Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

nevím kam to dát , když tak přesunte dík 

Řešim ještě jedny pneu co mám 205/45/16" brigestone u nich je problem ten že i když se vyvaží do "0" tak při 130 kmh vibruji uplně šileně :( pod 130KMh nic žadné vibrace gumy maji najeto cca 15 tkm takže jak nové akorát přez zimu byly uloženy z ravky dvě a dvě na sobě (snad je spravně )

gumy nejsou poskákané ani nijak viditelně deformovány nebo najk poškozeny z venku , v pneu servisu nevědi co jim je  , je mi líto vyhodit

ale když se sundaly tak jsem našel strukturalní pošození pneu ze vnitř ,, foto

post-85117-0-34831400-1395752311_thumb.j

post-85117-0-03693100-1395752390_thumb.j

Jsou to takové horizontální trhlinky a tak se ptám od čeho mužou vznikout ?

post-85117-0-40748200-1395752349_thumb.j

Editováno: , autor: vikyviky
Vloženo (editace)

mura jako zvíře ? ne  

to poškození je na dvou penu a navíc do kříže na autě jedna je levá přední a druhá je prava zadní

jsou to trhlinky dlouhá cca 3 mm a hluboké cirka pul milimetru

nikdo nic ?

Vloženo (editace)

ahoj, taky mi vibroval volant, u me to bylo kolem 100km/h [ http://forum.skodahome.cz/topic/125164-problemy-s-rizenim-vibrace/ ] a to hned od novoty, pneu puvodni dunlop. Po nekolika reklamacich mi rekli ze jde o citlive rizeni, ktere i pri sebemensi nepresnosti na pneumatice dela toto. Pneumatiky taky vyvazene uplne. Po nekolika urgencich ze se mi to na novem aute moc nelibi mi vymenili pneu za nove bridgestone a od te doby klid...  Pry jim to dela i na nekterych predvadecich rapidech. A taky tu uz nekdo psal ze se to nekdy i po case sjede a je to ok.

Myslim ze proste nejde o vadu pneumatik, ale o prilis citlive rizeni, ktere i pri sebemensi nepresnosti na gumach prenasi ty vibrace.

EDIT: to na tech fotkach je podle me standardni starnuti gumy. btw: kdy byly gumy vyrobeny ? a skladovani bylo v teple nebo v mrazu ?

Editováno: , autor: runner
Vloženo (editace)

Gumy byly pře zimu ve sklepě který je vytápěný na +- 16c  , rok vyroby 2012 , ale tyhle gumy prozmněnu rozvibruji !celé! auto nad 130 kmh prostě se sněma nedá na 130Kmh jet je to o nervy a zdravi drnčí celá kastle auta :( navíc koupil jsem dvě nové pneu stejného rozmněru , ty mám tedka ve předu, a dvě ty co jsem psal up na zadku, vibrace jdou tedka jen od zadu , takže citlivím řízením to nebude :)

navíc jsem zapomněl napsat že ty dvě gumy co mají tyhle trhlinky mají  divný pulkulaty hrb na každe gumně je dvakrát , mirně šikmo přez celý  "běhnou" ale jen ze vnitř každá ho má jinde a jinak velký 

post-85117-0-49311800-1395825968_thumb.j

post-85117-0-10371000-1395825998_thumb.j

post-85117-0-93451800-1395826019_thumb.j

navím jestli to je vidět

prostě jde mi o to zístit proč ty gumy vibrují nad 130kmh na jaké koliv napravě :(  pneuservis nevi pry gumy jsou OK :) aby ne , když jsem je tam kupoval 2013 :) takže ještě jsou v zaruce sjete nejsou atd 

ještě bych se zeptal jaké je zaruka na pneumatiky 2 roky ? nebo mín jako třeba na baterky :)

PS: jdu se zhadat do pneuservisu kvuli zaruce :kol-29:  bude to zajimavé

Vloženo

ja myslim ze zaruka je dva roky. popravde na vsechno je dle meho zaruka dva roky jen se nevztahuje na bezne opotrebeni a jevy vyplyvajici z povahy veci. Takze myslim ze to ze jsou gumy sjete reklamovat nemuzes, ale ze je na nich nejaka jina vada nezpousobena tebou reklamovat lze.

Vloženo (editace)

ok , dal jsem je na reklamaci , moc se jim do reklamace nechtělo :kol-32: ale na konec je vzaly na raklamci :kol-28: , tak uvidím co zních vypadne za moudra snad to aspon najk uznaji

navic v pneuservisu se mi snažili namluvit že ty trhlinky jsou normální :) fakt vtipné u pneu co jsou do 300 Kmh ,taky hnedka skoušely že ty gumy nepatři na rapida :) smula ja je mám v TP zapsané :kol-46:  (resp dopsané dle typového listu )

Vloženo (editace)

ano napišu to jako idiot :) to jako že z rozmněrem pneu 205/45/16" se rapid prostě nerozjede ? si děláš srandu ne, ja sněma najel 1500 km a tedky z novýma toho sameho rozmněru už 600 km hm

tak mi prosím vysětli proč by tento rozmněr nemohl být na rapidu ? dík za vysvětlení

psal jsem :    (((((  :) smula ja je mám v TP zapsané :kol-46:  (resp dopsané dle typového listu )  )))))

