Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...
Vloženo

Zdravím, dnes jsem se byl objednat na servisní prohlídku a vedoucí servisu mi tvrdil, že každou prohlídku na G-tecu se mění filtr na CNG, nějaký mi ukazoval v krabici (cca válec 7 průměr) , avšak v dílenské příručce jsem žádne info o filtru nenašel. Měnili Vám také nějaký CNG filtr každý rok? nebo se mě snaží natáhnout? 

Vloženo

Ahoj,

s mým prvním G-TEC jsem byl na třech servisních prohlídkách vždy po 15.000km a vždy vyměnili olej, olejový filtr a výpustní šroub. Nic víc, nic míň.

Pokud servisák nemyslí olejový filtr, tak Tě tahá za nos a určitě bych změnil servis...

Vloženo

Tak jsem tedy zvědavý, jak v pondělí proběhne servis. Pokud mi bude účtovat nějaký filtr CNG, tak mi ukáže místo, kde se montoval. Možná, že je poplantaný z nějakých přestaveb Škodovek na CNG, tam je filtr určitě, toto jsem našel i na netu.

Vloženo

Viete mi dat link na olej, ktory ta tam teda naozaj patri? Niekde som nasiel ze davaju 5w-30 long life. ale ved sa meni kazdych 15k... Niekde som dokonca nasiel 0w-30.. Tak co teda? 

Vloženo (editace)

Jediné co musíš dodržet je specifikaci oleje a ta pro G-TEC je "VW 502 00" - s výměnou po každých 15.000km nebo každý rok (co nastane dřív).

Najdeš to v každém návodu k obsluze ke stažení zde.

Já osobně tam vždy dávám 5W-40

Editováno: , autor: pavlikVB
Vloženo (editace)

Tak jsem dnes podstoupil servis v 60 tis. km, všechno vyměněno, veškeré filtry, olej, svíčky, brzdovka. Na faktuře byl uveden i filtr CNG (360,-Kč), tak jsem se tedy vedoucího servisu dotazoval, kde ho měnili, úplně nevěděl, ale nakonec na 100% tvrdil, že je z boku mezi hrdlem a nádržemi, tak jsem z toho teď mimo, mám jiného G-teca než ostatní.  Zkusím se zeptat v jiném servisu Škoda v okolí. Nikde jsem nečetl, že nějaký filtr tam je, ale zřejmě by měl být, něco případné nečistoty musí přece zachytit, to sítko v hrdle toho moc nepobere.

Editováno: , autor: Dejv10
Vloženo

To jsou opravdu ve Škodovackem servisu velci odbornici,něco vyměni a ani nevi kde přesně je ten vyměněny dil umistěny....Bud rad že ti na G-tecu nemuseli ještě nic opravovat,s těmi znalostmi co maji...

Vloženo

Dostal jsi k faktuře check list, jinak oficiálně zvaný "Seznam údržby"? Ten jim automaticky vyjede z Elsy pro konkrétní vůz a konkrétní servisní prohlídku - je tam přesný popis toho, co mají vyměnit a zkontrolovat při servisní prohlídce.

Vloženo

Jj.. vyjel mi seznam údržby v 60 tis. km pro konkrétní auto G-tec  a všechny kolonky vyplnil (jinak nejedná se o aut. servis Škoda, ale o servis s oprávněným zápisem do servisní knížky). V listu samozřejmě o filtru CNG není zmínka, vzduch. filtr mi měnili teď (měl být v 90 tis. km, ale to je blbost). No na druhou stranu po tom co jsem ho za ten filtr lehce masíroval, mi nic neúčtoval za brzdovou kapalinu a její výměnu i když ji prokazatelně provedli.

Vloženo (editace)

Aj som si myslel ze to nebude autorizak.

Kazdopadne co sa tyka specifikej udrzby CNG, viem iba o kontrole hrdla a tesnenia + cistenie kazde 2 roky, kazde 4 roky sa kontroluju nadrze, a kazdych 20 rokov sa musia menit. Teraz neviem presne kolko ich tam je (mam pocit ze 2?), ale jedna stoji cca 1000€. Ale to by museli aj ostatne komponenty tolko vydrzat :ph34r:

Editováno: , autor: sk0d@
Vloženo

Skutečně? Tady není hospoda, aby se debatovalo o čem si ty usmyslíte a kde si usmyslíte. Dokud to nebudete chápat, nebude jiný přístup. Jinak se to tady totiž nedá udržet ve funkčním stavu.

Jiný motor = jiné téma. Nic víc, nic míň. Tečka.

Vloženo

Omezení výbav pro motor 1.4TSI 81kw G-TEC

Pokud nemám vůz tažné zařízení, tak nepůjde na dopravním inspektorátu zapsat do TP.

Při absenci tažného zařízení z výroby mám vůz v TP zapsané nulové hodnoty pro přívěs.

Restrikce 1.4TSI 81kW G-TEC.jpg

• o 2 týdny později...
Vloženo

Ahoj mám G-Teca combi, najeto 27000 km. Problém je v tom, že při otáčkách 1500 až 2000 v autě něco moc rezonuje, na benzin to vůbec nedělá. .

Máte s tím taky někdo problém ?

Sedl jsem si do nové octavky cng po 

faceliftu a ta to dělala taky. Je mi to dost nepříjemné. Jináč tankuji v Havířově cng a kvalita pořád 100%.

Spotřeba Eco jizda 3.3 kg  Ostrava, Olešná a zpět. 

Vloženo
V 30. 6. 2017 na 12:58, Kukiak napsal:

Viete mi dat link na olej, ktory ta tam teda naozaj patri? Niekde som nasiel ze davaju 5w-30 long life. ale ved sa meni kazdych 15k... Niekde som dokonca nasiel 0w-30.. Tak co teda? 

V týdnu výměna oleje po 15000 a nalili mě tam Shell 5W40

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...