McMatej Vloženo 25. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2015 Potřebuješ měřit stejnosměrný proud (DC current, DCA). Podle fotky to vypadá, že to ten měřák neumí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lada Koch Vloženo 25. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2015 (editace) Dekuji za info koupil jsem amper metr,myslel jsem,ze je to on Editováno: 25. Červenec 2015, autor: Pawouk Necituj předchozí příspěvek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 25. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2015 (editace) Stačí něco obyčejného za pár stovek. Např. http://www.ges.cz/cz/digitalni-multimetr-dt-830d-GES07313040.html Editováno: 25. Červenec 2015, autor: McMatej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lada Koch Vloženo 25. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2015 Supr,dekuji za tip.uz jsem ho obednal z netu.ted jen,co na nem mam presne nastavit? Hodnoty jsem si tady uz precetl,znam je.Jen ten merak spravne nastavit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 25. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2015 Měřící hroty připojit do spodní (COM) a nejhořejší zdířky (10 A=). Přepínač nastavit na 10 A= (přibližně na 4. hodině), když bude rozsah moc velký (displej bude ukazovat 0,00 až 0,01), tak ubírat na 200 mA, 20 mA, 2000 uA. (proti směru hodinových ručiček). Nechceš si to nechat změřit od někoho, kdo o tom alespoň něco ví? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lada Koch Vloženo 25. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2015 Diky,ted uz to dam dohromady.Chci se pokusit se na to podivat sam.Ne zduvodu,jsem drz-gresle,nikomu za to nic nedam ;D ale abych se neco priucil,pro priste Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 19. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2015 Okres Nachod pokud nekdo potrebuje pomoci s odberem proudu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PatrickE3 Vloženo 24. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2015 A pokud muzu poradit, pokus se nerozpojit okruh, trosku alchymie, ale da se to, me to pak neukazovalo skoro zadnej odber, ale me to zral tenkrat altik, treba jednou za 14 dni, promeril jsem cely auto pak i pres pojistky v palubce a nakonec jsem se dostal k altiku, ale kdyz jsem rozpojil okruh a pripojil zpatky, tak uz odber zas nebyl... Nerikam ze to tak musi byt i u tech jednotek, ale usetris si tim nekdy i cas... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Detektor16 Vloženo 27. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2015 (editace) Měl sem stejný problém s vybíjením autobaterie a přišel sem na to ,že mi to vybíjí centrální zamykaní (pojistka 14) ,odběr byl 0,48A , zjistil sem to tak ,že sem vytahoval postupně pojistky a skutečný odběr zjistíte po odpojení pojistky až po půl hodině .Přišel sem na to ,že mi to dělá zámek v pátých dveřích ,sundal sem kryt na 5 dveřích a trochu sem si pohrál se zámkem (tím bronzovým) a odběr byl 0,008 ,čekal sem půl hodinu a odběr se držel (maximální odběr auta je 0,05A) ,ale hádám, že mi to dlouho nevydrží =D takže bude třeba vyměnit zámek u 5 dveřích a u řidiče . Našel sem ještě jeden problém a to je Regulátor napětí (ideální napětí při nastartovaném autě 14.2V) a já měl 13.4V a jak sem zapl světla ,topení,radio,stěrače tak to bylo kolem 12V což je málo i těch 13.4V při volnoběhu . Rozhodně to bude třeba vyměnit, protože v zimě budete mít problémy pokuď nemáte těch 14,1-14,2V. Editováno: 27. Srpen 2015, autor: Detektor16 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PatrickE3 Vloženo 29. