Přejít na obsah

1.8T AGU, po zařazení a puštění spojky se nerozjela...


Petr_Kovi

Doporučené příspěvky

Zdravím mám Octavii 1.8T AGU. Vše je v pořádku až na jednu záhadu a jeden otravnej problémek....Nedávno jsem sednul do auta nastartoval jsem, zmáčkl spojku, pustil spojku a auto se nerozjelo....Zkusil jsem zařadit dvojku zda není problém se zažazením a auto také stálo. Motor jsem vypnul a nastartoval znova a od té doby funguje normálně. Je to už cca 2000km. Chci se zeptat zda ste se s tím někdo už setkal či to může mít souvislost s tím, že už od koupi automobilu (7 let) spojka občas zabere "jakoby sama". Například: 10x se rozjedu normálně a jednou pomalu pouštím spojku a najednou je cítit jak motor škubne v silentblokách a samozřejmně to i bouchne do celého vozu. Trochu se to zlepšilo po výměně převodovkového silentbloku a vzpěru nápravnice (silentblok motoru jsem neviděl jak vypadá). Auto si servisuju sám ale nepoužil jsem originál silentbloky ale německý Topran. Jinak auto má pouze ABS. Děkuju předem za radu pokud se s tím někdo už setkal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím, tak jsem se pustil do prohlídky spojky (rozebrání)...zjistil jsem, že spojkové ložisko respektive jeho vedení bylo tak vydřené, že se zadrhávalo....po výměně vše v pořádku. Škoda jen, že jsem se do toho nepustil již dříve...I když jsem měl strach. Nemusel jsem se takhle s tím trápit. Jinak děkuji všem za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...