtr lehce masíroval, mi nic neúčtoval za brzdovou kapalinu a její výměnu i když ji prokazatelně provedli.
Červenec 7, 20178 r Aj som si myslel ze to nebude autorizak. Kazdopadne co sa tyka specifikej udrzby CNG, viem iba o kontrole hrdla a tesnenia + cistenie kazde 2 roky, kazde 4 roky sa kontroluju nadrze, a kazdych 20 rokov sa musia menit. Teraz neviem presne kolko ich tam je (mam pocit ze 2?), ale jedna stoji cca 1000€. Ale to by museli aj ostatne komponenty tolko vydrzat Upraveno Červenec 7, 20178 r od sk0d@
Červenec 7, 20178 r Jsou tam dvě nádrže. No, tak máš nový filtr CNG a novou brzdovku za 360 Kč. Myslím, žes na tom vydělal.
Červenec 9, 20178 r Vyzerá to že Skodovka vylepšuje G-tec. Chystajú novú verziu s 21kg/1.5tsi/ väčším výkonom a krútiacim momentom. Čo na to hovoríte?
Červenec 10, 20178 r Skutečně? Tady není hospoda, aby se debatovalo o čem si ty usmyslíte a kde si usmyslíte. Dokud to nebudete chápat, nebude jiný přístup. Jinak se to tady totiž nedá udržet ve funkčním stavu. Jiný motor = jiné téma. Nic víc, nic míň. Tečka.
Červenec 11, 20178 r Omezení výbav pro motor 1.4TSI 81kw G-TEC Pokud nemám vůz tažné zařízení, tak nepůjde na dopravním inspektorátu zapsat do TP. Při absenci tažného zařízení z výroby mám vůz v TP zapsané nulové hodnoty pro přívěs.
Červenec 11, 20178 r No proč jdou vkládané koberce do liftbacku a do combi ne (a jen s DSG), to je teda záhada. To samé sklopné opěradlo spolujezdce :-)
Červenec 21, 20178 r Ahoj mám G-Teca combi, najeto 27000 km. Problém je v tom, že při otáčkách 1500 až 2000 v autě něco moc rezonuje, na benzin to vůbec nedělá. . Máte s tím taky někdo problém ? Sedl jsem si do nové octavky cng po faceliftu a ta to dělala taky. Je mi to dost nepříjemné. Jináč tankuji v Havířově cng a kvalita pořád 100%. Spotřeba Eco jizda 3.3 kg Ostrava, Olešná a zpět.
Červenec 27, 20178 r V 30. 6. 2017 na 12:58, Kukiak napsal: Viete mi dat link na olej, ktory ta tam teda naozaj patri? Niekde som nasiel ze davaju 5w-30 long life. ale ved sa meni kazdych 15k... Niekde som dokonca nasiel 0w-30.. Tak co teda? V týdnu výměna oleje po 15000 a nalili mě tam Shell 5W40
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.