Pokud dopisuješ rafky a pneu dle typového listu , tak musiš mít typovy list a pak na technickou kde se technik "K" mrkně jestli někde nedrhnou a jestli nepřelízají okraj blatníku ! nic víc ho nezajíma

Vloženo (editace)

Nemusíš hned vyskakovat jako čertík. 205/45R16 totiž nejsou standardní pneumatiky pro toto auto. Stejně bych rád viděl scan tvého TP s rozměry kol a ráfků. ŠA to povolila, resp. úřad to má v seznamu povolených rozměrů pro Rapida? Mě nedovolila na 63kW verzi 195/55R15, protože to nemá homologaci s tímto motorem. A stejně se mi nezdá to profilové číslo 45. Pneumatika této šířky je o dost menší.

A jinak 4.10.2013 psal jsi v tématu o pneumatikách, zapsaných v TP, že sis nechal dopisovat 18ky......

Editováno: , autor: miklisek
Vloženo (editace)

Takže na ráfek, na kterým má být guma o šířce 215mm a výšce 96,75mm, byla guma o centimetr užší a půl centimetru nižší. Čistě analogicky - ta guma ten centimetr kompenzuje tak, že se pod tlakem víc roztáhne. Během jízdy na ní působí tlak vnitřní (v pneumatice), váha vozidla a valivost. Zřejmě struktura gumy neměla takovou roztažnostní rezervu, ty jsi jednoduše překročil mez roztažnosti a vnitřního pnutí materiálu.

A NEBO si narazil na špatnou várku, která prošla kontrolou. To se stává.

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire
Vloženo (editace)

.... takže jak nové akorát přez zimu byly uloženy z ravky dvě a dvě na sobě (snad je spravně )

Jen technická, gumy slíknuté z ráfku se mají skladovat nastojáka  :kol-23:

Editováno: , autor: MBDusan
Vloženo (editace)

hm prosím nejděte si co to je typový list dík ! dopsat lze do TP jaké koliv pneu a rafka pokud splnují to co jsem psal, nesmí drhnout a nesmí přelízat okraj blatníku ! nemluvím o homologaci rafku a pneu to je něco jiného !

Dale na pneu na ravcich se skladuje položené na sobě   takže podle všeho spravně ! 

http://www.bestdrive.cz/poradime-vam/technicky-radce/skladovani-pneumatik.html

Opraven odkaz :)

Vloženo (editace)

Takže na ráfek, na kterým má být guma o šířce 215mm a výšce 96,75mm, byla guma o centimetr užší a půl centimetru nižší. Čistě analogicky - ta guma ten centimetr kompenzuje tak, že se pod tlakem víc roztáhne. Během jízdy na ní působí tlak vnitřní (v pneumatice), váha vozidla a valivost. Zřejmě struktura gumy neměla takovou roztažnostní rezervu, ty jsi jednoduše překročil mez roztažnosti a vnitřního pnutí materiálu.

A NEBO si narazil na špatnou várku, která prošla kontrolou. To se stává.

Hm je zajimavé že na tom samém rafku a pneu 205/45/16" jsou povoleny na škody fabie 1 RS :) navíc se jedná o pneu

Bridgestone Turanza ER300  rozměry pneu: 205/45 R16   index rychlosti: W (270 km/h)   index nosnosti: 83 (487 kg

celkem tedy pneu unesou 1948 Kg :) což je na rapida dostačujíci , je ale fakte že obě sady co mám těchto pneu byly jety na fabia1 RS upravena na 161ps a 394 Nm poslední mněření na brzdě pak byly další upravy a výkon a krouták daleko větší :)))) takže pneu mohly dostat pěkně zabrat , to nepopírám, obě sady mněly najto cca 15 tkm +- a nebyly pneu nijak ojete nebo poskakné ! prostě jsem asi narazim na špatnou varku jinak to nevídím

je zajmavé že mám tedka na těch samých rafcích pneu barum 205/45/16" a žadný problem ! jsou bez problemu !!! takže chiba ve volbě pneu nebyla ! ale barumy jsou nové :)

hele uvidíme co řekne brigestone :) bude to zajimavé co napíší , sam jsem zvědavý :kol-35:

Vloženo (editace)

pawouk ,jak už jsem psal pokud se ti nelíbí jak pišu tak prosím nečti dík, níkdo tě nenutí to po mně číst !!!

A to že někdo blbě piše neznamená že je blb ,zase jiný se třeba vozi po někom :) a další dělá jiné věci, tak co jak ?

nikdy jsem nepsal že pneu brigestone byly kupované jako nové na rapida , tím padem jsem to bral že je jasné že jsou straší !   no nikdo nic z penu nedělal fabii jsem jezdil jen já níkdo jiný a níkdy jsem je nepřebrzdil atd , jidině ža prostě nesnesly NM co mněla fabie ale u pneu co jsou do 270kmh bych čekal že to snesou ,tak nevím uvidíme co řekne brigestone :)   ,zatím je to zbytečná polemika nic víc

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...