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2015 Nemuze to delat prechodovy odpor? konkretne u pripojeni dratu na pojistku nad akku, tam je to nemoc co tak ctu, i ja jsem to resil kdysi, ikdyz o tolik to uz by to asi vyhorelo takovou ztratou... Ja koupil rovnou novel altik, me mizelo asi 3,5 ampery (obcas, asi jednou za tyden), nekdo rikal to, jinej ono, tak sel rovnou celej altik a i starter pak projistotu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joura Vloženo 11. Duben 2016 Sdílet Vloženo 11. Duben 2016 (editace) Ahojte kolegové a kamarádi Tak už přišlo taky na mě to vybíjení baterie. Někdy to leze 0.34A přez černý kabel (do altíku) dokud neodpojím ten konektor co je na altíku, jak ho odpojím tak to spadne na 0.00A. Někdy to leze 0.23A přez ten první červený (vedle černého, mám tam 4 červené) to asi leze do pojistek. Někdy to je v pořádku a oběr je jenom 0.05A Jedná se o Octavie 1.8T 4x4 téměř v plné výbavě xenony radio+navigace DX orygo kuže Pro začátek kam vedou dráty z altíku? Naměříl jsem na nich + aj - Editováno: 11. Duben 2016, autor: joura Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bojar27301 Vloženo 12. Červen 2016 Sdílet Vloženo 12. Červen 2016 Nazdar chlapi mám Octavii 1 1.6 55kw. Vybíjí mi baterku. Nemá někdo z Vas popis pojistek a ještě bych potřeboval vědět zda ampérmetr připojit mezi - nebo + pol baterie. Už vim ze musím počkat 30 minut na uspani jednotek. Zatím jsem to zkoušel mezi + a vytahoval jsem postupně pojistky. Před byl odběr pres 1A pak jsem vytahnul nějakou pojistku a odběr spadl na 20 mA. Ale nefunguje stahování onen, zamykání kufru, interierova svetla, zrcátka, centrál dveří funguje výborně. Zatím jsem to vyřešil kolibkou před pojistku. Ještě jsem zapomněl dodat že před vrtáním se v tom jsem mel problém se zamykanim dveří vzadu vpravo. Zamkli se a hned se odemkli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klucina Vloženo 4. leden 2017 Sdílet Vloženo 4. leden 2017 Zdravím.. Tak jsem měl nebo ještě mám asi problém s vybíjením baterie. Vždycky na začátku zimy po prvních mrazících jsem řešil mrtvou baterii. Dneska jsem to zkusil proměřit a po půlhodině 0,21 (viz foto) Jelikož mám neoriginální rádio tak jsem zkusil pojistku. A po půlhodině bez pojistky 0,01. Tak jsem další nezkoušel a uvidím. Jen kdyz odpojím baterii abych napojil měřák tak odemknu jen dveře řidiče, tak jak zjistím to kdyby to byly třeba zadní dveře? Jen postřeh.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klucina Vloženo 13. leden 2017 Sdílet Vloženo 13. leden 2017 Tak nakonec to nebylo rádio..:-( Vytáhl jsem pojistku 14 ( centrál + světlo interiéru ) a zatím drží 0,01A. Jen by mě zajímalo proč je centrál na třech pojistkách? (6,14 a 38) Nevyznám se moc v elektrice tak bych potřeboval poradit. Jestli mám třeba odpojovat jednotlivé dveře? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej190 Vloženo 30. leden 2017 Sdílet Vloženo 30. leden 2017 Ahoj , prosím o rychlou radu , bude stačit do Octavie 1.8 20v r.v.98 55Ah baterie? Stará se mi samozřejmě teď v mrazech vybila.... :-( Jasně , že vím , že větší kapacita= lepší , ale těch 55 by mělo stačit nebo je to nesmysl? děkuju všem Ondřej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 30. leden 2017 Sdílet Vloženo 30. leden 2017 (editace) Na stránkách výrobců jsou vyhledávače, například Varta doporučuje (pokud jsem to správně zaklikal) od 45 do 63 Ah. http://www.varta-automotive.cz/cs-cz/search-batteries?ids=5634000613162,560901068D852,560500056D842,5604080543132,5454120403122&application=pc&year=1998&manufacturerNo=106&modellineNo=1904&modeltype=7908 Editováno: 30. leden 2017, autor: McMatej 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej190 Vloženo 30. leden 2017 Sdílet Vloženo 30. leden 2017 Jj,to jsem viděl,ale přijde mi přece jenom 45 Ah trochu malo,tak se