bumbrlik88 Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 Pri zahratem motoru my na volnobeh neco piska(hvizda) z motoroveho prostoru poradte Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 A co takhle přesnější určení místa, odkud jde to pískání? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bumbrlik88 Vloženo 10. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 Problem snad vyresen zitra vymena vodní pumpy. Snad bude vse ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. Duben 2014 Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 Dej pak vědět, jak to dopadlo (doufám, že dobře). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 Jak si dopadl? Dnes odpoledne jsem si všimnul přesně to samé. Sice mám 1,2 ale někde z pravé části motoru slyším na volnoběh taky pískání. Jak přidám tak to pomalu zmizí. Dělá to jenom když je motor zahřátý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 Hlavu pod kapotu jsi strčil, nebo to diagnostikuješ od volantu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 (editace) Jasně, že jsem měl hlavu v motoru. Předchozí auto mě dobře vycvičilo, takže když něco slyším, hned jdu radši za důvodem. Pískání jde ze strany jak je řemen a nádobka z chl. kapalinou. Trošku se rozlehlá, takže přesně to určit nejde. Ten zvuk (jemný pískání) tam dřív určitě nebyl a určitě to není servo, to má jinej zvuk. Jak zvýším otáčky tak okolo 1000 to zmizí, jak klesnou zase se to ozve. Já nevím, možná už začínám bejt paranoidní, ale nerad bych vsemu říkal VLASTNOST! Proto se ptám, protože problém s vodní pumpou a pískáním už jsem někde četl. Editováno: 23. Duben 2014, autor: mkaba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 No já se ze zdejší zkušenosti raději už ptám tímto stylem, když to v příspěvku není napsáno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 Jasně chápu tě. Možná řeším blbost, ale občas když mě na autě přijde něco nenormální tak si tady o tom něco přečtu a poptám se. Samozřejmě je nejlepší asi servis, od toho je přece záruka :-) Budu to sledovat, pokud se to bude opakovat tak to stejně vezmu do servisu. Proto mě docela zajímá jak dopadl autor téma ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Pokračování pro motory 1.2 TSI je ZDE. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bumbrlik88 Vloženo 26. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 26. Květen 2014 Probehla výměna vodní pumpy (na záruku) bez problemu a píkání je pryč. V servise rikali že už tam byl malý unik kapaliny. Tak doufam ze už to bude O.K. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Květen 2014 Sdílet Vloženo 26. Květen 2014 Tak ti to dobře dopadlo. Mohl bys ještě uvést rok výroby a kolik máš najeto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bumbrlik88 Vloženo 26. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 26. Květen 2014 Výroba 2012. a najeto cca 25000 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Květen 2014 Sdílet Vloženo 26. Květen 2014 Dík. Hm, to teda moc nevydržela. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Camel69 Vloženo 9. Únor 2015 Sdílet Vloženo 9. Únor 2015 Tak jsem taky po výměně vodní pumpy. Projevilo se mi to stejně jako u "bubrlik88". Najeto 54.000 km. Zřejmě celkem častá závada, v servise hned věděli, u 1.4 TSI prý řešili nedávno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavev Vloženo 17. Březen 2015 Sdílet Vloženo 17. Březen 2015 Problém zvuku vodní pumpy jsem u TSI 1.4 (Octavia 2) řešil 3x. Poprvé to vydrželo po výměně pumpy přes rok. Pak se zvuk znovu obejvil a pumpu opět vyměnili. Po měsíci se zvuk objevil znovu. Ale vždy to vyměnili v rámci záruky. Přede mnou v autorizovaném servisu komunikovali s Boleslaví a tam si podle mne s tím také neví moc rady. Odpovědi byly v tom smyslu, vyměňte to, ale asi to ničemu nevadí, uznáváme v záruce jen materiál, práci platí zakazník.!! Nikdo v podstatě nedokáže říci, zda je to normální nebo ne (popř. že by mohlo časem dojít k problému). Je to vždy jen při zhřátém motoru na volnoběh, po přidání zvuk zmizí a je to jen v letních měsících. Teď v zimě se to prakticky neprojevuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Camel69 Vloženo 27. Březen 2015 Sdílet Vloženo 27. Březen 2015 Mně se to projevovalo v zimě... tak nevim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bumbrlik88 Vloženo 3. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 3. Duben 2015 VČERA NAVSTEVA SERVISU S TIM SAMYM PROBLEMEM po druhé proběhla výměna pumpy. Nejspíš nějak a závada s kterou si neví rady. Ještě jsem to měl na záruku ale co AZ bude po záruce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 3. Duben 2015 Sdílet Vloženo 3. Duben 2015 No tak ted mas na pumpu zaruku dalsi 2 roky. Tak se snad pokazi vcas nebo vubec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Hurta Vloženo 23. Červen 2015 Sdílet Vloženo 23. Červen 2015 Zdravím, pískání se u mě projevilo už 2x a 2x provedli výměnu vodní pumpy. Pokaždé byl po opravě klid cca měsíc a teď se pískání ozvalo už potřetí, tzn. po provedené druhé opravě. Vozidlo vyrobeno 11/2012, najeto 24.500 km, prodloužená záruka na 4 roky. Zvažuji odstoupení od kupní smlouvy, protože se potřetí objevila stejná závada máte s tím někdo zkušenosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Červen 2015 Sdílet Vloženo 23. Červen 2015 Nepříjemné. Ale odstoupení do smlouvy prosím řeš v sekci "Ostatní". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RenoPi Vloženo 6. Únor 2016 Sdílet Vloženo 6. Únor 2016 Tak dneska jsem slyšel ono pískání v motoru.. Po 15 000km. To se mi snad jenom zdá! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 6. Únor 2016 Sdílet Vloženo 6. Únor 2016 Po 15 tkm? Není to nějak málo na OII? Nebo je to od výměny? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RenoPi Vloženo 8. Únor 2016 Sdílet Vloženo 8. Únor 2016 Je to u Yetiny a od novoty... Dneska ráno v garáži na zemi flek, takže někde něco teče. Na únik oleje to nevypadá a v chladiči je zatím vody dost, ale stejně po tak krátké době, docela nemilé překvápka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rebel Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Motor 1,4 TSI 3x vymena vodni pumpy. Pred tydnem posledni. Najeto 45k Km. Skoro se mi zda ze problem tohoto motoru nejsou ani tak rozvody jako toto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.