ptam,jestli nemate praktické zkusenosti . ( s tak malou baterkou v 1.8) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klucina Vloženo 13. Únor 2017 Sdílet Vloženo 13. Únor 2017 Potřeboval bych pomoc. Zjistil jsem, že odběr ( 0,20 A ) v klidu dělá 14-ka pojistka. Nevím jestli se to má, ale čekal jsem i víc jak půl hodiny až se auto uspí a odběr byl 0,01 A jak má být. Odpojil jsem všechny vnitřní lampičky ( na 14-ce pojistce dle internetu a knížky - vnitřní osvětlení + centrál ) a odběr byl i tak 0,20 A. Takže to bude asi nějaký z dveřních zámků. Jenže po vytáhnutí pojistky nefungují okna, zrcátka a ani odemknout kufr. Dá se tedy říct, že bude chyba v zámku víka kufru? Nebo je vadná řídící jednotka ve dveřích řidiče? A ještě dva dotazy. Ta řídící jednotka ve dveřích řidiče je v ovládání oken? A proč je centrál na třech pojistkách (6,14,38)? Děkuji za odpovědi a pomoc.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 18. Únor 2017 Sdílet Vloženo 18. Únor 2017 (editace) když zamkneš auto bliká ti červená dioda v LP dveřích? pokud ne je blbě zapojený neorigo rádio (nesmí být zapojený jiný piny než 30. 15. a kostra ) Editováno: 18. Únor 2017, autor: notobi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klucina Vloženo 21. Únor 2017 Sdílet Vloženo 21. Únor 2017 Ne, rádio mám odpojené ( vytáhlou pojistku ) a odběr je stále. I při odpojeném rádiu mi dioda nebliká. Maximálně když zamknu třeba napodruhé tak se procvakají zámky a pak začne blikat. Když zamknu zevnitř tlačítkem tak se zamkne pravá strana + kufr, ale řidič a za řidičem zámky vyskočí zpět. A ještě jedna věc, když odpojím baterku (-) a pak zpátky zapojím nefungují okna (4 x), zrcátka a při zamčení auta se nezamkne jen kufr. Po nějaké době zase začnou samy fungovat.. Je špatná komfortní jednotka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 21. Únor 2017 Sdílet Vloženo 21. Únor 2017 začal bych tim jestli nejsou přelámaný dráty do dveří nebo voda v motorkách na stahování okem přes který to jde do zámků do dveří můžeš zkoušet odpojoivat dveře (svorkovnice jsou pro každý dveře v průchodkách jestli si to pamatuju dobře) a tim poznáš ve kterých je problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kydla97 Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 (editace) Zdravím lidi, mám na vás prosbu. V sobotu jsem kupoval novou baterku ze 45Ah na 55Ah. V sobotu a v neděli nebyl žádný problém, ale dneska po pár km začala svítit kontrolka dobíjení. Párkrát zhasla, ale zase se rosvítila. Nevíte čím to může být a co s tím? Octavia 1 1.6 74kw Combi. Díky moc za rady. Editováno: 6. Březen 2017, autor: Kydla97 Doplnění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 5. Květen 2017 Sdílet Vloženo 5. Květen 2017 (editace) Nevím, kolik máš najeto, ale můžou to být uhlíky na regulátoru. Pokud máš alternátor Bosch, jde s trochou štěstí, tj. nestrhnout šroubek, co drží kryt, sundat bez demontáže. Já ho pak musel odvrtávat. Editováno: 5. Květen 2017, autor: Viktor X Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jira-0007 Vloženo 11. Červen 2017 Sdílet Vloženo 11. Červen 2017 Potřeboval bych radu co to je za pojistka u relatek pod volantem 1.9tdi 81 r.v. 98. Běžné pojistky a relátka jsem viškubal a cuca mi to 0.30A. Jak vytah tu plechovou pojistku tak to spadlo 0.02A . 110Ah baterku to vybije za 6 dni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R.jakubco Vloženo 9. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2017 Nazdar. Mám taký problém že sa my rýchlo vybíja batéria. Odber je tam cez 2A v kľude. Dopátral som sa až k tomu čiernemu káblu na autobatérií, čo ide k alternátoru. Je trošku prepálený. Máte nejaké rady čo s tým? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.